fwto

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Hotel Transylvania



Υπόθεση :  Το 1895 ο Κόμης Δράκουλας (Adam Sandler ) κτίζει ένα τεράστιο κάστρο κρυμμένο από τους ανθρώπους με σκοπό να προστατεύσει την αγαπημένη του κόρη . Στην σημερινή εποχή το κάστρο έχει μετατραπεί σε ένα μοναδικό ξενοδοχείο όπου τέρατα από όλο τον κόσμο μπορούν ν α έρθουν με τις οικογένειες του και να ηρεμίσουν μακριά από τους τρομακτικούς ανθρώπους. Σήμερα είναι μια μοναδική μέρα, η Mavis (Selena Gomez) γιορτάζει τα 118 χρόνια της και όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι της είναι εκεί για να γιορτάσουν μαζί της. Λίγο πριν ξεκινήσει το πάρτι καταφθάνει στο ξενοδοχείο ο Jonathan (Andy Samberg ), ένας 21χρονος νεαρός που χάθηκε μέσα στο δάσος και βρέθηκε στο ξενοδοχείο. Ο Δράκουλας προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον Jonathan χωρίς να τον πάρουν είδηση οι καλεσμένοι του και έτσι τον μεταμφιέζει σε τέρας, αλλά πάνω στην ώρα της αποχώρησης του πέφτουν πάνω στην Mavis, η οποία και τον προσκαλεί στο πάρτι της. Έτσι ο Δράκουλας θα πρέπει να έχει συνέχεια στο νου του τον Jonathan για να μην πάρει κανείς χαμπάρι για το μυστικό τους, αλλά κυρίως για να μην δημιουργηθεί τίποτα ερωτικό ανάμεσα στον θνητό και την κόρη του.
                     
Με μια κουβέντα :  Μακράν το καλύτερο animation της χρονιάς.

Γενικά : Και όχι δεν τα παραλέω και αν θες να το δούμε αναλυτικά, ποια άλλη ταινία κινουμένων σχεδίων ήταν καλύτερη; Το Μαδαγασκάρη 3, που είχε το χειρότερο σενάριο ever;  Το Brave που είχε την πιο πληκτική πλοκή και τον πιο κλαιν κακό στην ιστορία της Disney; Το The Lorax που ήταν απλά βαρετό-αδιάφορο  Ή το Frankenweenie που θα μπορούσε να είναι μια μικρότερη ιστορία στο Νεκρή Νύφη. Ίσως η τετάρτη εποχή των παγετώνων να ήταν σε καλύτερη κατάσταση, αν και τέσσερις φορές το ίδιο αστείο καταντά βαρετό, τέλος πάντων, το μόνο που έμεινε να δούμε είναι το Wreck-It Ralph για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον χρόνο που μας άφησε. Και επειδή δεν νομίζω να ξεπεράσει αυτήν εδώ, σας λέω με απόλυτη σιγουριά και βάζοντας το χέρι στην καρδιά ότι το Ξενοδοχείο για Τέρατα είναι το πιο τέλειο animation της χρονιάς. Για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις να σας πω ότι ναι μεν έχει να κάνει με τέρατα με λυκάνθρωπους και ζόμπι, αλλά δεν έχει την παραμικρή σχέση με όλα αυτά τα δρακουλιάρικα έργα και σειρές που βγήκαν τα τελευταία χρόνια και χάλασαν την πιάτσα. Εδώ έχουμε μια αντίστροφη οπτική της ιστορίας καθώς τα καημένα τα τέρατα φοβούνται θανάσιμα τους ανθρώπους, που υποτίθεται θέλουν τα τους σκοτώσουν και να τους πάρουν τα ζαχαρωτά τους! Φυσικό, λοιπόν, είναι να δούμε την κωμική πλευρά όλων των αγαπημένων μας τεράτων και ίσως την πιο ανθρώπινη, αν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα βλέπουμε πως ο τρομερός και φοβερός λυκάνθρωπος που έχουμε δει σε χιλιάδες ταινίες δεν είναι τίποτα άλλο από έναν κουρασμένοπατέρα δεκάδων κουταβιών, που του βγάζουν την πίστη. Βλέπεις τον  Κόμη Δράκουλα να λέει τραγούδια και νανουρίσματα στην μικρή του κόρη και να κάνει πλακά με όλους τους καλεσμένους του. Τον Frankenstein μαζί με την γυναίκα του να ταξιδεύουν σε κούτες, τελείως αποσυναρμολογημένοι για να γλιτώσουν τα έξοδα. Τέλος πάντων πάρα πολλά και γνωστά τέρατα που όλα έχουν την θέση τους στην φαντασία του σκηνοθέτη Genndy Tartakovsky, ακόμα και οι κακές μάγισσες που είναι οι καθαρίστριες του ξενοδοχείου. Εννοείτε πως οι κωμικές σκηνές είναι άπειρες, η τεράστια μύγα που έχει τον ρόλο γυμναστή στην πισίνα, τα ζόμπιπου μόλις βλέπουν ένα θηλυκό ζόμπι σφυρίζουν και χαζογελούν, η μαριάτσι μπάντα από σκελετούς που έπαιζε τις πιο κατάλληλες ώρες (κάτι σαν τα μπουζούκια στις σκηνές του καβγά στις ελληνικές ταινίες) και άλλα πολλά συνθέτουν μια κωμική ματιά στην ζωή των τεράτων. Ο Adam Sandler είναι αυτός που δίνει με τεράστια επιτυχία την φωνή του στον Δράκουλα, καθώς δεν κατάλαβα καθόλου ότι ήταν αυτός, μιας και η φωνή του είχε την ξεχωριστή προφορά των Καρπαθίων. Στο ρόλο της γλυκιάς κόρης του συναντάμε την Selena Gomez  που πρέπει να παραδεχτώ την περίμενα πιο ναζιάρα και μιάου αλλά ήταν κομπλέ. Κλείνοντας δεν ξέρω τι άλλο να σας πω για να σας πείσω, είναι μια ταινία και για μικρούς αλλά και για μεγάλους καθώς οι έξυπνες ατάκες πάνε και έρχονται ενώ η υπόθεση δεν είναι καθόλου μα καθόλου άσχημη.

Η Ατάκα : Quasimodo: Παγωμένος από ένα ξόρκι, προσπαθεί να πει χωρίς να τα καταφέρει: «Εσμεράλδα βοήθησε με!» Πρέπει να το δείτε για να το καταλάβετε.

Ποιον θα έπαιζα :  Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω έναν από την μπάντα των μαριάτσι, αλλά και το χαρωπό σφουγγάρι, είχε πλακά και η μύγα βέβαια…

Αγαπημένη σκηνή :  Αν και είναι πάρα πολλές, η καλύτερη είναι σκηνή που παίζουν όλα τα τέρατα Bingo. ΤΟ γέλιο!

Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.

Δες την :  Γιατί θες επιτέλους να δεις μια ωραία ταινία κινουμένων σχεδίων.

Μην την δεις :  Γιατί έχεις πιο σημαντικές ταινίες να προλάβεις από το να κάθεσαι και να βλέπεις παιδικά.

Με ποιον να την δεις :  Με τους φίλους σου, αλλά και τα μικρά σου ανιψάκια.

Μην την δεις με :  Άτομα που βαριούνται τα κινούμενα σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis