fwto

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

What to Expect When You're Expecting



Υπόθεση :  Η ταινία ασχολείται με τις ζωές πέντε ζευγαριών που βλέπουν την καθημερινότητα τους να αλλάζει όταν αρχίζουν να ασχολούνται ζεστά με το θέμα της εγκυμοσύνης. Έχουμε λοιπόν την Jules (Cameron Diaz) γνωστή γυμνάστρια που δεν ξέρει αν η εκτεθειμένη στα μέσα σχέση της με τον χορευτή Evan θα μπορέσει να αντέξει και τον ερχομό ενός μωρού. Από την άλλη έχουμε την Wendy (Elizabeth Banks) συγγραφέα μητρικών βιβλίων χωρίς να έχει παιδί, να προσπαθεί με λύσσα να αποκτήσει ένα. Ενώ την ίδια ώρα ο άντρας της προσπαθεί να δεχτεί ότι ο πατέρας του και η καινούργια και πολύ νέα μητριά του περιμένουν παιδί. Η φωτογράφος Holy (Jennifer Lopez) δεν μπορεί να κάνει παιδιά και αποφασίζει να υιοθετήσει αν και ο σύντροφος της Alex δεν είναι και πολύ σίγουρος για αυτή της την επιλογή. Και κλείνοντας η Rosie (Anna Kendrick) και ο Marco είναι αντίπαλοι στην μάχη της καλύτερης καντίνας, βγαίνουν ραντεβού, γίνεται το μοιραίο και η Rosie μένει έγκυος. Πέντε ιστορίες εγκυμοσύνης για όλα τα γούστα και τις περιπτώσεις.
                     
Με μια κουβέντα :  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (συγγνώμη για τα κεφάλαια, είναι αγένεια το ξέρω).

Γενικά : Πρέπει να μαζευτούμε όλοι μαζί μια μέρα και να ορίσουμε καινούργιες κατηγορίες ταινιών σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό το λέω γιατί δεν είναι δυνατόν να μου πλασάρεις αυτή την ταινία ως κωμωδία, ενώ δεν γέλασα ούτε μια φόρα, έτσι για να έχω να λέω. Έτσι λοιπόν αποφασίζω και διατάζω και αν θέλετε με ακολουθείτε να ορίσω μια καινούργια κατηγορία με την επονομασία: Ευχάριστο. Προς θεού, όχι ευχάριστο ως προς το θέμα της απλά ευχάριστο γιατί δεν είναι θρίλερ, δεν είναι αστυνομικό, περιπέτεια κτλ κτλ, είναι απλά κάτι χαλαρό που θα το δεις (δεν θα γελάσεις να εξηγούμαστε) και θα περάσεις άσκοπα και αδιάφορα την ώρα σου. Αφού κλείσαμε και με αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες βουτάμε στα της ταινίας. Μιλάω αποκλειστικά σε γυναίκες εδώ και λέω πως αν αγαπητή μου φίλη δεν είσαι έγκυος, αν δεν είσαι ήδη μάνα και αν στην τελική δεν βλέπεις μωράκια στο δρόμο και χαμογελάς, τότε καλά θα κάνεις να αποφύγεις αυτό το έργο, γιατί μόνο αυτό έχει να σου προσφέρει. Επί δυο ολόκληρες ώρες καθόμουν και έβλεπα τόσο μα τόσο αδιάφορα πράγματα που κόντεψα να πεθάνω από ανία. Σίγουρα μια γυναίκα θα εκτιμήσει το έργο πολύ περισσότερο από εμένα, αλλά επειδή δεν είμαι γυναίκα δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Αυτό που με χάλασε δεν είναι το 100% μουρουδιακό θέμα του έργου, αλλά το ότι η ταινία ανήκει σε εκείνες τις ταινίες όπου ένα μάτσο αστέρες του Hollywood μαζευτήκαν για τα φράγκα να κάνουν μια χαζοκωμωδία που καταπιάνεται με ένα κάρο πράγματα. Έχουμε και λέμε: Cameron Diaz, Elizabeth Banks, Jennifer Lopez, Anna Kendrick, Dennis Quaid, Matthew Morrison και Chace Crawford μαζεύτηκαν για ένα και μόνο λόγο, για να τραβήξουν ανυποψίαστο κόσμο στο κινηματογράφο με σκοπό να αφήσει τα λεφτά του σε μια ταινία για την εγκυμοσύνη. Το σενάριο είναι τόσο γρήγορο και πρόχειρο που για να προλάβει σε δυο ώρες να αναλύσει πέντε διαφορετικές ιστορίες εγκυμοσύνης δεν καταφέρνει να δώσει στον θεατή το αίσθημα της ταύτισης  με κάποιον από τους ήρωες. Προσωπικά δεν μου άρεσε καμία ιστορία καθώς κανένα από τα πέντε ζευγάρια δεν ήταν εκείνο το τυπικό ανδρόγυνο που απλά έτυχε και είναι καλοδεχούμενη η εγκυμοσύνη. Αντιθέτως στο έργο έχουμε την υστερική τύπισσα που προσπαθεί να κάνει παιδί με πρόγραμμα, την άλλη που δεν μπορεί να κάνει παιδί και υιοθέτει (αυτή δεν ξέρω γιατί ήταν στην ταινία για εγκυμοσύνες), την άλλη κοπέλα που δεν περίμενε το παιδί και δεν ξέρει πώς να το διαχωριστεί εκτός γάμου και σχέσης γενικότερα, και την κοπέλα που με μια ξεπέτα μένει έγκυος και νοιώθει το χάος. Αυτή η τελευταία κοπέλα ερμηνευμένη από την Anna Kendrick ίσως να ήταν και η μόνη ιστορία που θα μπορούσε να σταθεί μόνη της σε μια ταινία γιατί κακά τα ψέματα είχε μια συγκίνηση. Κλείνοντας γιατί είπα πάρα πολλά για μια ταινία που δεν μου άρεσε, σε αποτρέπω να δεις το έργο αν το ιδιαίτερο θέμα της δεν σε απασχολεί έστω και λίγο, αν όχι λοιπόν, παράτα την και δες κάτι πραγματικά αστείο.

Η Ατάκα : Wendy: «Λοιπόν το λέω, η εγκυμοσύνη είναι χάλια. Το να κάνεις έναν άνθρωπο είναι πραγματικά δύσκολο. Δεν έχω έλεγχο του σώματος μου ούτε των συναισθημάτων μου. Γκαρ λυπάμαι αλλά το μόνο που θέλω είναι να σου δώσω μπουνιά.»

Ποιον θα έπαιζα :  Κανέναν.

Αγαπημένη σκηνή :  Δεν έχω αγαπημένη σκηνή αλλά λάτρεψα την Rebel Wilson που μας αποδεικνύει το πηγαίο κωμικό της ταλέντο παίζοντας μια αφελή/χαζούλα κοπέλα.

Χειρότερη σκηνή : Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπήρξε στην ταινία ο ρόλος της Jennifer Lopez. Η ταινία πραγματεύεται την εγκυμοσύνη, όχι την επιθυμία μιας γυναίκας να κάνει παιδί.

Δες την :  Για να ξέρεις τι σε περιμένει.

Μην την δεις :  Αν δεν έχεις τώρα στα κοντά σχέδια για να κάνεις ένα παιδί μην μπεις καν στο κόπο.

Με ποιον να την δεις : Με τις φιλενάδες σου που είστε όλες μαζί γκαστρωμένες, τι χαριτωμένο… Όχι! 

Μην την δεις με :  Μην διανοηθείς και την δεις με το αγόρι σου, σε έσφαξε στο γόνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis