fwto

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Django Unchained(2012)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!
Παίζουν:Jamie Foxx,Christoph Waltz,Leonardo DiCaprio
Σκηνοθεσία:Quentin Tarantino

O dr.King Schultz,είναι ένας Γερμανός κυνηγός επικυρηγμένων και σε μια του αποστολή θα χρειαστεί τη βοήθεια του Django.Ο Django είναι ένας μαύρος που προορίζεται για σκλαβοπάζαρο.Όταν ο Dr.Scultz τον απελευθερώνει , ο Django προτίθεται να τον βοηθήσει να βρει τρεις κακούς συμμορίτες αν μετά ο ίδιος μπορέσει, με τη βοήθεια πάντα του Dr. να φτάσει κοντά στην αγαπημένη του, που έχει πωληθεί επίσης σαν σκλάβα στον διαβόητο Calvin Candie.

Έχω κάτι να σας πω....

Τελευταία έχω μείνει λίγο εκτός των κινηματογραφικών δρώμενων, κι έτσι όταν μετά από καιρό συναντήθηκα με τον συ-blogger Κλεάνθη ,και μου είπε ότι πρέπει να γράψω για τον Django , ακολούθησε από την πλευρά μου μια ανεκδίηγητη γκριμάτσα τύπου ΄΄τι μου λές τώρα?'' που πιστεύω έχει καταχωρηθεί στις άπειρες άκυρες στιγμές μου!!!
 Τέλος πάντων μετά την αρχική αμηχανία και το ξέσπασμα σε γέλια ο Κλεάνθης συμπλήρωσε πως πρόκειται για την νέα ταινία του Ταραντίνο. Αυτό ήταν. Στο άκουσμα και μόνο αυτού του ονόματος έχεις ήδη συγκεντρώσει τις πληροφορίες που θέλεις για την ταινία που πρόκειται να δεις.Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει συνθεθεί με συγκεκριμένα πράγματα.Σπαγγέτι γουέστερν, σενάρια με θέμα την εκδίκηση, μαύρο σαρκαστικό χιούμορ,cult-ιά και μπόλικη βία.Είναι ένας από τους πιο ξεκάθαρους σκηνοθέτες γιατί ξέρεις τι να περιμένεις από αυτόν και αν σου αρέσει το είδος που αντιπροσωπεύει δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει.Γι αυτό και τον πάω τόσο αν και δεν με τρελαίνει το θέμα εκδίκηση και η βία που το συνοδεύει.
Η ταινία μου άρεσε σε γενικές γραμμές και ίσως να μου άρεσε και ακόμη περισσότερο αν δεν ήμουν υποχρεωμένη να πατάω pause κάθε φορά που έμπαινε πελάτης στο μαγαζί!(Ξέρω, θα πείτε πως αφού μπορείς να βλέπεις και ταινίες εκεί που δουλεύεις, παράπονο μην έχεις!) Τέσπα , το σενάριο είναι άκρως πρωτότυπο , προτάθηκε εξάλλου και στην ομώνυμη κατηγορία στα φετινά όσκαρ! Που ακούστηκε 1ον Γερμανός , 2ο κυνηγός επικηρυγμένων να ζητάει! το παράλογο! την βοήθεια ενός μαύρου σκλάβου για να πιάσει κακούς λευκούς, λίγο  πριν ξεσπάσει ο αμερικανικός εμφύλιος?
Αρκετή δράση , o Waltz(dr.Schultz )για ακόμη μια φορά κλέβει την παράσταση, είναι και αυτός εξάλλου υπόψήφιος για όσκαρ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως o Foxx ,υστερεί σε κάτι στον τρόπο που παίζει.Αυτός βέβαια που κλέβει την παράσταση και από ταινία σε ταίνία με κάνει να τον συμπαθώ περισσότερο και νομίζω θα μπορούσε να είναι επίσης υποψήφιος είναι ο DiCaprio στο ρόλο του Candie.
Στα αρνητικά της ταινίας αν μπορείς να τα πεις αρνητικά είναι η αρκετά μεγάλη διάρκεια, σχεδόν 3 ώρες , που ομολογώ θα ήθελα να είναι ελαφρώς μικρότερη.Και κατά δεύτερο η βία , που αυτή τη φορά ήταν αρκετή, ειδικά προς το τέλος το αίμα πεταγόταν παντού, και γενικά όλες οι σκηνές με βία είχαν μπόλικο αιματάκι.Ισως λένε και πολλοί αυτό ήταν η αιτία να μην είναι υποψήφιος ο Ταραντίνο στην κατηγορία σκηνοθεσίας. Ήταν λένε ίσως η τιμωρία των κριτικών , για την ύπαρξη τόσης άσκοπης βίας, ύστερα και από τα θλιβερά γεγονότα στην Αμερική και το αιματοκύλισμα.
Anyway, ότι και να λέω η ταινία βλέπεται με μεγάλο ενδιαφέρον και ότι και να πεις είναι λίγο!Εγώ απλά προσκυνώ και παραδέχομαι τον Quentin.
Κλείνοντας , οι άχρηστες πληροφορίες της ημέρας είναι ότι η ταινία συμμετέχει σε άλλες 3 κατηγορίες όσκαρ , και πως το είδος σπαγγέτι γουέστερν για όσους απορούν για το όνομα ,οφείλεται στο ότι τα γουέστερν που άνθιζαν παλιά είχαν ως δημιουργούς κατά κύριο λόγο Ιταλούς!!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?
1\5

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?
0\5

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)
2\5

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)
4\5

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)
3,5+\5

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)
2\5

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)
2\5

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)
ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΚΗ, ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗΣΩ....

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
8\10



1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω σε γενικες γρεμμες με τα λεγομενα σου αλλα πιστευω οτι η κριτικη σου επρεπε να σταθει λιγο περισσοτερο στο μυνημα που προσπαθει να περασει ο ταραντινο, αναφερομενος στο αθλιο καθεστως τησ σκλαβιασ που υπηρχε τοτε, βαζει τον μαυρο πρωταγωνιστη του να σκοτωνει λευκους, να περνει εκδικηση, και να καθιερωνει στην τελικη, στο πανθεον των ουεστερν εναν διαφορετικο χαρακτηρα, εναν μαυρο( εχεις ξαναδει ποτε μαυρο καουμοϋ?) και χτυπησε ετσι γερα τα νευρα πολλων στενομυαλων , κ γι αυτο η ταινια πειραξε πολλους στη ρατσιστικη αμερικη και τα βαλανε με τον ταραντινο... Κριμα που δεν ειχες καλο ηχο γιατι το σαουντρακ ειναι αψογο. τα λεμε! django 9/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis