fwto

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Underworld: Awakening

Υπόθεση :  Μετά από 12 χρόνια κλεισμένη σε μια κρυογονική κάψουλα, η βρικόλακας Selene (Kate Beckinsale) ξυπνά σ ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν πλήρη επίγνωση της ύπαρξης και των βρικολάκων αλλά και των λυκάνθρωπων. Η Selene μαθαίνει από τον βρικόλακα Thomas (Theo James, ναι ναι είναι Έλληνας) ότι τα δυο είδη έχουν σχεδόν εξαλειφθεί από τους ανθρώπους και προσπαθεί να βρει τον Michael με βάση κάποια οράματα που βλέπει, τα οποία όμως την οδηγούν σε ένα μικρό κορίτσι που είναι ένα μείγμα βρικόλακα και λυκάνθρωπου μαζί. Η Selene και ο Thomas θα προσπαθήσουν μαζί να προστατεύσουν το νεαρό κορίτσι και να αποτρέψουν τους λυκάνθρωπους από το να δημιουργήσουν ένα πιο εξελιγμένο και φονικό είδος, ενώ την ίδια ώρα θα πρέπει να παραμείνουν κρυμμένοι από τους ανθρώπους που τους κυνηγάνε.
                     
Με μια κουβέντα :  Έλα παραδέξου το ο μόνος λόγος που είδες την ταινία είναι για την Kate Beckinsale.

Γενικά : Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι τι γίνεται στις προηγούμενες τρεις ταινίες, αυτό βέβαια δεν έχει καμία σημασία για κάποιον που δεν τις έχει δει (ή για κάποιον που πάσχει από μνήμη) καθώς στην αρχή του έργου μας γίνεται μια γρήγορη επανάληψη των όσων συνέβησαν και έτσι κουτσά στραβά μπαίνουμε στο πνεύμα του έργου. Αυτό που με ενόχλησε είναι πως μετά από τόσα χρόνια και μετά από αλματώδεις εξελίξεις στο χώρο των οπτικών εφέ, η ταινία δεν καταφέρνει να κάνει πιστευτούς τους λυκάνθρωπους, δηλαδή για όνομα του θεού έχουμε 2012 δεν είναι δυνατόν οι λυκάνθρωποι να μοιάζουν σαν τέρατα ταινιών δευτέρας διαλογής από την δεκαετία του 80! Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι τρέχει με την πάρτη της Selene, γιατί έχει αυτή την ακατανόητη ανάγκη να πηδά από κάθε ύψωμα που θα βρεθεί, της αρέσει να κάνει εντυπωσιακή είσοδο; Αυτά ήταν τα δυο βασικά παράπονα που είχα από το έργο, κατά τα άλλα όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τι θα πω. Η ταινία έχει πολλούς φαν που την είδαν και τους άρεσε, σίγουρα θα σου πουν δεν είναι από τις καλύτερες, καθώς τίποτα δεν ξεπερνά την πρώτη, η Kate Beckinsale είναι ένας τεράστιος θετικός παράγοντας για να την δεις γιατί κακά τα ψέματα τρελαίνεσαι να την βλέπεις με την ολόσωμη δερμάτινη στολή να γαμά και να δέρνει ότι βρεθεί μπροστά της. Επίσης τα εφέ έχουν καλυτερέψει πολύ (εκτός από τους λυκάνθρωπους μην ξεχνιόμαστε), κάνοντας τις μάχες πιο πιστευτές και μαζί με μερικές θανατηφόρες πολεμικές χορογραφίες κάνουν τον θεατή να μην μπορεί να πάρει το βλέμμα του από την οθόνη. Το σενάριο βέβαια δεν αφήνει να γνωρίσει πολύ τους καινούργιους χαρακτήρες και αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα ενώ σε πολλές περιπτώσεις μου γεννήθηκαν πολλά ερωτηματικά που δεν μου απαντήθηκαν ποτέ. Η σκηνοθεσία σίγουρα είναι Γρηγόρη και η δράση καταιγιστική, το πιστολίδι πέφτει βροχή και τα απόκοσμα γαλάζια μάτια των βρικολάκων λάμπουν στο σκοτάδι, ενώ την ίδια ώρα λυκάνθρωποι είναι πιο σιχαμεροί από ποτέ. Κάπως έτσι πέρασαν 75 λεπτά, διάρκεια αδικαιολόγητα μικρή αν σκεφτεί κανείς το μεγάλο όνομα της ταινίας και την αναμονή που είχε ο κόσμος. Κλείνοντας το Underworld: Η αναγέννηση, είναι πίστη στο γενικότερο πνεύμα της σειράς των ταινιών, είναι μια καλή περιπέτεια, αν γουστάρεις τους βρικόλακες, με τα λάθη και τις ατέλειες της, που αν είσαι χαλαρός μπορείς πολύ εύκολα να τα ξεπεράσεις και να την απολαύσεις.

Η Ατάκα : Selene: «Για δώδεκα χρόνια ήμουν αιχμάλωτη από τους ανθρώπους. Ο κόσμος που κάποτε ήξερα έχει αλλάξει. Οι βρικόλακες και οι Λυκάνθρωποι είναι τώρα οι κυνηγημένοι.»

Ποιον θα έπαιζα :  Μου άρεσε ο ρόλος του Thomas.

Αγαπημένη σκηνήH σκηνή όπου η Selena με ένα μικρό νυστέρι ξεπαστρεύει οκτώ τύπους με μια της κίνηση και καταφέρνει να την ολοκληρώσει σερνόμενη στο πάτωμα και με λάγνο ύφος.

Χειρότερη σκηνή : Μα πραγματικά οι λυκάνθρωποι ήταν ντιπ ψεύτικοι.

Δες την :  Για την ιστορία αλλά και για την Beckinsale.

Μην την δεις :  Αν μπούχτισες με τους βρικόλακες.

Με ποιον να την δεις :  Τους φίλους σου.

Μην την δεις με :  Την κοπέλα σου που πολύ απλά ήθελε να δείτε το ¨Ημερολόγιο¨ για εκατοστή φορά.

2 σχόλια:

  1. Προς Κλεανθης Χ. Οι λυκανθρωποι ηταν ψευτικοι; Ή εχεις προβλημα με τα ματια σου, οποτε πρεπει να πας σε οφθαλμιατρο, ή ειδες αλλη ταινια και οχι το Underworld. Δεν εξηγειται αλλιως. Σε καμια αλλα ταινια του ειδους, οι λυκανθρωποι δεν ειναι τοσο αληθοφανεις οσο στην σειρα underworld.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. thes na mou peis oti to "h eksergesh twn lukwn" htan komple sta efe ths gia sena?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis