fwto

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Argo (2012)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ!
Παίζουν: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman
Σκηνοθεσία: Ben Affleck


Το 1979 Ιρανοί επαναστάτες εισβάλλουν στην Αμερικανική Πρεσβεία στο Ιράν,κρατώντας 60 ομήρους διπλωμάτες, υπαλλήλους. 6 από αυτούς διαφεύγουν και βρίσκουν καταφύγιο στο σπίτι του Καναδού πρέσβη.Είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν, οπότε πρέπει με κάποιο τρόπο να φύγουν από τη χώρα. Η CIA αποφασίζει  να βρει ένα σχέδιο για να μπορέσει να τους βγάλει από τη χώρα με την αποφυγή βίας και διπλωματικού επεισοδίου.

Έχω κάτι να σας πω.......

Δυσκολεύτηκα να δω πάρα πολύ τη συγκεκριμένη ταινία, γιατί διαβάζοντας το στόρι υποψιάστηκα πως πρόκειται για μια βαρετή πολιτική ταινία με άπειρα ονόματα να θυμάσαι και λεπτομέρειες που θα με άφηναν παγερά αδιάφορη στο τέλος.Έτσι το προσπάθησα μία, δύο ε! στην τρίτη είπα ''πρέπει να στρώσεις τον κ.....ο σου και να το δεις!!''. Για ακόμα μια φορά η διαίσθηση μου έπεσε έξω.(Τελευταία το παθαίνω συχνά κι ανησυχω!)
    Η ταινία αν και αρχικά φαίνεται ότι θα έχει πολιτική εξέλιξη, είναι περισσότερο μια δυνατή περιπέτεια, με αγωνιώδη εξέλιξη.
    Το γεγονός που διαδραματίζεται στην ταινία είναι αληθινό και ο Ben Affleck είχε την τιμή να το υλοποιήσει.Βέβαια να σας πω την αλήθεια , εμένα μου φαίνεται κάπως εξωπραγματικό να έγιναν έτσι τα πράγματα αλλά δε πα να λέω , ότι έγινε έγινε και εμείς ότι είδαμε είδαμε.
Ένα ωραίο πρωί λοιπόν, Ιρανοί επαναστάτες  μπήκαν στην Αμερικανική πρεσβεία και έπιασαν ομήρους  τους Αμερικανούς υπαλλήλους και διπλωμάτες. Πολύ πολιτισμένα πράγματα, ούτε βία ούτε  δραματικές εικόνες.6 από αυτούς στέκονται τυχεροί και δραπετεύουν βρίσκοντας καταφύγιο στον καναδό πρέσβη. Η CIA ενημερώνεται και επειδή δε θέλει αιματοκυλίσματα και επεισόδια!ω!τι καλά να σκέφτονταν πάντα έτσι! προσπαθεί να βρει ένα τρόπο να τους βγάλει από τη χώρα !Εδώ,λοιπόν πιάνει δουλειά ο Ben Affleck, ονόματι  Tony Mendez.Πολύ καλός ο Ben έχω να σας πω,και σαν ηθοποιός , ομορφαίνει αλλά και εξελίσσεται.Ο Τony λοιπόν το σκέφτεται από δω, το σκέφτεται  απο κει και βρίσκει  έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο. Δεν θέλω να σας πω πολλά, γιατί θα χαθεί πολύ ουσία.Το μόνο που έχω να πω είναι πως μιλάμε για έναν πανέξυπνο  και πρωτότυπο τρόπο!Οκ μην νομίζετε πως θα δείτε σκηνές τύπου mission impossible , να πηδάνε από παράθυρα , κτλ, καμία σχέση.Απολύτως περίτεχνος και διπλωματικός ο τρόπος.Βέβαια μέχρι να φτάσουμε στο τέλος σου βγαίνει η ψυχή γιατί πολλά εμπόδια εμφανίζονται ,ένας λάθος χειρισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος και ούτω καθεξής.
    Για να μην πολυλογώ όμως όπως καταλαβαίνεις , δεν σε πρήζω με πολλές πολιτικές λεπτομέρειες.Υπάρχουν μεν πολιτικοί χρωματισμοί αλλά αποφεύγεται η προβολή της πολιτικής διάστασης και κατανόησης  του γεγονότος από εκείνη την σκοπιά.Ε, αυτό τώρα δεν είναι και απόλυτα καλό, γιατί για ακόμα μια φορά καταλήγουμε να βλέπουμε με συμπόνοια τους καημένους,αθώους Αμερικανούς διπλωμάτες που ω ! βρέθηκαν παγιδευμένοι στου λύκου το στόμα χωρίς να ξέρουμε πολλές άλλες λεπτομέρειες.Τεσπά , αν το ξεπεράσουμε αυτό, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που ρίχνει το βάρος της στην εξέλιξη και την αγωνία και όχι στο γνωστό υπερθέαμα με μπαμ μπουμ,ούτε το πολιτικό κομμάτι κάνοντας τη βαριά. Ωραία ατμόσφαιρα, εξαιρετικές ερμηνείες και πολύ καλή σκηνοθεσία!
Άντε βρε και με ένα Όσκαρ από τις 7 κατηγορίες εύχομαι!!!!Άντε... ίσως και 2!

Ας μιλήσουν και τα νούμερα!

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?
1\5

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?
0\5

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)
0\5

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)
0\5

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)
4\5

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑ?(ΣΚΕΨΗ)
2\5

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ-ΕΦΕ)
1\5

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)
1\5

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
7+\10





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis