fwto

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Beastly


Υπόθεση : Ο Kyle (Alex Pettyfer) είναι ένας πλούσιος κακομαθημένος έφηβος που νομίζει πως μπορεί να παίξει όλο τον κόσμο σύμφωνα με τις διαθέσεις του. Ύστερα από μια κακόβουλη φάρσα απέναντι στην συμμαθήτρια του Kendra (Mary-Kate Olsen) μεταμορφώνεται σε ένα φρικτό και αποκρουστικό πλάσμα, καθώς η Kendra είναι μάγισσα. Ο Kyle λοιπόν θα πρέπει μέχρι σε ένα χρόνο να βρει κάποια κοπέλα που να του πει ότι τον αγαπάει έτσι ώστε να λυθούν τα μάγια και όλα αυτά μέσα σε ένα χρόνο καθώς μόλις περάσει η χρονική προθεσμία θα παραμείνει για πάντα τέρας.

Με μια κουβέντα : Τ- Ρ- Α- Γ- Ι- Κ-Ο

Γενικά : Δεν έχω λόγια, δεν ξέρω τι να σου πω, αυτό που έζησα πριν μερικά βράδια με αυτή την ταινία, μόνο η λέξη τραγικό μπορεί να περιγράψει την όλη κατάσταση, να φανταστείς υπήρχε στιγμή που άρχισα να σκέφτομαι τι θα κάνω την επόμενη μέρα αντί να σκέφτομαι τι γίνεται στην ταινία. Η υπόθεση είναι γνωστή, βασικά είναι μια σύγχρονη, πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού και αγαπημένου κινουμένου σχεδίου ¨Πεντάμορφη και το Τέρας¨. Εδώ αντί για τον πρίγκιπα που γίνεται τέρας έχουμε ένα σαχλό εγωιστικό μαλακιστίρι που νομίζει πως με τα λεφτά του μπαμπά του και με την εφήμερη ομορφιά του, μπορεί να χλευάζει τους γύρω του όπως εκείνος επιθυμεί χωρίς κανένα αντίκτυπο. Κάπου εκεί σκάει η μάγισσα/γκοθού του σχολείου που τον καταριέται γιατί την κορόιδεψε. Βέβαια δεν τον κάνει τέρας όπως στο παραμύθι, απλά τον κάνει καραφλό, με κουλά τατουάζ και διάφορα άλλα σημάδια στο πρόσωπο του. Ο άσχημος πλέον μαθητής εξορίζεται σε ένα τεράστιο σπίτι με μια οικονόμο και έναν τυφλό δάσκαλο. Λίγο αργότερα σκάει μύτη μια κοπέλα που τελικά ερωτεύεται το μικρό φρικιό, τα μάγια λύνονται και έζησαν αυτοί καλά και εμείς πεθάναμε από ανία. Ο θεέ μου πόσο άθλια ταινία, η σκηνοθεσία είναι για γέλια, μάλλον για κλάμα, ήταν τόσο τραγική που δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα, το σενάριο ελεεινό, οι ερμηνείες βγαλμένες από τον βόθρο, η μουσική αρμόζουσα μόνο για 13χρονα κοριτσάκια και μια βεβήλωση του αριστουργήματος του Disney. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε τον Pettyfer που κακά τα ψέματα είναι ωραίο παιδί και τσαλακώνεται αλλά μέχρι εκεί, γιατί όταν άνοιγε το στόμα του πέταγε βατράχια. Η Mary-Kate Olsen αποκομμένη από την δίδυμη αδελφή της ήταν απλά μια ξεπέτα στο έργο και μάλιστα μια φτηνή ξεπέτα. Το μόνο θετικό στο έργο είναι η εμφάνιση του Neil Patrick Harris στο ρόλο του τυφλού δασκάλου, αλλά μεταξύ μας στην σειρά How I Met Your Mother είναι πολύ καλύτερος. Αυτά για το έργο, δεν έχω τι να άλλο να γράψω, απλά μην πας στο κινηματογράφο να την δεις, μην την κατεβάσεις και μην την νοικιάσεις!

Η Ατάκα : Kyle: «Ο μπαμπάς μου έλεγε ότι το τι λένε οι άνθρωποι για σένα είναι αντιστρόφως ανάλογο με το τι είσαι μέσα σου»

Ποιον θα έπαιζα : Κανέναν.

Αγαπημένη σκηνή : Δεν έχω.

Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή όπου ο Kyle σώζει τον πατέρα της αγαπημένης του γιατί χρωστούσε λεφτά (ήταν junkie) και δεν είχε να πληρώσει. ΑΙΣΧΟΣ!

Δες την : Αν είσαι χαζός.

Μην την δεις : Γιατί είναι απλά μια κακοφτιαγμένη, σαχλή, κοριτσίστικη ταινία.

Με ποιον να την δεις : Μονός σου, έτσι για να μάθεις.

Μην την δεις με : Με φίλους, με την κοπέλα σου, με τους γονείς σου, τους θειους σου, τα ξαδέλφια σου, τα αδέλφια σου, τους γείτονες, τον ταχυδρόμο, τον μπακάλη, γενικά μην την δεις με κανέναν!!!



3 σχόλια:

  1. και γαμώ τις ταινίες χαχαχα εγώ μέχρι που συγκινήθηκα κιόλας. χαχα
    Υ.Γ. λατρεύω τον σχολιασμό σου
    irene

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία. Θα πάω να το δω λοιπόν!
    όταν δύο απόψεις συγκρούονται..
    Μήπως είναι ιδέα μου, φταίνε οι πόλοι που χουν χάσει το μπούσουλα ή όντως το χάσμα ανάμεσα σ Ευρωπαϊκό κι Αμερικάνικο σινεμά μεγάλωσε λιγουλάκι;
    καλό σας απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Agaphmenh Irene, katarxhn na sou pw pws mou leipeis tromera, katadeuteron thelw na pisteyw oti me koroideueis legontas pws sigkinithikes me to ergo!

    Agaphth Summertime, kane oti katalabaineis eimai uper tis diaforetikhs apopshs alla edw tha eimaste kai tha ertheis metanoiomenh gia ayth thn epilogh sou..egw mono kalh provolh sou eyxomai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis