fwto

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

LE CRIME EST NOTRE AFFAIRE(2008)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
Παίζουν:Catherine Frot,Ande Dussolier,
Claude Rich
Σκηνοθεσία:Pascal Thomas


Ο Βelisaire και η Prudence παραθερίζουν στο εξοχικό τους!Ο Belisaire νιώθει ευτυχισμένος αλλά η σύζυγος του πλήττει αφόρητα.Ονειρεύεται μυστήρια,φόνους και πτώματα.Ώσπου σαν από μηχανής θεός φτάνει η θεία της , που έχει γίνει μάρτυρας ενός φρικτού εγκλήματος από το παράθυρο ενός τρένου.Η Prudence δεν χάνει καιρό και αποφασίζει να λύσει το μυστήριο.Πηγαίνει ως μαγείρισσα σε ένα απόμακρο,ψυχρό αρχοντικό.Εκεί κατοικούν ένας γκρινιάρης και ιδιοτροπος ηλικιωμένος μαζί με τα 4 παιδιά του και πολλά κρυμμένα μυστικά!

 Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Τελειώνοντας η συγκεκριμένη ταινία  το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι το πόσο ραγδαία έχει αναπτυχθει η τηλεοπτική εγκληματολογική έρευνα με τα διάσημα csi,law and order, και όλες τις ατέλειωτες σε λίστα αστυνομικές σειρές που μας έχουν κατακλύσει!
Εκεί η τεχνολογία εχει τον πρώτο λόγο και μάλιστα είναι τόσο προχωρημένη που κάποιες φορές μένεις με το στόμα ανοιχτό!
Με τη συγκεκριμένη ταινία πρέπει να πατήσεις ένα ισχυρό delete στην οπτική σου μνήμη διότι ο τρόπος εξιχνιάσης του φριχτού εγλήματος είναι μια γροθιά στο τηλεοπτικό κατεστημένο με ισχυρότερο όπλο του ερευνητή να  είναι το μυαλό και η λογική του!!!!
Ολα φαίνονται απλά και τα γεγονότα ακολουθούν μια λογική αλληλουχία κάνοντας την ταινία να φαίνεται παλιομοδίτικη.
Παρόλα αυτά , μην βιαστείτε να την απορρίψετε γιατί καμιά φορά  μέσα στην απλότητα βρίσκεται η τηλεοπτική ευτυχία και ισορροπία!Με  έξυπνο χιούμορ και κεφάτες ερμηνείες,το παλιομοδίτικο σενάριο συνδυάζεται και βρίσκει την αρμονία του με την σύγχρονη εποχή στην οποία εξελίσσεται η ιστορία μας!!
Είναι η τρίτη σε σειρά ταινία που σκηνοθετεί ο Pascal Thomas βασιζόμενος σε έργα της Αγκάθα Κρίστι και η δεύτερη ταινία με το ίδο επιτελείο ηθοποιών που ενσαρκώνουν τους ντεντέκτιβ!!

p.s Αφιερωμένη στη φίλη μου λ.που τρελαίνεται για Agatha και περίμενε τόσο καιρό για την ανάρτηση!!!!!!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-3\5 
σκάει το χειλάκι σου!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5 
όχι!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-1\5 
 μπα.......

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5 
δεν βλέπουμε το csi!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5
αν και παλιομοδίτικο θα περάσεις ευχάριστα!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-0\5 
clear your mind!!!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5 
είπαμε....δεν βλέπεις csi!!!!!!!!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-1\5 
όχι πολλά!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7\10

5 σχόλια:

  1. καλησπέρα βαθμολογία 4,5.
    με 5 αστεράκια μόνο είναι αδύνατο να προσδιορίσει κανείς τη διάθεσή του. Μήπως να τσοντάρετε κανά δύο;;
    Υπέροχη ταινία, διασκεδαστική, σπιρτόζικη, εκείνος ο νεκρός που τρικλίζει ψελλίζοντας "η λεοπάρδαλη με τις βούλες"...
    Χιούμορ με σανέλ. πολύ comme il faut για καλύτερα.
    τυχαία την ξανάδα τη Δευτέρα 13.6 που την είχα πεθυμήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα summertime! για τα αστερακια που ανηκουν στο τεχνικο μέρος αναλαμβάνει ο κλεάνθης, θα δούμε τι μπορεί να γίνει, μηπώς να τα κάναμε 10??ειδομεν!ειχα ξεκινήσει με τις χειρότερες προσδοκίες για τη συγκεκριμενη ταινία περιμένοντας τη λίγο ανιαρή αλλά τελικά διαψευστηκα!!!!!
    ειλικρινά τι μνήμη έχετε βρε παιδιά??σας θαυμάζω και υποκλίνομαι!ενώ βλέπω ταινίες με το κιλό αδυνατώ να θυμηθώ ατάκες!σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ τα λόγια της τελικής σκηνής αλλά δεν έρχονται με τίποτα στο μυαλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα Κατερίνα.
    Μη νομίζεις όλοι -χι χι κι εγώ δηλαδή- τα ίδια παθαίνουμε!- απλά έτυχε να την είχα μόλις ξαναδεί. Έτσι κι αλλιώς λένε, Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως..
    ....
    κι έτσι αργά μες τη νύχτα, στο μισοσκόταδο της κάμαρης, αφοσιωμένη στης οθόνης τις φωτεινές διακυμάνσεις, με τη λεπτη μπριτέλα του κομπινεζόν ριγμένη στο μπράτσο και το χέρι μετέωρο σε μια ανολοκλήρωτη ματαιωμένη κίνηση, ένας απαρατήρητος θόρυβος άρχισε να πλησιάζει προερχόμενος από την είσοδο και κατευθυνόμενος προς το χωλ....
    τώρα αυτό είναι δικό μου, για τους απανταχού κολλημένους με την 7η Τέχνη!.. και καλόβράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αφωνη!!!!!!στολιδι για την αναρτηση το εμπνευσμενο κειμενάκι σου!παντα τετοια!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Agapiti kathrin euxaristw poli gia autin tin anartisi
    Parola ayta i gnwmi toy epaggelmatia(esy) me tin gnwmi toy erasitexni(egw) einai arketa sugratimei
    Isws o enthousiasmos mou na ofeilete sto oti perimena poli na dw tin sigekrimeni taineia
    To gegonos oti mia galliki taineia (poy egw antipathw idiatera to galliko kinimatografo kai ton theoro epiikos neroulo k ageusto) eixe toso gelio kai ebgale k noima xwris na koitame sa blamena tous titlous teloys gia kamia epeksigisi....ofeiletai kathara sto gegonos oti to senario basizetai se biblio tis anepanaliptis agatha christie tin opoia kai latreuw (gia osous den to kseroyn) kai sto asigrito efies humor twn bretanwn.monadikos sintelestis me.... gallikes rizes einai oi dio prwtagonistes oi opoioi edwsan enan analafro kai euxaristo tono se sgkrisi me to bari kai sobarofani stil. kathrin se euxaristw htan mia uperoxi taineia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis