fwto

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

It Might Get Loud (2008)


Info:
Η συγκεκριμένη ταινία είναι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για την ηλεκτρική κιθάρα ειπωμένη από τρεις κορυφαίους του είδους μουσικούς. Τρεις μουσικοί που μας παρουσιάζουν τις πρώτες κιθάρες τους αλλά και τις μουσικές τους δεξιότητες. Jack White, Jimmy Page, The Edge και τα μυαλά στα κάγκελα!! 

Write a comment...
Άμα σας πω ότι ιδέα δεν είχα ότι υπήρχε τέτοιο ντοκιμαντέρ... Μου το πρότειναν δυο καλοί φίλοι, μουσικοί παραγωγοί, ο Γιάννης και ο Δημήτρης, ο Δημήτρης και ο Γιάννης ένα βράδυ Τρίτης που τους άκουγα στο MoreRadio στην εκπομπή Rat Patrol και μάλιστα το είδα αμέσως μετά, στις 02:00 τα ξημερώματα (με μπρίζωσες κουμπάρε!) αλλά άξιζε πραγματικά! Γενικότερα το ντοκιμαντέρ δεν μένει μόνο στην μουσική και στις κιθάρες αλλά και γενικά στις ζωές των τριών καλλιτεχνών και στην πορεία τους. Και ας ξεκινήσουμε με τον Jimmy Page. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα από μόνο του θα σας πει το συγκρότημα Led Zeppelin! Ένας απίστευτος μουσικός ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση με τους καλύτερους κιθαρίστες του κόσμου βάση του γνωστού περιοδικού Rolling Stone. Τώρα θα με πείτε και ποιος τους όρισε έξυπνους αυτούς να μας πουν ποιοι είναι οι καλύτεροι κιθαρίστες... Ε τους όρισε τώρα τι να κάνουμε!!  Ασχολείται με την μουσική από τα δεκαέξι του, απίστευτη πορεία με πολλές συνεργασίες με αποκορύφωμα τους Zeppelin. Φοίτησε σε σχολή καλών τεχνών γιατί πάντα ήθελε να γίνει καλλιτέχνης αλλά ευτυχώς για όλους μας η μουσική τον κέρδισε και παρέμεινε καλλιτέχνης και μεγάλος μάλιστα της μουσικής. Ο δεύτερος της παρέας είναι ο Jack White. Προσωπικά τον θεωρώ πραγματικά ψυχάκια! Το άτομο πιστεύω πως έχει πολλά προβλήματα! Γνωστός περισσότερο από το ντουέτο White Stripes που ήταν αυτός και η σύζυγος του Meg την οποία όμως παρουσιάζει ακόμη και σήμερα ως αδερφή του.. άμα σας λέω εγώ έχει θέματα!! Μεγάλωσε σε ένα σπίτι με άλλα εννέα αδέρφια και ξεκίνησε να παίζει ντραμς από τα έξι του. Στο νούμερο 70 στην λίστα με τους καλύτερους και για μένα από τους κορυφαίους μουσικούς της γενιάς του. Πολλές συνεργασίες αλλά και μπάντες με την υπογραφή του όπως οι Raconteurs και οι Dead Weather. Τρίτος και τελευταίος είναι ο κιθαρίστας από τους U2. Ο David Howell Evans γνωστός ως The Edge γεννημένος στην Αγγλία αλλά μεγαλωμένος στην Ιρλανδία (θα με βαρεθείτε στο τέλος είμαι σίγουρη... αγαπάμε Ireland) ξεκίνησε με τον Bono, από το γυμνάσιο ακόμη και έγινε η ψυχή των U2. Θα πρέπει να σας πω ότι δεν συμπαθώ καθόλου τον Bono... μα καθόλου! Αλλά απέκτησα άλλη οπτική για την μουσική τους μετά από αυτό το ντοκιμαντέρ. Ο Edge βρίσκεται στην θέση 38 στην λίστα του Rolling Stone magazine. 
Αν σας αρέσει η μουσική και ακόμη περισσότερο η ηλεκτρική κιθάρα είναι 98 λεπτά που θα σας ξεσηκώσουν! Και δεν είναι μόνο η μουσική αλλά και η ιστορία τριών μεγάλων μουσικών. Το ξέρω ότι δεν ανέφερα τίποτα στην κριτική μου για την ηλεκτρική κιθάρα... έχει πολλές αναφορές στην ταινία, έχει κιθάρες που φτιάχτηκαν αποκλειστικά για να βγάζουν την μουσική που θέλει ο καθένας, κιθάρες πειραγμένες στο στυλ του καθενός, κιθάρες που αλλοιώνουν τον ήχο. Άλλωστε ο στόχος του ντοκιμαντέρ είναι η κιθάρα!!! Δυστυχώς δεν έχω γνώσεις πάνω στο θέμα... Εγώ επικεντρώθηκα στην μουσική!!

Like!
Να βλέπεις και τους τρεις με τις κιθάρες τους και να ακούς τον ήχο που βγάζουν... απερίγραπτο για μένα!!! 

Dislike! 
Δεν έχω!

Share! 
Έχω να μοιραστώ μαζί σας πάρα πολύ μουσική... σας φλόμωσα άλλωστε στα link!! Αλλά έτσι για να πρωτοτυπήσω δεν θα το κάνω. Θα σας βάλω να διαβάσετε την ιστορία της ηλεκτρικής κιθάρας!!! Εγώ λέω να ρίξω μια ματιά...  Εσείς πάλι μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis