fwto

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

The Lucky One



Υπόθεση :  Ο Logan(Zac Efron) είναι ένας στρατιώτης που βρίσκεται στο Ιράκ. Μια μέρα βρίσκει μέσα σε κάτι συντρίμμια την φωτογραφία μιας κοπέλας, εκείνη την ώρα η ομάδα του δέχεται επίθεση και τελικά εκείνος είναι ο μόνος που γλιτώνει την επίθεση και αυτό, όπως πιστεύει ο ίδιος, χάρη στην προστασία της κοπέλας, από την φωτογραφία. Έτσι όταν με το κάλο επιστρέφει στην πατρίδα του και βλέπει ότι έχει πολλά μεταπολεμικά τραύματα αποφασίζει να βρει την κοπέλα και να φτιάξει μια καινούργια ζωή. Όταν όμως βρίσκει την κοπέλα θα κρύψει την αλήθεια για την φωτογραφία για να μην την τρομάξει, αλλά σύντομα τα πράγματα θα μπλεχτούν όταν στην μέση μπει ο πρώην άντρας της κοπέλας.
                     
Με μια κουβέντα : Ο Zac Efron μεγάλωσε και έβγαλε χνούδι… σαν τα ροδάκινα!

Γενικά : Α! την αμαρτία μου θα την πω: ωραίο παιδί ο Efron, δεν ήταν έτσι παλιά στα μιούζικαλ της Disney με την χαζοφράντζα, εδώ είναι λίγο πιο αντρουά, μην ξεχνάμε πως κάνει και έναν λοχαγό; Πεζοναύτη; Δεν θυμάμαι, θα σε γελάσω. Μπορεί βέβαια να ομόρφυνε, αλλά εξακολουθεί να μην τα λέει… οκ δεν είναι και τελείως μπάζο ερμηνευτικά αλλά δεν είναι ικανοποιητικός, προσπαθεί πάντως, αυτό του το αναγνωρίζω. Μάλλον εγώ ξενέρωνα που τον έβλεπα τόσο κορδωμένο και ανέκφραστο, να φανταστείς αν δεν ήξερα το στόρι από την αρχή θα νόμιζα ότι ήταν τυφλός. Μα ούτε τα βλέφαρα δεν ανοιγόκλεινε, κοίταγε κάπου, ποιος ξέρει που και έμενε το μάτι εκεί. Τέλος πάντων είπα πολλά για τον Efron αλλά δεν μπορούσα να κάνω και διαφορετικά αφού όλη η ταινία ήταν για αυτόν, ακόμα και στο πόστερ του έργου η κοπελίτσα είναι πλάτη. Το στόρι όπως θα διάβασες και πιο πάνω είναι μια όμορφη ιστοριούλα αγάπης (που βασίζεται σε βιβλίο),επειδή όμως όλα  φαίνονται πολύ εύκολα, ο συγγραφέας και μετέπειτα ο σεναριογράφος μας βάζουν τον τον πρώην σύζυγο της κοπέλας που είναι απλά τραγικός σαν χαρακτήρας, όχι επειδή ήταν ο κακός της υπόθεσης, αλλά επειδή ήταν μαλάκας και λίγο τρελός. Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν που ο χαρακτήρας του Efron, αφού επέστρεψε από τον πόλεμο, τα βρόντηξε όλα και έφυγε στο άγνωστο να βρει την κοπέλα της φωτογραφίας και αφού την βρήκε, ζήτησε και δουλειά στο ράντζο με τα αδέσποτα, βρήκε και ένα, κατεστραμμένο μεν αλλά, μεγάλο σπίτι και άρχισε κούτσα κούτσα να το στρώνει. Αυτά είναι, οι περιπέτειες και οι τρελές που λέγαμε σε άλλη ταινία, αυτά είναι τα ωραία! Anyway η ιστοριούλα είχε πολύ ρομάντζο και μέλι, ενώ ο πρώην λοχαγός (;) και νυν υπάλληλος στην σκυλοφάρμα της κοπέλας ήταν χαλί να τον πατήσουν, τι να ταΐσει τα ζώα, τι να καθαρίσει, τι να φτιάξει το τρακτέρ του παππού, πα πα πα παιδί μάλαμα και να φανταστείς ότι η κοπελίτσα (που ήταν πολύ μεγαλύτερη του Efron) δεν τον ήθελε στην αρχή και έκανε την δύσκολη. Κλείνοντας γιατί δεν βρίσκω τον λόγο να πω κάτι παραπάνω, η ταινία είναι η απόλυτη ευκαιρία για τις ελεύθερες να κλάψουν την μαύρη τους την μοίρα που δεν χτυπά την πόρτα τους ένας λοχαγός (;;) σαν τον Efron, ενώ οι δεσμευμένες στο τέλος του έργου θα γυρίσουν να δουν το αποκοιμισμένο από ώρα αγόρι τους και το μόνο που θα πουν είναι: ¨τς τς τς τς κατάντια¨.

Η Ατάκα : Logan : «Για να βρεις κάτι τέτοιο στην μέση του πολέμου, είναι όπως όταν ψάχνεις να βρεις έναν Άγγελο στην κόλαση».

Ποιον θα έπαιζα :  Τον Logan μόνο και μόνο γιατί τα βρόντηξε όλα και έκανε ένα καινούργιο ξεκίνημα.

Αγαπημένη σκηνή :  Μου άρεσε πολύ η πρώτη σκηνή σεξ του ζευγαριού και αυτό γιατί έγινε σε μια αυτοσχέδια ντουζιέρα, που έκανα ο Logan στην πίσω βεράντα του σπιτιού και για προστατευτικά έβαλε τα στόρια από το σπίτι, πολύ ωραίο!

Χειρότερη σκηνή : Μα πόσο τρόμπας και ψυχάκιας μπορεί να γίνει ο πρώην της κοπέλας;

Δες την :  Γιατί σου έχει λείψει ο έρωτας.

Μην την δεις :  Γιατί θα γίνει αυτό που διάβασες πιο πάνω, οι μισές θα κλαίνε και οι άλλες μισές θα αναθεματίζονται.

Με ποιον να την δεις :  Μόνη; Με καμία φίλη; Όχι παραπάνω κόσμο.

Μην την δεις με :  Το αγόρι σου, για ευνόητους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis