fwto

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Happy Feet Two (2011)


Πρωταγωνιστούν (φωνές): Elijah Wood, Pink, Robin Williams, Brad Bitt, Matt Damon, Sofia Vergara, Hank Azaria
Σκηνοθεσία: George Miller
Εναλλακτικός τίτλος: "Αναμασημένοι Πιγκουίνοι νο.2 ..."

Υπόθεση: Ο Mumble έχει πλέον καθιερωθεί στην κοινωνία των Αυτοκρατορικών Πιγκουίνων και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, λόγω της ιδιαιτερότητάς του ως δεινός χορευτής! Κάτι που όμως, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, δεν φαίνεται να εκτιμά ιδιαίτερα ο μικρός γιος του, ο Erik που δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά στον χορό, γεγονός που τον κάνει να νιώθει διαφορετικός και απροσάρμοστος και τον φέρνει σε διαρκή ρήξη με τον πατέρα του, που ότι κι αν κάνει, δεν καταφέρνει να τον φέρει κοντά του! Η σχέση τους επιδεινώνεται όταν ο Erik και οι φίλοι του αποφασίζουν να το σκάσουν και ανακαλύπτουν τον Πανίσχυρο Sven, έναν πιγκουίνο που μπορεί και πετάει, ένα χάρισμα που εντυπωσιάζει τους μικρούς φυγάδες και που, φυσικά, ο Mumble δεν μπορεί με τίποτα να ανταγωνιστεί! Τα πράγματα θα αλλάξουν όταν το λιώσιμο των πάγων θα εγκλωβίσει την κοινότητα των Αυτοκρατορικών Πιγκουίνων και ο Mumble με θάρρος και τσαγανό θα καταφέρει να ενώσει όλα τα πλάσματα της Ανταρτικής προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενωμένοι την φυσική αυτή απειλή..

Για πες, για πες: Ευλογισιώτες και Ευλογισιώτισσες...Καλή Χρονιά να έχουμε! Υγεία πάνω απ'όλα και φώτιση στους διάφορους κινηματογραφικούς παράγοντες, ώστε να δημιουργήσουν πολλές και αξιόλογες ταινίες αυτήν την νέα χρονιά, για να χουμε και μεις να βλέπουμε και μετά να τις σχολιάζουμε! Και επειδή οι γιορτές τελείωσαν αλλά ακόμη ζούμε στον απόηχό τους και, μιας και δεν είδαμε ούτε μια άσπρη μέρα και τις φετινές γιορτές (εννοώ από άποψη χιονιού, γιατί μάλλον ούτε η φύση δεν φαίνεται αισιόδοξη με την χώρα μας και αρνείται κατηγορηματικά να μας χαρίσει-έστω αυτή με τον τρόπο της- μια άσπρη μέρα!), αποφάσισα να ξεκινήσω τις κριτικές μου περιπέτειες για το 2014 με μια ταινία που έχει πολύ χιόνι και παιδική αθωότητα, άρα ταιριάζει γάντι με το mood που κατακλύζει ακόμη τις καρδιές μας (αααχ! μα τι ρομαντικά που τα λέω!). Φυσικά μιλάω για το sequel του πολύ επιτυχημένου Happy Feet και που, πέντε χρόνια μετά...δεν φαίνεται να άλλαξαν και πολλά! Τα χιόνια είναι πολλά (αν και πάλι εδώ είναι διάχυτα τα μηνύματα για περιβαλλοντική ανησυχία και αφύπνιση λόγω των κλιματικών αλλαγών που βλάπτουν την Ανταρκτική και την φύση γενικότερα και που οφείλεται -ως συνήθως- στην καταστροφική ανθρώπινη παρέμβαση), τα γραφικά είναι υπέροχα και ίσως καλύτερα από τα προηγούμενα (σε 3D έκδοση φυσικά!), υπάρχει πολύ τραγούδι και χορός αλλά, δυστυχώς, δεν φαίνεται να είναι μόνο αυτά που επέλεξαν να αντιγράψουν από την προηγούμενη ταινία, οι δημιουργοί αυτού του δεύτερου μέρους της.. Όλα παραπέμπουν σε...αναζεσταμένο repeat της πρώτης ταινίας, με κάποιες μικρές προσθήκες νέων ηρώων, αλλά πάντα βασισμένες στο ίδιο μοτίβο με την πρωτότυπη: τον ρόλο του απροσάρμοστου Mumble αναλαμβάνει τώρα ο γιος του Erik και τον αντίστοιχο ρόλο του δύσπιστου πατέρα-που στην 1η ταινία είχε αναλάβει ο Hugh Jackman- παίρνει τώρα ο Mumble...Τον ρόλο του δημοφιλή και αστείου Ramon αναλαμβάνει τώρα ο Πανίσχυρος Sven ενώ προστίθενται και οι  δυο μικρές γαρίδες, ο Will και ο Bill, που θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν από την υπόλοιπη αγέλη τους και να ανέβουν στην κλίμακα της διατροφικής αλυσίδας (ίσως η μόνη μικρή αλλαγή που έδωσε νέα πνοή στην ταινία)...Κατά τ'άλλα όμως, όλα μοιάζουν ίδια: το ίδιο μήνυμα περί  διαφορετικότητας, η ίδια περιβαλλοντική αφύπνιση και για να μην προβληματιστούμε πολύ από τα βαρύγδουπα κοινωνικο-περιβαλλοντικά μηνύματα, μας ζαλίσουν με διάχυτο τραγούδι και χορό! Βέβαια, συνηθίζεται τα sequel να μην είναι ισάξια με τις πρωτότυπες ταινίες, οπότε τους το συγχωρούμε λόγω των προσεγμένων γραφικών! Πάντως, τα μούλικα που θα το δουν θα το λατρέψουν σίγουρα! Εσείς αρκεστείτε στο γεγονός ότι για 1,5 ώρα θα είναι απασχολημένα και θα σας αφήσουν στην ησυχία σας!  

Με αρέσει: Που ο Ramon εξακολουθεί να είναι ένας ξεδιάντροπος ερωτύλος και για μένα ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στην ταινία, από όλα τα...θαλάσσια πλάσματα που κατά καιρούς προσθέτουν οι δημιουργοί της!

Δεν με αρέσει: Που έκανα το μεγάλο λάθος και το είδα μεταγλωτισμένο στα ελληνικά, οπότε η ταινία "χάνει" και στην απόδοση των τραγουδιών αλλά και των αστείων, ειδικά όσον αφορά τις 2 γαρίδες που υποδύονταν ο Brad Pitt και ο Matt Damon και που διάβασα ότι ήταν απολαυστικοί, κάτι που δεν θα έλεγα ότι συνέβη και με την ελληνική μεταγλώττιση! 

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Τον ρόλο της Gloria, συζύγου του Mumble, ανέλαβε η τραγουδίστρια Pink, η οποία αντικατέστησε την αδικοχαμένη Brittany Murphy, που είχε χαρίσει την φωνή της στο πρώτο μέρος της σειράς.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis