fwto

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Matching Jack (2010)


Info:
H Marissa η μητέρα του Jack όταν μαθαίνει πως ο γιος της έχει  λευχαιμία ανακαλύπτει παράλληλα πως ο σύζυγός της όλα αυτά τα χρόνια την απατούσε ασύστολα και χωρίς ντροπή!! Μαζεύει λοιπόν τα κομμάτια της και προσπαθεί να βρει αν υπάρχει έστω και μια περίπτωση ο σύζυγός της να έχει αποκτήσει παιδί από κάποια παράνομη σχέση του για να σώσει το παιδί της. Παράλληλα στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Jack γνωρίζει τον Connor και τον γιο του Finn, ένα γλυκύτατο παιδάκι με τον Ιρλανδό πατέρα του που πολεμούν καιρό την νόσο και θα τους αλλάξουν για πάντα την ζωή. Ιρλανδοί παιδί μου... παντού δίνουν το παρόν!

Write a comment...
Γεια σας, γεια σας και χαρά σας και αέρα στα πανιά σας!! Το ξέρω πως είμαι απαράδεκτη γιατί εδώ και πολύ καιρό δεν έχω γράψει ούτε μια ταινία... Να όμως που επέστρεψα!! Με μια δακρύβρεχτη ταινία η αλήθεια είναι αλλά πολύ δυνατή. Επειδή την είχα δει πριν μήνες εχθές έκατσα και έκανα ένα refresh και την είδα και πάλι ολόκληρη. Ενώ έχει βαρύ θέμα, την παιδική λευχαιμία που από μόνο του σε ψυχοπλακώνει, λίγο η αναζήτηση της μάνας για εξώγαμο του άντρα της, λίγο ο απίστευτος James Nesbitt με την ερμηνεία του και ξεχνιέσαι. Έχει δυο πολύ δυνατές σκηνές που εγώ προσωπικά δάκρυσα (ναι αλήθεια λέω Κλεάνθη!!) και είναι και οι δυο με τον μικρό Finn, τον γιο του Connor ο οποίος έχει χάσει και την γυναίκα του από καρκίνο. Σαν σκηνοθεσία δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο αλλά ευτυχώς δεν είναι αργή η πλοκή και δεν μένει σε βαριές σκηνές για πολύ ώρα. Χάρηκα πολύ που είδα ιρλανδικό στοιχείο στην ταινία (αδυναμίες είναι αυτές τι να κάνουμε...) και την πράσινη σημαία Erin go bragh να κυματίζει  Ο James Nesbitt είναι και στην καταγωγή του Ιρλανδός και ίσως και γι'αυτό ο ρόλος του πήγε γάντι. Τα δυο παιδιά της ταινίας επίσης με καλές ερμηνείες αν και ο Jack ήθελε λίγα μαθηματάκια παραπάνω... αλλά ντάξει καλύπτεται το κενό από τους υπόλοιπους ηθοποιούς! Ο Kodi Smit-McPhee, ο μικρός Finn ήταν υποψήφιος για δυο βραβεία σε φεστιβάλ της Αυστραλίας και νομίζω δικαίως. Και πάμε στην μουσική της ταινίας που δεν την βρήκα πουθενά και μου κάνει εντύπωση. Δεν έχει λεπτομέρειες ούτε στο Imdb, ούτε στο wikipedia αλλά ούτε και στο Official site της ταινίας! Οπότε ότι μπόρεσα να βρω από τους τίτλους τέλους... Η παραγωγή της ταινίας είναι από την Αυστραλία, είναι γυρισμένη εκεί και οι μουσικοί είναι επίσης Αυστραλοί. Ένας πιανίστας έχει γράψει την μουσική ο Paul Grabowsky και το συγκρότημα Bonjah με το Bring Back The Fire πλαισιώνουν ευχάριστα και με επιτυχία την ταινία. Επίσης ακούγεται και το παραδοσιακό ιρλανδικό τραγούδι carrickfergus. Αν και δεν έχει καλές κριτικές εμένα μου άφησε μια πολύ καλή εντύπωση και σας την συστήνω ανεπιφύλακτα. Μπορεί να μην είναι αριστούργημα αλλά αφήνει τα μηνύματά της χωρίς πολλούς μελοδραματισμούς. 

Like! 
Ο James Nesbitt τον οποίον είδαμε και στο The Way σε έναν εντελώς διαφορετικό και δραματικό ρόλο.

Dislike! 
Δεν τον ανέφερα πουθενά γιατί με τσάτισε ο σύζυγος της Marissa!! Ο Richard Roxburgh μπορεί ως ηθοποιός να είναι καλός αλλά με πόσες πια μπορεί να πήγε στην ταινία?? Σιγά ρε “γεια σας είμαι ο γαμιάς της γειτονιάς σας”... Παρεμπιπτόντως έχει παίξει και στο Moulin Rouge στην περίπτωση που αναρωτιέστε που τον έχετε ξαναδεί. 

Share! 
Η σκηνοθέτης της ταινίας είναι η Nadia Tass ή αλλιώς Nadia Tassopoulos. Ναι καλά καταλάβατε ελληνικής καταγωγής και κυρίως με τηλεταινίες στο ενεργητικό της. Ξεκίνησε ως ηθοποιός αλλά κατέληξε ως σκηνοθέτης. Τελικά είμαστε χωμένοι παντού... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis