fwto

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

3 Idiots


Υπόθεση : Ο Farhan (Madhavan) και ο Raju (Sharman Joshi) είναι δυο φίλοι που γνωρίζονται από το Βασιλικό Κολέγιο Μηχανολογίας της Ινδίας. Μαζί με έναν παλιό τους γνώριμο θα ξεκινήσουν μια αναζήτηση που στόχο έχει να βρουν τον Rancho (Aamir Khan), τον τρίτο της παρέας. Κατά την διάρκεια αυτής της αναζήτησης θα αναπολήσουν τα φοιτητικά τους χρόνια στο κολέγιο, τις δυσκολίες που συνάντησαν στα μαθήματα, τους καθηγητές τους, τα πρώτα τους φλερτ και φυσικά τις ατελείωτες πλάκες που σκάρωναν μεταξύ τους. Όλα βέβαια θα ανατραπούν όταν θα συναντήσουν έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ο πραγματικός Rancho και πως ο φίλος τους είχε ψεύτικη ταυτότητα.

Με μια κουβέντα : Υπήρχαν στιγμές κατά την διάρκεια της ταινίας που δεν ήξερα τι κάνω, δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω.

Γενικά : Ε! μην νομίζεις ότι το εννοώ κοροϊδευτικά, όντως ήθελα να κλάψω γιατί η ταινία ήταν πολύ συγκινητική σε πολλά σημεία και ας την θεωρώ ως μια από τις πιο καταπληκτικές κωμωδίες που έχω δει! Καταρχήν να ευχαριστήσω την φίλη μου Ειρήνη που την ξετρύπωσε και μου την πρότεινε, ενώ εγώ την κορόιδευα και τις έλεγα πως δεν παίζει να δω Ινδική ταινία. Τελικά όχι μόνο την είδα αλλά την είδα αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, αψηφώντας το μοναδικό αρνητικό στοιχείο του έργου που δεν είναι άλλο από την διάρκεια του (2 ώρες και 45 λεπτά!!). Την υπόθεση στην είπα πιο πάνω, δυο φίλοι ψάχνουν να βρουν ένα παλιό τους συμφοιτητή από το κολέγιο που έχουν να τον δουν από την αποφοίτηση, κατά την διάρκεια του ταξιδιού θυμούνται και ξαναζούν όλες τις φοιτητικές τους περιπέτειες, οπότε καταλαβαίνεις ότι έχει πολύ γέλιο και πολύ ζουμί η υπόθεση. Έχει πολύ έξυπνο σενάριο, αστείο αλλά και τόσο ξαφνικά συγκινητικό που δεν το περιμένεις, άσε δε και το νόημα της, γιατί αγαπητέ μου το νόημα του έργου είναι να ,μην αφήνεις τους άλλους να καθορίζουν την ζωή σου και να γίνεις αυτό που πραγματικά εσύ θέλεις και να κανείς αυτό που αγαπάς. Η σκηνοθεσία είναι καλή, δεν είχα πρόβλημα, άλλωστε μέσα σε 3 ώρες όλα τα είδαμε, τι μηχανάκια μέσα σε νοσοκομεία, τι γάμους, τι κηδείες, τι μεθύσια, τι γέννες και φυσικά τα γνωστά σε όλους μας Ινδικά μουσικοχορευτικά υπερθεάματα. Μην ξενερώνεις με αυτό, ήταν μόνο δυο τα χορευτικά και ήταν και ωραία τραγούδια και τραγικά αστεία, ειδικά το ¨Zoobi Doobi¨! Οι ερμηνείες ήταν πολύ καλές από όλους τους ηθοποιούς, δεν στους αναφέρω ξεχωριστά γιατί δεν παίζει να τους ξέρεις. Τα συμπεράσματα μου από την πρώτη μου Ινδική ταινία είναι πως πρέπει να πέφτουν τρέλα λεφτά για να γυριστεί μια ταινία, ειδικά στην συγκεκριμένη οι κομπάρσοι και οι τριτοδεύτεροι ηθοποιοί ήταν εκατοντάδες. Και το δεύτερο συμπέρασμα (που το έβγαλε η φίλη μου Χριστίνα) είναι πως οι Ινδοί σαν άντρες δεν λένε τίποτα, ενώ οι Ινδές είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα. Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να πω, πρέπει να την δεις, είναι τέλεια ταινία, μην σκεφτείς ότι είναι Ινδική και μπορεί να είναι λιγάκι κάπως, όχι μην το δεις καθόλου έτσι, μπροστά της όλες οι κωμωδίες της Αμερικής δεν πιάνουν μια!!!

Η Ατάκα : Rancho: «Όλα είναι καλά!»

Ποιον θα έπαιζα : Δεν ξέρω ποιον ακριβώς, αλλά σίγουρα θα ήθελα να είμαι μέσα σε αυτή την παρέα!

Αγαπημένη σκηνή : Δεν ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω. Μου άρεσε πολύ η σκηνή με την εκφώνηση του ευχαριστήριου λόγου από τον σπασίκλα του σχολείου ο οποίος δεν ήξερε Ινδικά και τα μάθαινε όλα παπαγαλία. Έτσι οι τρελοπαρέα πήγε και αντικατέστησε τα λόγια της ομιλίας με βρισιές.

Χειρότερη σκηνή : Είσαι τρελός; ΔΕΝ ΕΧΩ!

Δες την : Γιατί είναι από τις καλύτερες κωμωδίες που θα βρεις εκεί έξω.

Μην την δεις : Αν είσαι βλάκας.

Με ποιον να την δεις : Με τους πολύ κολλητούς σου.

Μην την δεις με : Ξινά άτομα που θεωρούν τον Ινδικό κινηματογράφο γελοίο είδος!


2 σχόλια:

ShareThis