fwto

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Τhe East (2013)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ :
Αχ αυτό το κωλαράκι σου!!!!!!!
Παίζουν:Brit Marling,Alexander Skarsgard, Ellen Page
Σκηνοθεσία: Zal Batmangliz

 
Μια, ιδιωτικών συμφερόντων, πράκτορας αναλαμβάνει να ψάξει και να καταδώσει μια ομάδα αναρχικών ακτιβιστών που βάζει στόχους μεγάλες επιχειρήσεις που μολύνουν το περιβάλλον αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο.Η εξέλιξη όμως της αποστολής της θα πάρει γρήγορα άλλη πορεία....

Έχω κάτι να σας πω.....

   Για αλλού αρμένιζα και αλλού κατέληξα τελικά...Χμμμμ θα μπορούσε κάλλιστα αυτή μου η φράση να είναι ο εναλλακτικος τίτλος της ταινίας, διότι μπαίνει κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης!!Αλλά αντ΄αυτού το κωλαράκι του   Skarsgard(όχι πες, δεν έχει πολύ ωραίο??) με έρηξε στα ρηχά και αμαρτωλά νερά!!!Τέσπα,αυτό που θέλω να πω, είναι πως για άλλη ταινία ήθελα να σας γράψω, αλλά η πρωτοτυπία και η εξυπνάδα τούτης ( τι νόμιζες δηλαδή ,ότι θαμπώθηκα από λίγη σάρκα?)με ώθησε να γράψω πρώτα για την βρετανικής παραγωγής ταινία.
   Παρότι  έχει σχετικά αργούς ρυθμούς,οι ερμηνείες είναι αρκετά χαμηλών τόνων, το σενάριο της το βρήκα αρκετά δυνατό! Οκ έχουμε δει οικολογικού περιεχομένου ταινίες ,εχουμε και την greenpeace ζωντανό παράδειγμα...τι ενδιαφέρον δηλαδή έχει αυτή εδώ???Νομίζω πως η ταινία δεν θέλει να είναι απλά μια περιπέτεια μιας ομάδας αναρχικών που σκοτώνει αυτούς που κυριολεκτικά μας σκοτώνουν αλλά στοχεύει στο να αναδείξει πόσο σημαντική είναι η αφύπνιση συνειδήσεων...Αυτό είναι που με κέρδισε....εκτός φυσικά των πρωταγωνιστών !Ο Skargard , πέρα του φυσικού του κάλους, νομίζω είναι ένας πολλά υποσχόμενος ηθοποιός , αρκεί να βάλει λίγο συναίσθημα, λίγο ζωντάνια στον τρόπο που παίζει, γιατί πραγματικά μου κάνει λίγο άψυχος...δεν είσαι βαμπίρ αγαπητέ! Καλά για την Ellen Page δεν το συζητώ καν ,θέλω να τη δω κάποια στιγμή να παίρνει αγαλματάκι, αλλιως θα πάω να τη βρω μόνη μου....
   Η μόνη ένσταση μου είναι στην επιλογή της α'πρωταγωνίστριας Brit Marling η οποία δεν ξέρω, ελπίζω να με διαψεύσει, την βρήκα παντελώς ατάλαντη...Άχρωμη παγοκολώνα...Άσε δε που δε μου κόλλησε με τον έρωτα της για τον Skarsgard...Tην έχω ξαναπετύχει βέβαια στην ταινία Another Earth όπου πάλι με κέρδισε το αλληγορικό σενάριο και όχι αυτή! Το οποίο σενάριο είναι  επίσης του σκηνοθέτη του East ...και πρωταγωνίστρια σε όλες τις ταινίες του είναι η Brit, η οποία είναι και σεναριογράφος , εδώ στο East !!!!!αχα! Τώρα εξηγούνται πολλά!!!
Αλλά σας παρακαλώ, μη σταθείτε λεπτό, σε όλα αυτά που είπα μολις !Η ταινία είναι αρκετά καλή , ενδιαφέρουσα και τόσο έξυπνη...κρατηθείτε από αυτά εεε....και από το κωλαράκι! και δε θα χάσετε!!!!!!

Ας μιλήσουν και τα νούμερα!

Θα γελάσω? 0\5

Θα κλάψω? 0\5

Θα θέλω καρδούλες και έρωτες?( αίσθημα-sex) 2\5

Θα κλείνω τα μάτια?(φόβος- βία) 1\5

Δεν θα παίρνω τα μάτια από την οθόνη?(δράση-αγωνία) 3\5

Θα αναρωτηθώ που πάμε ως κοινωνία?(σκέψη) 3\5

Θα δω αστεράκια?( εφέ) 0\5

Θα την ακούσω? (O.S.T) 1\5

Συνολική Βαθμολογία: 7\10


1 σχόλιο:

ShareThis