fwto

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

2 Days in the Valley (1996)


Info:
Ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ένας αποτυχημένος δολοφόνος, μια πρώην σύζυγος, μια καυτή ερωμένη, ένας ξοφλημένος σκηνοθέτης, ο σκύλος του σκηνοθέτη, ένας ξινισμένος έμπορος τέχνης, o σκύλος του ξινισμένου, η γραμματέας του ξινισμένου (πως είσαι έτσι μάτια μου?), η αδερφή και νοσοκόμα του ξινισμένου, ο σαλταρισμένος μπάτσος, ο χαζός μπάτσος, ο άσχημος μπάτσος (όχι δεν έχει άλλους don't worry), γίνονται κουλουβάχατα όταν η απατημένη σύζυγος θέλει να σκοτώσει τον πρώην άνδρα της για να τσεπώσει τα λεφτά της ασφάλειας. Πόσο με αρέσει όταν μπερδεύουν τα μπούτια τους σε μια ταινία!!


Write a comment...
Είχα πολλά χρόνια να δω την συγκεκριμένη ταινία, παιδούλα ήμανε, και έτσι στα καλά του καθουμένου θυμήθηκα μια σκηνή με την Teri Hatcher που ξυπνάει δίπλα στον νεκρό άνδρα της μέσα στα αίματα και έσπαγα το κεφάλι μου από ποια ταινία ήταν! Το θυμήθηκα τελικά και είπα να σας την προτείνω αν δεν την έχετε δει! Πολύ καλή ταινία με έξυπνο και ευρηματικό σενάριο που δεν σε κουράζει αλλά δεν σε μπερδεύει κιόλας. Μην βλέπετε στην περιγραφή πιο πάνω που τα μπλέκω έτσι. Είναι πιο απλά τα πράγματα. Καταρχήν είχα διαγράψει τελείως από την μνήμη μου πως στην ταινία παίζει η θεά Charlize Theron που στην συγκεκριμένη ταινία είναι σαν την Barbie πραγματικά! Είναι σαν ψεύτικη, τόσο αψεγάδιαστη που φαίνεται! Όχι ότι τώρα δεν είναι η κοπελιά αλλά λίγο που ήταν πιο μικρή, λίγο που την έχουν ντυμένη στα άσπρα (κάτι σαν κολάν ολόσωμο ένα πράμα) ίδια σας λέω η Barbie! Την Teri Hatcher εγώ θα πρέπει να σας πω ότι την θυμάμαι από την σειρά στο Star που έπαιζε για πολλά χρόνια (σε επαναλήψεις φυσικά!) με τον Σούπερμαν και αυτό γιατί με άρεσε ο ηθοποιός που έπαιζε τον Σούπερμαν ο Dean Cain. Όταν την είδα λοιπόν στις “Νοικοκυρές σε απόγνωση” αναφώνησα “καλέ η Lois!”. Στην συγκεκριμένη ταινία η Teri ήταn υποψήφια για το βραβείο Razzie, το γνωστό Χρυσό Βατόμουρο αλλά δεν το κέρδισε! Μια προτροπή για τα αγόρια του blog: έχει μια σκηνή όπου παλεύουν οι δυο κυρίες Teri και Charlize, δεν έχει λάσπη στην σκηνή αλλά θα σας αρέσει! Βασικό ήρωα θα μπορούσες να πεις τον Dosmo που είναι ο αποτυχημένος δολοφόνος αλλά ο πιο κωλόφαρδος στο τέλος. Μορφή επίσης στην ταινία είναι ο σπαστικός και ξινισμένος έμπορος τέχνης ο οποίος έχει στο δωμάτιο του ένα ομοίωμα από σκύλο που έχει την φάτσα του. Είναι φρικιαστικά αστείο! Όσο για την γραμματέα του πρέπει να σας πω ότι μου θύμισε την σειρά του Mega “Μαρία η άσχημη” που βρήκαν μια όμορφη ηθοποιό και προσπάθησαν να την δείξουν άσχημη με σιδεράκια και φρύδια. Ο Lee είναι ο επαγγελματίας δολοφόνος και ίσως ο μόνος σοβαρός στην ταινία που μπορεί και να σου θυμίσει κανονικό θρίλερ και όχι μαύρη κωμωδία. Έχει και αυτό το τρομαχτικό ύφος με το ρολόι του παππού λίγο πριν σκοτώσει το υποψήφιο θύμα του “You have one minute to decide the rest of your life”. Το λέω αυτό γιατί εμένα δεν μου φάνηκε και πολύ για θρίλερ, γέλασα κιόλας με την πλοκή. Έχει γνωστούς ηθοποιούς στην ταινία ειδικά για την εποχή εκείνη, όπως ο Danny Aiello, Eric Stoltz, Jeff Daniels, James Spader αλλά και οι κυρίες που προανέφερα. Και ας πάμε και στο soundtrack της ταινίας. Το μουσικό θέμα της είναι του Anthony Marinelli που δεν έχω και κάτι να σας πω πέραν του ότι έχει γράψει μουσική για πολλές γνωστές ταινίες όπως το “stand by me”, “Young guns” αλλά και το “15 minutes”. Ένα τραγούδι που μου έμεινε και μου άρεσε πάρα πολύ είναι το gone for good των morphine αλλά και το τραγούδι που έκλεισε την ταινία από τον Otis Redding down in the Valley.

Like!
Δεν ξέρω γιατί αλλά ο Greg Cruttwell, ο ξινισμένος δηλαδή μ'άρεσε πολύ ίσως γιατί είναι τόσο αντιπαθητικός. Δεν βρήκα δυστυχώς κάποιο μεμονωμένο απόσπασμα να σας δείξω ή το μοναδικό έργο τέχνης με την φάτσα του, αν όμως στο παρακάτω βίντεο πάτε στο 3:47 θα τον απολαύσετε.

Dislike!
Δεν μπορώ να καταλάβω τι ωραίο βλέπετε σε δυο γκόμενες να παλεύουν??? (Σαν κακιασμένη, ζηλιάρα, ξινή γκόμενα κάνω το ξέρω.... και αυτό γιατί κατά βάθος μ'αρέσει αλλά δεν πρόκειται να το παραδεχτώ!)

Share!
Ανέφερα πιο πάνω το μόνο τραγούδι που μου έμεινε από την ταινία. Σας δίνω ένα ακόμη δείγμα της δουλειάς τους γιατί νομίζω πως το αξίζουν.

2 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά!!
    Χριστούγεννα
    αυτή η μέρα είναι εκτός από το φαγητό ό,τι πρέπει για ξάπλα και ταινιούλες!!
    καλά να περάσετε ό,τι κι αν κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και σε σένα! Σε όλους! Καλές γιορτές και καλές προβολές! Και φυσικά καλές μάσες και ξάπλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis