
ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ...
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
Rango

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011
Sucker Punch

Υπόθεση : Ένα νεαρό κορίτσι, η Baby doll (Emily Browning) μεταφέρεται σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα με την βία καθώς κατηγορείται για την δολοφονία της αδελφής της κάτι που είναι ψέμα και για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια ο μοχθηρός πατριός της κανονίζει να υποβάλει σε λοβοτομή μέσα στις επόμενες πέντε μέρες. Η Baby Doll μην μπορώντας να αντέξει την όλη κατάσταση επιλέγει να αποτραβηχτεί μέσα στο μυαλό της και με την φαντασία της να μετατρέψει το ψυχιατρικό κέντρο σε ένα πορνείο όπου εκεί μαζί με άλλες τέσσερεις κοπέλες θα προσπαθήσει να ελευθερωθεί. Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να βρει διάφορα αντικείμενα τα οποία θα την οδηγήσουν στην ελευθερία του, όλα αυτά μπορούν να αποκτηθούν με την ξεχωριστή τέχνη της Baby Doll στον χορό, ο οποίος μεταφέρει τις τέσσερεις κοπέλες σε παράλληλους κόσμους.
Με μια κουβέντα : Εφέ και κακό αλλά από σενάριο τίποτα!
Γενικά : Μεγάλος ντόρος για αυτή την ταινία και όλα φυσικά οφείλονται στον σκηνοθέτη της ταινίας, τον κύριο Zack Snyder (¨300¨, ¨Watchmen¨,¨Legend of the Guardians¨) ο οποίος για άλλη μια φορά δημιούργησε μια ταινία που πέρα τα οποία προβλήματα καταφέρνει να μαγέψει τον θεατή με τα χιλιάδες χρώματα, τα υψηλής αισθητικής οπτικά και ηχητικά εφέ και τις συναρπαστικές εναλλαγές αργών και γρήγορων πλάνων. Βέβαια από την άλλη μεριά το σενάριο της ταινίας είναι πάτος… απόπατος για την ακρίβεια, πιστεύω πως αν και η ταινία ήταν νορμάλ σε διάρκεια (σχεδόν 2 ώρες), δεν κατάφερε να εξελιχτεί σωστά με αποτέλεσμα τα περισσότερα πράγματα να γίνουν γρήγορα και πρόχειρα. Φυσικά δεν αναφέρομαι στις σκηνές όπου κυριαρχούσε το εφέ και οι μάχες, μιλάω για τις σκηνές όπου οι πρωταγωνιστές μιλούσαν και κατέστρωναν το σχέδιο τους. Κατά την διάρκεια λοιπόν αυτών των σκηνών το σενάριο ήταν ο μέγας απών, ότι λέγανε τα κορίτσια του έργου ήταν απλά ψεύτικα λόγια, χωρίς βάση και συναίσθημα, άλλες φορές οι στιχομυθίες ήταν βγαλμένες από παλιά καμένη ταινία, τίγκα στα κλισέ και στα εύκολα υπονοούμενα. Το σενάριο λοιπόν ήταν χάλια και η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να το καταπιείς τόσο εύκολα όσα εφέ και αν σου ρίξουν στην μούρη. Θέλω να πιστεύω ότι αν η ταινία ήταν πιο μεγάλη, η ροη της θα ήταν σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς και δεν θα είχε αυτόν τον παράλογο καλπασμό. Στους βασικούς ρόλους έχουμε 5 κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά. πρωταγωνίστρια είναι η γλυκιά Emily Browning ως Baby Doll (Το ξέρω, τραγικό όνομα αλλά σκέψου ότι δουλεύει σε πορνείο), η οποία τα κατάφερε μια χαρά σε μια άκρως περιπετειώδης ταινία, με μπόλικες πολεμικές χορογραφίες, ξιφομαχίες, πυροβολισμούς και φυσικά χωρίς να φύγει ούτε στάλα το eyeliner από το μάτι! Μαζί της έχουμε την Abbie Cornish που κακά τα ψέματα ήταν η μεγαλύτερη από όλες και φαινόταν, την Jena Malone με ένα πολύ ωραίο κούρεμα, την Vanessa Hudgens που μου είναι αδιάφορη και την εξωτική Jamie Chung. Η μουσική του έργου ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις καθώς ακούς πολλά ενδιαφέροντα mainstream κομμάτια όπως το ¨Army of Me¨ της Björk, ενώ κάποια άλλα ( όπως το πασίγνωστο ¨Sweet Dreams¨ ) ερμηνεύονται με έναν διαφορετικό τρόπο από την Emily Browning (πολύπλευρο ταλέντο). Κλείνοντας σου λέω ότι η ταινία μπορεί να μην έχει ένα ενδιαφέρον ή σοβαρό σενάριο, έχει όμως τόσα όμορφα εφέ, τέτοια όμορφη εναλλαγή περιπετειών (από τους σαμουράι, στους γερμανούς, από εκεί στους δράκους και τέλος στα ρομπότ) που πολύ απλά δεν μπορείς να της πεις όχι.
Η Ατάκα : Sweet Pea: « Μπορείς να αρνηθείς ότι οι Άγγελοι δεν υπάρχουν, να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν είναι αληθινοί, άλλα εμφανίζονται αργά ή γρήγορα σε περίεργα μέρη και σε δύσκολους καιρούς. Μπορούν να μιλήσουν μέσα από τον οποιοδήποτε να φωνάξουν μέσα από δαίμονες αν χρειαστεί. Να μας εμψυχώσουν, να μας προκαλέσουν να πολεμήσουμε»
Ποιον θα έπαιζα : Εξαιτίας του μειωμένου αριθμού αντρικών χαρακτήρων θα επιλέξω να παίξω την Rocket.
Αγαπημένη σκηνή : Μου άρεσε η βραδινή σκηνή με τους σαμουράι στα χιόνια.
Χειρότερη σκηνή : Όχι χειρότερη απλά πολύ τραβηγμένη μου φαίνεται η αρχική σκηνή όπου δεν μιλούσε κανένας και εμείς απλά βλέπαμε πως η Baby Doll μεταφέρεται στο ψυχιατρείο.
Δες την : Αν θες να δεις μια ωραία περιπέτεια με καυτά κορίτσια να περιφέρονται δεξιά και αριστερά.
Μην την δεις : Αν θες να δεις μια ταινία με βάθος.
Με ποιον να την δεις : Με τους κολλητούς σου.
Μην την δεις με : Με τις φίλες σου.
You Will Meet a Tall Dark Stranger

Υπόθεση : Όταν ο Alfie (Anthony Hopkins) παρατά την γυναίκα του Helena (Gemma Jones) για να κυνηγήσει τα χαμένα του νιάτα και ένα call girl, η Helena αφήνει την λογική της κατά μέρος και παραδίνει την ζωή της σε αβάσιμες συμβουλές μιας τσαρλατάνας μάντισσας. Την ίδια ώρα η κόρη τους Sally (Naomi Watts) δυστυχισμένη με τον γάμο της αναπτύσσει μια φλετρώδη σχέση με το αφεντικό της Greg (Antonio Banderas), ενώ την ίδια ώρα ο άντρας της Roy (Josh Brolin) περιμένοντας απάντηση για το καινούργιο του βιβλίο αναπτύσσει μια ερωτική σχέση με την γοητευτική γειτόνισσα του.
Με μια κουβέντα : Και το μονό θετικό του έργου είναι πως δεν παίζει ο Woody Allen.
Γενικά : Είμαι λίγο μπερδεμένος, πριν ένα λεπτό ήθελα να την θάψω, αλλά πέρασε μια πολύ συγκεκριμένη σκέψη από το μυαλό μου και έτσι θα είμαι λίγο πιο εγκρατής. Σκέφτηκα που λες ότι η συγκεκριμένη ταινία που μπορεί να μην μου άρεσε και να την βρήκα τόσο ανιαρή και ανούσια, να είναι πολύ αληθινή. Κάτσε και σκέψου τις ιστορίες που διαδραματίζονται, έχεις έναν 60αρι που χωρίζει από την γυναίκα του για να τα φτιάξει με μια ξεβαμμένη χαζή ξανθιά που τον θέλει μόνο για τα λεφτά του. Έχεις την σύζυγο του 60αρη που από την θλίψη της πέφτει στις μάγισσες και της χαρτορίχτρες για να δει που χάνεται όλες τις νύχτες. Έχεις την κόρη του 60αρη που πασχίζει, η καημένη, να τα φέρει βόλτα με τον αποτυχημένο συγγραφέα σύζυγο της (ο οποίος γλυκοκοιτάζει την γειτόνισσα), ενώ την ίδια ώρα το αφεντικό της είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Με απλά λόγια μπορούμε να πούμε ότι η ταινία ακλουθεί την ζωή δυο ζευγαριών με ότι συνεπάγεται αυτό καθώς οι χαρακτήρες βασανίζονται από τα πάθη, τις ανησυχίες, τις φιλοδοξίες και τα άγχη που μπαίνουν μέσα στο μυαλό τους και τους οδηγούν σε παράτολμες πράξεις. Σκηνοθετικά δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο γιατί δεν έχω δει πολλές ταινίες του Woody Allen. Οκ έχω δει μερικές, αλλά σε σχέση με το πόσες έχει σκηνοθετήσει και με το απίστευτο γεγονός πως βγάζει ταινία κάθε χρόνο, εγώ εξακολουθώ να έχω δει λίγες. Λέγαμε λοιπόν για την σκηνοθεσία, δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω πως ήταν οι παλιές ταινίες του Allen αλλά οι πιο σύγχρονες είναι για μένα μέτριες έως αδιάφορες. Έχω δει ένα σωρό κοινωνικές και αισθηματικές ταινίες, αλλά παρόλα αυτά οι ταινίες του Allen δεν μου κάνουν καμιά αίσθηση και ώρες ώρες φτάνω στο σημείο να αμφισβητήσω το πολυφημισμένο ταλέντο του. Το σενάριο είναι φυσικά από τον ίδιο, εδώ μπορώ να πω καλά λόγια, γιατί το σενάριο είναι που κάνει την ταινία τόσο αληθοφανή. Οι ερμηνείες ήταν καλές, αλλά μέχρι εκεί, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία γιατί έκτος από τον Anthony Hopkins δεν τρέφω κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κανέναν από τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές. Κλείνω λέγοντας πως η ταινία απευθύνεται σε γυναίκες άνω τον 45 γιατί είναι αυτές που θα έχουν την μεγαλύτερη υπομονή, έτσι ώστε να κάτσουν και να την δουν ολόκληρη.
Η Ατάκα : Helena: «Ο Jonathan με άφησε για μια άλλη γυναίκα… μια πεθαμένη… είναι πιο άκαμπτες αντίπαλοι»
Ποιον θα έπαιζα : Δεν θέλω να παίξω κανέναν.
Αγαπημένη σκηνή : Δεν έχω.
Χειρότερη σκηνή : Αρκετές και αυτό γιατί είναι αδιάφορες.
Δες την : Για το καστ, για τον σκηνοθέτη και για να περάσει η ώρα σου ελαφρώς βασανιστικά.
Μην την δεις : Αν θες το κάλο σου.
Με ποιον να την δεις : Με την θεια σου.
Μην την δεις με : Με τους κολλητούς σου.
Kung Fu Panda 2
