fwto

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Unknown


Υπόθεση : Ο Martin Harris (Liam Neeson) είναι ένας επιστήμονας που καταφθάνει στο Βερολίνο μαζί με την γυναίκα του Elizabeth (January Jones), για να παρευρεθεί σε ένα επιστημονικό συνέδριο. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο συνειδητοποίει ότι έχει ξεχάσει την βαλίτσα του στο αεροδρόμιο. Μπαίνει σε ένα ταξί, του οποίου οδηγός είναι η γοητευτική Gina (Diane Kruger), αλλά στην διαδρομή για το αεροδρόμιο πέφτουν σε ένα ποτάμι. Ο Martin ξυπνά στο νοσοκομείο με μερική απώλεια μνήμης αλλά θυμάται πως τον λένε και ποιά είναι η γυναίκα του, το θέμα είναι πως τα στοιχεία του είναι λανθασμένα και η μέχρι πριν από τέσσερις μέρες γυναίκα του δεν φαίνεται να τον αναγνωρίζει.

Με μια κουβέντα : Ένα ιντριγκαδόρικο αστυνομικό θρίλερ.

Γενικά : Μην μου πεις ότι με αυτή την υπόθεση δεν ψήνεσαι να δεις πως θα τελειώσει το έργο; Εγώ πάντως ψήθηκα για τα καλά και κάθισα και την είδα και έχω να σου ότι είναι μια αρκετά καλή ταινία. Ο Liam Neeson πάει επαγγελματικό ταξιδάκι με την γυναίκα του, η οποία εμφανισιακά και ερμηνευτικά δεν έλεγε πολλά, και πριν καλά καλά κλείσει 1 ώρα στο παγωμένο Βερολίνο πέφτει με το ταξί της Kruger στο ποτάμι και παθαίνει αμνησία. Για να ενταθεί η ίντριγκα της ταινίας, ο πανέξυπνος σεναριογράφος βάζει την γυναίκα του Neeson να μην τον θυμάται και να κάνει ότι δεν τον ξέρει, ενώ την ίδια ώρα τα στοιχεία που δίνει ο Neeson είναι ενός άλλου άντρα που όπως φαίνεται του έχει πάρει την θέση. Ο καημένος ο Neeson μην ξέροντας τι να κάνει και λίγο πριν αρχίσει να τρελαίνεται αποφασίζει να βρει την οδηγό του ταξί, την πανέμορφη Diane Kruger. Εκείνη μας το παίζει λίγο ψυχρή και απόμακρη αλλά τα κουταβίσια μάτια του Neeson λυγίζουν την όμορφη κοπέλα και μαζί προσπαθούν να λύσουν το κουβάρι της ιστορίας. Πιο πολλά στοιχεία από την υπόθεση δεν σας λέω γιατί θα σας αποκαλύψω τις τρομερές ανατροπές που συμβαίνουν. Το ¨Ο Άγνωστος¨ όπως είναι ο Ελληνικός τίτλος, είναι μια ταινία που έχει μπόλικο μυστήριο, σασπένς, ανατροπές και μπόλικα στοιχεία από ταινίες δράσης, εντάξει δεν λέω ότι ο Neeson είναι φονική μηχανή, αλλά και πάλι δυο τρεις καρατιές της ρίχνει και είναι και θανατηφόρες. Μιας που το ανέφερα μπορεί κάποιος να μου πει γιατί ο Neeson στις τελευταίες του ταινίες μας το παίζει άγριος γκόμενος που μπορεί να σκοτώσει κουνούπι με μόνο ένα του βλέμμα; Συγγνώμη κιόλας αλλά δεν τα πάτησε τα 50; Τέλος πάντων δίπλα του συναντάμε την January Jones, η οποία είναι αδιάφορη σε όλα τα επίπεδα, ενώ η Diane Kruger σώζει την κατάσταση καθώς και κούκλα είναι, αλλά και παίζει πολύ καλά. Το σενάριο όπως τα είπαμε είναι καλό, η υπόθεση ιντριγκαδόρικια με συνεχόμενη εξέλιξη, ενώ η σκηνοθεσία γρήγορη, σκοτεινή, μπερδεύει τον θεατή τόσο ώστε να τον εκπλήξει με την ανατροπή στο τέλος. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που δεν θα απογοητεύσει κανέναν.

Η Ατάκα : Martin Harris: «Ξέρεις πως είναι να τρελαίνεσαι; Είναι ένας πόλεμος ανάμεσα σε αυτά που σου λένε ότι είσαι και σε αυτά που ξέρεις ότι είσαι. Ποιος νομίζεις ότι θα κερδίσει στο τέλος;»

Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα να κάνω τον ντεντέκτιβ, γιατί τουλάχιστον πέθανε ήρεμα.

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή της καταδίωξης με τα αμάξια.

Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή στο σπίτι της Kruger, εκεί η ταινία έγινε λίγο γλυκανάλατη

Δες την : Αν σου αρέσει ο Neeson και αν σου αρέσουν οι ταινίες με μπόλικη καταδίωξη, μυστήριο, αγωνιά και τρελές ανατροπές.

Μην την δεις : Αν θες να δεις κάτι πιο ευχάριστο.

Με ποιον να την δεις : Μονός σου για να την απολαύσεις με την ησυχία σου.

Μην την δεις με : Άτομα που είχαν πάθει αμνησία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis