fwto

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

The Big Year (2011)


Info:
Τι κοινό μπορεί να έχουν μεταξύ τους ένας πλούσιος μεγάλο-επιχειρηματίας, ένας φτωχός απλός υπάλληλος υπολογιστών και ένας εργολάβος οικοδομών? Και οι τρεις έχουν αγάπη για τα πουλιά (βλέπε πτηνά και όχι όλων των ειδών πουλιά...) και κυνηγούν έναν στόχο. Να κερδίσουν έναν διαγωνισμό παρατήρησης πουλιών πέραν κάθε κόστους, είτε υλικού είτε συναισθηματικού επιπέδου... Περίεργα χόμπι έχουν μερικοί άνθρωποι ρε παιδί μου!

Write a comment...
Αυτήν την ταινία που λέτε προσφέρθηκα να την δω γιατί παίζει ο Jack Black. Μ'αρέσει πάρα πολύ ο συγκεκριμένος ηθοποιός και τον θεωρώ πολύ αστείο και πολύ καλό ηθοποιό. Ο Steve Martin επίσης νομίζω πως είναι από τους πολύ καλούς κωμικούς ηθοποιούς (sorry κουρκουμπίνι!) αλλά δεν με αρέσει ο Owen Wilson! Δεν ξέρω γιατί αλλά τον θεωρώ ολίγον τι γελοίο! Κάποιοι θα διαφωνήσουν μαζί μου, σεβαστό, αλλά δεν με κάνει να γελάω αυτός ο άνθρωπος! Ακούγοντας λοιπόν αυτά τα ονόματα ηθοποιών περιμένεις μια καλή κωμωδία. Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ light ταινία. Ούτε κρύο ούτε ζέστη δηλαδή. Δεν θα πήγαινα να την δω στο Cinema και αν πήγαινα καταλάθος, νομίζω πως θα τα έκλαιγα τα ευρουλάκια μου όσο ακόμα τα έχω! (Σχόλιο για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, έτσι φευγαλέο και μικρό, μην το δώσετε περισσότερη σημασία!). Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο The Big Year: A Tale of Man, Nature and Fowl Obsession το οποίο είναι αληθινή ιστορία του Mark Obmascik. Σαν ταινία δεν έχει κάτι ιδιαίτερο και επίσης εγώ θα την έλεγα κοινωνική περισσότερο παρά κωμωδία. Βλέπουμε τρεις διαφορετικούς ανθρώπους που για χάρη μιας εμμονής με τα πουλιά αλλάζουν την ζωή τους και βάζουν προτεραιότητες. Και μέσα από αυτήν την εμπειρία τους καταλαβαίνουν τελικά ποιες είναι οι αξίες της ζωής. Καλά μη το πάρετε και τόσο σοβαρά το τελευταίο σχόλιο! Δεν είναι και τόσο βαθυστόχαστη η ταινία! Ανάλαφρη κωμωδία που θα μπορούσατε να δείτε ένα βραδάκι που δεν έχει τίποτα η τηλεόραση και δεν έχετε και τίποτα καλύτερο να κάνετε... Παραλίγο να το ξεχάσω! Ένα μικρό αλλά αστείο ρόλο (περισσότερο για το ντύσιμό του) έχει ο απίστευτος Jim Parsons γνωστός για τον ρόλο του Sheldon Cooper από την σειρά The Big Bang Theory! Και πάμε στο soundtrack της ταινίας με μουσική από τους γνωστούς Coldplay και το Viva la Vida αλλά και στους πολύ καλούς Eels με το I like birds. Το σπαστικό για μένα τουλάχιστον ήταν το τραγούδι με το οποίο χτυπούσε το κινητό του Jack Black, Surfin' Bird από τους The Trashmen. Ενώ το τραγούδι το ξέρω και θα το έλεγα και συμπαθητικό, όταν το άκουσα σε ήχο κινητού πραγματικά ήθελα να πετάξω το κινητό από το παράθυρο... Έχω προβλήματα δεν το αρνούμαι....

Like!
Έχει ένα πιπινάκι στην ταινία κορίτσια εν ονόματι Ryan Caltagirone... Ρίξτε μια ματιά και πείτε μου... γιατί να έχει τέτοιον μικρό και ασήμαντο ρόλο?? Όχι πείτε μου!!!

Dislike!
Δεν έχω μωρέ... ανάλαφρη είπαμε.

Share!
Ο σκηνοθέτης της ταινίας David Frankel είναι γνωστός και για τις ταινίες The Devil wears Prada και Marley & Me. Πέρα από τις ταινίες όμως έχει σκηνοθετήσει και κάποια επεισόδια της πετυχημένης σειράς Sex and the City.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis