fwto

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Mirror Mirror

Υπόθεση :  Μετά από την ανεξήγητη εξαφάνιση του βασιλιά, η χώρα διαφεντεύεται από την σκληρή γυναίκα του (Julia Roberts), η οποία κρατά την όμορφη ετεροθαλή της κόρη κλεισμένη στο κάστρο. Η Χιονάτη (Lily Collins) μπουχτισμένη πια από τον εγκλεισμό της βγαίνει για να γνωρίσει τους κατοίκους της χώρας της και ανακαλύπτει τα άσχημα αποτελέσματα της τυρρηνικής βασιλείας της μητριάς της, παράλληλα όμως γνωρίζει και έναν όμορφο πρίγκιπα. Η βασίλισσα εξοργισμένη από αυτή την γνωριμία διατάζει τον θάνατο της Χιονάτης γιατί πέρα από την ομορφιά της, που θέλει να χαθεί, θελει και τον πρίγκιπα για άντρας της, καθώς τα οικονομικά του βασιλείου πάνε από το κακό στο χειρότερο. Παρόλα τα σχέδια της βασίλισσας όμως η Χιονάτη παραμένει ζωντανή και κρυμμένη στο δάσος παρέα με μια συμμορία ληστών και μαζί με αυτούς θα προσπαθήσει να πάρει πίσω το βασίλειο του πατέρα της και να κερδίσει τον πρίγκιπα από την κακιά βασίλισσα.
                     
Με μια κουβέντα :  Υπάρχει μια Χιονάτη κάτω από αυτά τα φρύδια, μπορείτε να την βρείτε;

Γενικά : Μα πραγματικά δεν μπορούσαν να βρουν μια πιο καθώς πρέπει κοπέλα για να κάνει την Χιονάτη; Αυτή η άγνωστη, σε μένα, Lily Collins δεν θα μπορούσε να είναι η πιο αταίριαστη στο ρόλο της Χιονάτης, πέρα από την φρυδούμπα που ήταν λες και δυο κάμπιες μάλωναν μεταξύ τους για την κυριαρχία στο κούτελο της κοπέλας, ήταν παράλληλα πάρα πολύ γλυκανάλατη και παιδική. Βέβαια δεν θα μπορούσαν να βάλουν κάποια γνώστη κοπέλα σε αυτό τον ρόλο γιατί η ταινία αν και ασχολείται με το παραμύθι της Χιονάτης, δεν έχει όμως σαν κεντρικό άξονα αυτή, αλλά την μητριά της την κακιά βασίλισσα. Στο ρόλο της βασίλισσας λοιπόν έχουμε την Julia Roberts, μια επιλογή που όταν την πρωτάκουσα δεν μου έκανε ούτε κρύο ούτε ζέστη. Καθώς έβλεπα το έργο συνειδητοποιούσα ότι η Roberts σαν μονάδα μέσα στο έργο και με τις κακιασμένες και βιτριολικές ατάκες θα μπορούσε να κάνει γκελ στο έργο, αλλά μια ταινία δεν είναι μέρος για μονάδες. Πολλοί παράγοντες λοιπόν συντέλεσαν στην αποτυχία της ταινίας, καταρχήν πόσο πιο gay θα μπορούσαν να γίνουν τα σκηνικά, τα κουστούμια και τα μαλλιά των πρωταγωνιστών, όχι πες μου πόσο; Ακόμη δεν δίνεται καμία απολύτως πληροφορία για το τι είναι αυτό το μέρος όπου η βασίλισσα επισκέπτεται όταν περνά μέσα από τον μαγικό της καθρέφτη. Η ύπαρξη των 7 νάνων ήταν μεν ένα καλό στοιχείο γιατί ένωνε το παραμύθι με το έργο, αλλά οι νάνοι μας παρουσιαστήκαν σαν ληστές με ψεύτικα πόδια φυσαρμόνικες που τους έκανε να φαίνονται γελοίοι στα μάτια μου. Ο πρίγκιπας ήταν όπως κάθε πρίγκιπας στεγνός και άγευστος, ενώ όλοι οι δεύτεροι ρόλοι περνούσαν και δεν άγγιζαν. Με λίγα λόγια όλο το έργο ήταν πάνω στην βασίλισσα δηλαδή πάνω στη Julia Roberts! Από τα θετικά του έργου ήταν σίγουρα η φαρμακερές ατάκες της προς τους πάντες και τα πάντα, ενώ βρήκα εξαιρετικά απόκοσμη την μορφή που είχε ο καθρέφτης, που ναι μεν ήταν το είδωλο της Julia Roberts, αλλά είχε κάτι το τρομακτικό, κάτι το πεθαμένο, δεν μπορώ να σας το περιγράψω αλλιώς. Είναι προφανές ότι η ταινία δεν μου άρεσε και πιστεύω ότι πολύς κόσμος θα συμφωνήσει μαζί μου, το μόνο κάλο στην ιστορία είναι πως φέτος βγήκαν δυο ταινίες για την Χιονάτη, ας ελπίσουμε ότι η δεύτερη (που ελπίζω σύντομα να ανέβει στο blog μας) θα έχει καλύτερη μοίρα.

Η Ατάκα : The Queen: «… την ονόμασαν Χιονάτη, πολύ πιθανόν γιατί ήταν το πιο φιγουρατζίδικο όνομα που μπορούσαν να σκεφτούν.»

Ποιον θα έπαιζα :  Κανέναν.

Αγαπημένη σκηνή :  Δεν έχω.

Χειρότερη σκηνή : Αφού τέλειωσε όλο το πανηγύρι και βρέθηκε και ο μπαμπάς της χιονάτης, ξεκινά να παίζει η μουσική του τέλους, έλα όμως που αντί να βάλει γράμματα, άρχισε η Χιονάτη να χορεύει και να τραγουδά ένα τραγούδι σαν να βγήκε από ταινία του Bollywood… αυτό πραγματικά ήταν το αποκορύφωμα!

Δες την :  Γιατί είσαι ένα βιτσιόζικο αγόρι.

Μην την δεις :  Γιατί έχεις σώας τα φρένα.

Με ποιον να την δεις :  Με την κοπέλα σου που είναι τύπου χαζογκόμενα και νιαουρίζει.

Μην την δεις με :  Τον κολλητό σου, θα σε στραγγαλίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis