fwto

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Angels & Demons

Υπόθεση : Παρά την όχι και τόσο καλή του σχέση με την Καθολική Εκκλησία, ο Robert Langdon (Tom Hanks), καλείται να ενώσει τα στοιχεία μιας επερχόμενης καταστροφής. Ο Πάπας έχει πεθάνει και πριν καλά καλά ξεκινήσουν οι διαδικασίες της εκλογής του καινούργιου ηγέτη της Καθολικής Εκκλησιάς, οι τέσσερις εκλεκτοί για την θέση απαγάγονται από έναν αρχαίο εχθρό της εκκλησιάς, τους Πεφωτισμένους. Παράλληλα με την απαγωγή έχει δημιουργηθεί και ένα ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα, οι Πεφωτισμένοι ως άνθρωποι της επιστήμης και εχθροί της εκκλησιάς, μπήκαν στα άδυτα του CERN και έκλεψαν μια κάψουλα που περιέχει την αντιύλη μια ουσία που μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη, μια πόλη σαν το Βατικανό.
                     
Με μια κουβέντα :  Τελικά αυτά που γράφει ο Dan Brown έχουν κάποια δόση αλήθειας;

Γενικά : Το Άγγελοι και Δαίμονες ήταν η δεύτερη ταινία που βασίζεται στα βιβλία του Dan Brown, αν και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ο τίτλος του βιβλίου είναι: ¨Οι Πεφωτισμένοι¨ και χρονολογικά (αν και δεν έχει καμία σημασία) γράφτηκε πριν από τον Κώδικα Da Vinci. Ο σκηνοθέτης του έργου ανέφερε ότι είναι μέσα στα σχέδια του να ολοκληρώσει την τριλογία των περιπετειών του Langdon γυρίζοντας μια τρίτη ταινία βασισμένη στο βιβλίο: ¨Το Μυστικό Σύμβολο¨, αλλά μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο ας σχολιάσουμε αυτή την ταινία. Το έργο είναι καλογυρισμένο, σίγουρα δεν είναι τόσο καλό όσο το βιβλίο (το διάβασα πρόσφατα), αλλά κατά την άποψη μου είναι καλύτερο από τον Κώδικα για διάφορους λόγους. Καταρχήν τον όρο Πεφωτισμένοι τον έχουμε ξανακούσει, κυρίως όσοι έχουν δει Χαρδαβέλα, αυτομάτως λοιπόν θες να μάθεις τι στο καλό κάνει αυτή η μυστική οργάνωση/αδελφότητα. Επίσης η ταινία είναι γυρισμένη στην Ιταλία και έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να χαθείς στα στενά της Ρώμης και να ¨επισκεφτείς¨ τα ιστορικά μνημεία της. Ακόμη η ταινία έχει περισσότερη δράση από τον Κώδικα, έχει πολύ περισσότερη καταδίωξη και κυνήγιο γιατί το στόρι του έργου βασίζεται σε ένα στενό χρονικό πλαίσιο, όπου κάθε ώρα δολοφονείται και ένας εκλεκτός καρδινάλιος, σε κάποιο άγνωστο σημείο της πόλης. Αλλά ο πιο σημαντικός λόγος που το έργο είναι καλύτερο από τον Κώδικα είναι η ύπαρξη του EwanMcGregor στο ρόλο του βοηθού του νεκρού Πάπα. Μπορεί λούπινο σε αυτή την ταιναι ο Ewan να μην μας έδειξε τα προσόντα του, όπως έχει κάνει στο παρελθόν (λυπάμαι Αναστασία, αλλά φορά ράσα, τι περίμενες…), αλλά εξακολουθεί να είναι ένας τρομερός ηθοποιός. Σε γενικές γραμμές το Άγγελοι και Δαίμονες μας προσφέρει ότι και το προηγούμενο έργο, μπόλικο μυστήριο, μυστικές οργανώσεις, μυστικά ακριβώς κάτω από τη μύτη μας, λίγο κυνηγητό, λίγο πιστολίδι, μερικές δολοφονίες από απειλητικές αδελφότητες, μάχη θρησκείας και επιστήμης και μεγάλες ανατροπές στο τέλος.

Η Ατάκα : Cardinal Strauss: «Η πιστή έχει ατέλειες γιατί και ο άνθρωπος έχει ατέλειες».

Ποιον θα έπαιζα :  Τον ρόλο του Camerlengo Patrick McKenna, αν και είμαι επηρεασμένος από την ερμηνεία του Ewan McGregor.

Αγαπημένη σκηνή :  Η σκηνή όπου η αντιύλη εκρήγνυται στον νυχτερινό ουρανό της Ρώμης.

Χειρότερη σκηνή : Που ενώ είχε πολλές ανατροπές, δεν είχε της τρελές ανατροπές του βιβλίου.

Δες την :  Γιατί είδες τον Κώδικα και θες να δεις σε τι άλλες περιπέτειες έχει μπλεχτεί ο καθηγητής Langdon.

Μην την δεις :  Αν έχεις πωρωθεί με το βιβλίο, η αλλαγή κάποιον πραγμάτων θα σε ξενερώσει.

Με ποιον να την δεις :  Μονός ή με κάποιον φίλο σου.

Μην την δεις με :  Άτομα της εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis