fwto

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Life Of Pi (2012)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ!!!
Παίζουν: Suraj Sharma, Irrfan khan, Rafe Spall
Σκηνοθεσία: Ang Lee

Η ανάρτηση αυτή είναι αφιερωμένη στην ελευθερία  έκφρασης και γραφής! Αφιερωμένη  στην αγάπη μου να βλέπω ταινίες πρωτίστως!!!!Αυτή είναι ο δικός μου οδηγός και θα  την υπερασπιστώ σαν τη φωτιά που ακόμα σιγοκαίει και φωτίζει τον δρόμο μου, αγωνιζόμενη ασυμβίβαστα!!!!
 Viva la Revoluccion ρε!!!!!!!!!!!

Ο Pi Patel, είναι ένας νέος που ζει στην Ινδία με τους γονείς του , διατηρώντας ένα ζωολογικό κήπο. Από πολύ μικρός έρχεται σε επαφή με πολλές θρησκείες, και σε καθεμιά βρίσκει κάτι θετικό να αποκομίσει. Όταν με τους γονείς του αποφασίζουν να μεταναστεύσουν, το καράβι στο οποίο μεταβαίνουν εν μέσω καταιγίδας θα ναυαγήσει. Μένοντας μόνος του ,σε μια σωσίβια λέμβο μαζί με κάποια ζώα του ζωολογικού κήπου θα πρέπει να επιστρατεύσει την πίστη του για να σωθεί.

Έχω κάτι να σας πω.....

   Ο Ang Lee(Τίγρης και Δράκος, Βrokeback Mountain,Λογική και Ευαισθησία) επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη και καταπιάνεται με τη μεταφορά ενός best -seller καθαρά πνευματικού χαρακτήρα, αφήνοντας μας μαγεμένους από τα πολύ όμορφα εφέ, και τις πολύχρωμες εικόνες.Αν και το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας έχει αποκλειστικούς πρωταγωνιστές τον νεαρό Πι και την τίγρη του, η οποία είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένη σε υπολογιστή, η ροή της ιστορίας τρέχει συνέχεια, με δεμένη αφήγηση , με επαρκείς και ωραία δομημένους διαλόγους, αρκετούς για να μη νιώθεις πως βλέπεις απλά εντυπωσιακές εικόνες, μούγκα στη στρούγκα!
    Η Τεχνολογία όπως προείπα είναι ιδιαίτερα αισθητή , κάνοντας με κάποια στιγμή να νοσταλγώ την απλότητα του Ναυαγού(ταινία που θα μπορούσες να πεις ότι υπάρχει μια συγγένεια),εννοοώντας πως το βάρος του έπεφτε κυρίως στην ερμηνεία του Hanks παρά στο θέαμα!Τεσπά , προχωράμε προς το μέλλον και έτσι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αγκαλιάσουμε θετικά την βοήθεια της τεχνολογίας ! Το εκπληκτικό άλλωστε είναι πως ο Lee καταφερνει να χρησιμοποιήσει τόσο αρμονικά και ισορροπημένα την τεχνολογία που κάθε εικόνα μοιάζει μαγική και τελικά δεν ''βαραίνει'' την ταινία ούτε το σενάριο ή τις ερμηνείες.
   Για αυτό που θέλει να μας μεταδώσει η ταινία δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Η  πίστη είναι ο μοναδικός παράγοντας που πρέπει να κινεί τα νήματα και το τι θα πιστέψει κανείς εξαρτάται καθαρά στην δεκτικότητα του κάθε ανθρώπου και στο πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Αυτό διαφαίνεται και στο τέλος με τις διαφορετικές εκδοχές που δίνει ο Pi  στην εξωπραγματική για πολλούς εμπειρία του.
   Οι ερμηνείες ή καλύτερα η ερμηνεία του Sharma(Pi) κατά τη γνώμη μου δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο , χωρίς να σημαίνει πως δεν ήταν καλές ή πειστικές.Το βάρος έπεσε κυρίως στο σενάριο και την καλύτερη απόδοση του μυθιστορήματος στην οθόνη.
   Ο Lee για ακόμη μια φορά μας εντυπωσιάζει και για αυτό θα είναι υποψήφιος σε 11 κατηγορίες ΌΣΚΑΡ!Τυχαίο? δεν νομίζω!

Ας μιλήσουν και τα νούμερα!

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?
0\5

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?
1\5

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ? (ΑΙΣΘΗΜΑ- SEX)
0\5

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ? (ΦΟΒΟΣ-ΑΓΩΝΙΑ)
1\5

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ? (ΔΡΑΣΗ - ΑΓΩΝΙΑ)
3,5\5

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ? (ΣΚΕΨΗ)
4\5

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ? (ΟΠΤΙΚΑ-ΕΦΕ)
5\5

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ? (SOUNDTRACK)
3\5

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
8\10







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis