fwto

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Bachelorette



Υπόθεση :  Η Regan (Kirsten Dunst), η  Katie (Isla Fisher) και η Gena (Lizzy Caplan) είναι κολλητές από την εποχή που πήγαιναν ακόμα σχολείο και καταφέρνουν να διατηρούν την σχέση τους ακόμα και αν ζουν μακριά η μια από την άλλη. Μια μέρα, η τέταρτη της παρέας, και ίσως η πιο παραγκωνισμένη λόγο της εμφάνισης της, ανακοινώνει στην Regan ότι παντρεύεται και πως θέλει να μαζευτούν όλες για το γάμο της και φυσικά για το bachelor πάρτη. Η παρέα ξαναενώνεται αλλά το βράδυ μετά από ένα ανεπιτυχές πάρτη οι τρεις βασικές φίλες μεθάνε, το ρίχνουν στα χάπια και στα ναρκωτικά και καταλήγουν να καταστρέφουντο νυφικό της φίλης τους. Έτσι λοιπόν αναγκάζονται μέσα στην μαύρη νύχτα να γυρίζουν την πόλη για να φτιάξουν το νυφικό και να αποκαταστήσουν την σχέση τους με την νύφη.

Με μια κουβέντα : Πως λέμε Bridesmaid; Ε, καμία σχέση.

Γενικά : Να σε ενημερώσω από την αρχή πως το γεγονός ότι την έχω κατατάξει στην κατηγορία: ¨Κωμωδία¨ δεν σημαίνει ότι είναι κι΄ολας απλά δεν ήξερα που αλλού να την κατατάξω. Όσοι από εσάς έχουν δει το Bridesmaid θα περιμένουν κάτι ανάλογο, όπως ακριβώς και εγώ, δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Κάπου διάβασα ότι η αυτή η ταινία είναι σαν να πήραν το Bridesmaid και να το ξεγύμνωσαν από το χιούμορ του και τελεία το μόνο που μένει να δεις είναι τρεις κομπλεξικές γυναίκες που χρειάζονται επείγοντος  βοήθεια. Ας γνωρίσουμε όμως τους χαρακτήρες. Η Kirsten Dunst ίσως να παίζει τον πιο πιστευτό ρόλο της καριέρας της, μιας κοπέλας που είναι τόσο αυταρχική, τόσο τσιτωμένη, τόσο νευρωτική, σνομπ, ξινή, φαντασμένη, ζηλόφθονη και εγωκεντρική που δεν μπορείς παρά να την σιχαθείς. Από την άλλη η Isla Fisher επαναλαμβάνει τους ρόλους της χαζούλας γκομενίτσας από της προηγούμενες ταινίες της και δεν έχω κάτι άλλο να πω, εκτός από το να σου ξανατονίσω ότι είναι θεόχαζη. Τρίτη στην παρέα Lizzy Caplan που ήταν σαν το αντράκι της παρέας, αρκετά σαρκαστική, σπιρτόζα, αλλά όχι τόσο συμπαθής όσο ακούγεται. Και κλείνουμε με την νύφη που την υποδύεται η στρουμπουλή αλλά τοοοοοοσο αστεία Rebel Wilson (που παίζει σε ότι κωμωδία και αν δω τώρα τελευταία), η οποία όμως παρόλο το έμφυτο χιούμορ της παίζει μια σεμνή και σοβαρή κοπέλα. Με άλλα λόγια ένα ειλικρινά δυνατό καστ καταλήγει να παίζει τόσο διαφορετικούς και πραγματικά αταίριαστους χαρακτήρες που καταστρέφουν το όλο πλάνο του έργο για να βγει ως κωμωδία. Το σενάριο φυσικά φταίει για όλα γιατί οι ερμηνείες ήταν καλές, απλά οι ρόλοι ήταν αντιπαθητικοί. Σε κάνει να σκεφτείς αν όντως υπάρχουν κοπέλες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους που καταφέρνουν να μένουν και να θεωρούνται φίλες. Πάντως σε αυτή την ταινία διαπιστώσαμε πως με τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες καταφέρνουν να έχουν μόνο τον εγωισμό σαν κοινό τους γνώρισμα, ενώ η φιλία μπορεί να στεριώσει αφού πρώτα η μια βγάλει τα μάτια της άλλης. Τέλος πάντων πέρα από τις αχαρακτήριστες ηρωίδες και το σενάριο που τις θέλει να σέρνουν το νυφικό μέχρι και στις σιχαμένες τουαλέτες ενός στριπτιτζάδικου, το έργο μας πλασάρει και έναν εντυπωσιακό μπουφέ από ναρκωτικές ουσίες. Το λέω αυτό φυσικά γιατί η μία έπινε ότι της σέρβιραν, η άλλη κατάπινε χάπια σαν να ήταν παστίλιες κακοσμίας και η τρίτη σνίφαρε ότι έβρισκε στο τραπέζι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα έβλεπα αυτά τα πράγματα, όχι ότι είμαι εύθικτος και δεν βλέπω έργα με ναρκωτικά, άλλα νόμιζα ότι πρόκειται για κωμωδία, που αν δεν προορίζεται για όλη την οικογένεια τότε τουλάχιστον θα ήταν ένα έργο μπορούσε να το δει η μάνα μου χωρίς νομίζει ότι όλοι στις μέρες μας πίνουμε μπάσους και παίζουμε pro. Τέλος πάντων η ταινία δεν είναι καλή, το σενάριο πέρα από τους λόγους που ανέφερα δεν μου άρεσε γιατί δεν είχε στάλα κωμικότητας, οι ερμηνείες μεν ήταν καλές και πιστευτές και το έργο σκηνοθετημένο σε ικανοποιητικό βαθμό, άλλα η κατάσταση δεν σώζεται.

Η Ατάκα : Becky: «Η κατάσταση είναι γάμισε τα. Θα πάω στον γάμο φορώντας τις πιτζάμες μου, θα είμαι σαν τον Michael Jackson.»

Ποιον θα έπαιζα :  Κανέναν.

Αγαπημένη σκηνή :  ΧΑ!

Χειρότερη σκηνή : Χάπια από εδώ, χάπια από εκεί, ξεράσματα παρακάτω, μαστουρωμένα και μεθυσμένα βλέμματα, χάρμα όλη η ταινία!

Δες την :  Γιατί είσαι αγύριστο κεφάλι.

Μην την δεις :  Γιατί έχεις πιο σημαντικά πράγματα να κανείς όπως να πλέξεις ένα πουλόβερ για το κρύο που δεν λέει να έρθει.

Με ποιον να την δεις :  Μόνος και έρημος.

Μην την δεις με :  Την μικρή σου αδελφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis