fwto

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

The Cabin in the Woods



ΥπόθεσηΠέντε κλασσικά παραδείγματα Αμερικανών φοιτητών αποφασίζουν να πάνε μια εκδρομή στο δάσος και να μείνουν σε ένα μικρό σπιτάκι που έχουν κλείσει για το weekend. Φτάνοντας εκεί συναντάμε ένα παραμελημένο αλλά καλούτσικο σπιτάκι αρκετά απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Κάποια στιγμή η πόρτα από το κελάρι ανοίγει και οι πέντε φίλοι κατεβαίνουν για να το εξερευνήσουν, εκεί θα συναντήσουν ένα σωρό αντικείμενα και το ενδιαφέρων της μιας από τους πέντε θα πέσει σε ένα ημερολόγιο μιας μικρής κοπέλας. Διαβάζοντας όμως το ημερολόγιο κάνουν και την επιλογή του θανάτου τους, γιατί αυτό που οι πέντε φίλοι δεν ξέρουν είναι ότι παρακολουθούνται από μια ομάδα επιστημόνων που είναι υπεύθυνοι για τις ανθρωποθυσίες προς τους αρχαίους θεούς.
               
Με μια κουβέντα :  Μα δεν μπορώ να στην περιγράψω με μια κουβέντα.

Γενικά : Ειλικρινά μια από τις πιο κλαιν μαιν ταινίες που έχω δει τον τελευταίο χρόνο. Δεν μπορώ καν να καταλάβω γιατί έχει πάνω από 7.4 στο Imdb! Προσπαθούσα τις προάλλες να την εξηγήσω σε κάτι φίλους μου αλλά δεν έβρισκα λόγια. Στην αρχή νόμιζα και εγώ ότι πρόκειται για την κλασική αμερικανική ταινία τρόμου, οπού πέντε ζαβά πάνε μόνα τους στο δάσος και πίνουν και γενικότερα ξεσαλώνουν. Έλα όμως που υπάρχει και ένα ιντριγκαδόρικο στοιχείο, αυτή την παρέα λοιπόν την παρακολουθούν σε κάτι μυστικές επιστημονικές εγκαταστάσεις, οπού πολύ αργότερα μαθαίνουμε πως αυτοί οι επιστήμονες ελέγχουν κάτι αρχαίους θεούς στα έγκατα της γης τους οποίους πρέπει να εξυμνούν με ανθρωποθυσίες, έτσι βάζουν αυτούς τους πέντε και τους δίνουν στο κελάρι ένα σωρό αντικείμενα, κάθε αντικείμενο φυσικά αντιστοιχεί σε ένα τέρας, αυτοί επιλεγούν τα ζόμπι και για να μην στα πολυλογώ, κάποιοι από τους πέντε βρίσκουν τρόπο και μπαίνουν μέσα στο εργαστήριο και ελευθερώνουν όλα τα άλλα τέρατα και γίνεται της μουρλής. Αυτά γίνονται στην ταινία, αναγκάστηκα να σου πω ότι ακριβώς γίνεται για να καταλάβεις επακριβώς το τι συμβαίνει γιατί δεν θέλω να έχεις αυταπάτες όπως ακριβώς είχα και εγώ. Με λίγα λόγια, δεν πρόκειται για ένα κλασικό θρίλερ, εγώ καμία φάση γέλασα κιόλας, άλλα δεν θυμάμαι αν γέλασα γιατί ήταν κωμωδία το έργο ή επειδή από το πουθενά έσκασε μύτη η Sigourney Weaver. Τέλος πάντων η ταινία δεν είναι καλή, είχε πολύ κακά εφέ, πολύ βλακεία από το σενάριο, κακές ερμηνείες από ΟΛΟΥΣ τους ηθοποιούς και όσο για την σκηνοθεσία ούτε λόγος.

Η Ατάκα : Dana: «Επιλέξαμε… στο κελάρι, μας έβαλαν να διαλέξουμε, μας έβαλαν να διαλέξουμε πως θα πεθάνουμε»

Ποιον θα έπαιζα :  Κανέναν.

Αγαπημένη σκηνή :  Η σκηνή στο ασανσέρ, θα ήθελα να κρατήσει περισσότερο.

Χειρότερη σκηνή : Τα ζόμπι ήταν για τον πέο, οι επιστήμονες ήταν τραγικοί, τα τέρατα γενικότερα πολύ πρόχειρα φτιαγμένα, το τέλος βλακεία, θες και άλλα;

Δες την :  Γιατί είσαι τρόμπας.

Μην την δεις :  Γιατί κάτι σου λέει ότι δεν είναι καλή.

Με ποιον να την δεις :  Αφού επιμένεις δες την με τους κολλητούς σου, θα είναι πιο αναίμακτη η κατάσταση.

Μην την δεις με :  Την μάμα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis