fwto

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

DISTRICT 9(2009)


ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ!!!!!!!!

Το 1982 ένα τεράστιο εξωγήινο σκάφος έρχεται και στέκεται πάνω από τον καθαρό και γαλάζιο ουρανό του Γιοχάνεσμπουργκ κάπου στην Αφρική,(δεν είμαι GPRS) και τους κρύβει τον ήλιο!Οι γιοχανεσμπουργιανοί όπως και η υπόλοιπη ανθρωπότητα καθόλου δεν ενοχλούνται από αυτό , γιατί σου λέει 'ευκαιρία είναι... ίσως τους εκμεταλευτούμε'.
Τα χρόνια πέρασαν και φτάνουμε στο 2010 όπου πλέον εκείνοι οι super duper εξωγήινοι, δεν είναι και τόσο super ούτε καν duper(πέρα από κάτι όπλα που σε κάνουν κιμά, αλλά σιγά το πράγμα,τίποτα άλλο δεν κάνουν σας λέω, ντιπ άχρηστοι!) αφού έχουν καταλήξει να ζουν εξαθλιωμένα, τρώγωντας γατοκονσέρβες και άλλα αηδιαστικά, σε μία απομονώμενη περιοχή από τους υπόλοιπους τη λεγόμενη, DISTRICT 9.Η ανθρωπότητα έχει αρχίσει και αγανακτεί αφού δεν προσφέρουν και τίποτα και εννοείται ζητάει να τους ξαποστείλουν από κει που ήρθαν!(τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει!)
Πραγματικά μια εταιρία αναθέτει στον πρωταγωνιστή Wikus Van der Merwey να το αναλάβει και να φροντίσει να πάρει αυτά τα όπλα καθώς είναι χρήσιμα για εμπόριο όπλων με κάτι νιγηριανόυς. Κάποια στιγμή λοιπόν ,ο ήρωας μας επισκέφτεται ένα χήρο εξωγήινο με ένα ορφανό που όμως σχεδιάζει να γυρίσει πίσω με το σκάφος τους. Για κακή του τύχη, όμως ένα εξωγήινο υγρό πετιέται στα μούτρα του Wikus,προκαλώντας του σταδιακά μία μετάλλαξη σε εξωγήινο.Έτσι ξαφνικά, γίνεται ο ίδιος πειραματόζωο για την εταιρεία όπως ήταν πριν και οι εξωγήινοι,αλλά το μόνο που επιθυμεί είναι να ξαναγίνει φυσιολογικός και να επιστρέψει στη γυναίκα του!


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Καταρχάς να ομολογήσω ότι με το που άρχισα να βλέπω την ταινία ξενέρωσα απίστευτα στη θέα των εξωγήινων , που είναι σαν τεράστιες πράσινες κατσαρίδες ή τζιτζίκια ή ότι φαντάζεται ο καθένας ,και γενικότερα και σε μένα όπως και σε άλλους δεν αρέσουν τέτοιες ταινίες. Στην πορεία όμως άρχισα και πάθαινα μία συναισθηματική μετάλλαξη όπως του πρωταγωνιστή ένα πράγμα και τελικά μπορώ να πω οτι μου άρεσε πολύ ως ταινία.Ειδικά νομίζω η τελευταία σκηνή, είναι λαικιστί, 'όλα τα λεφτά!'.Έχεις την αίσθηση ότι παρακολουθείς ντοκυμαντέρ και από ενα σημείο και μετά θέλεις να μάθεις τι θα γίνει τελικά!Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές , όπως και η σκηνοθεσία. Είναι καλοφτιαγμένη ταινία και αν προσπεράσεις το θέμα με τους εξωγήινους που ουσιαστικά μας παραπέμπουν αλλού και που ουδεμία σχέση έχουν με τους εξωγήινους που βλέπουμε σ΄άλλες ταινίες, μπορείς να τη δεις !



EXTRA INFO

1.H παραγωγή ανήκει στον PETER JACKSON, σκηνοθέτη του Άρχοντα των δαχτυλιδιών, τι παραπάνω θέλει κανείς?

2.Η ταινία είναι υποψήφια για 4 oscar μεταξύ των οποίων είναι το oscar καλύτερης τανίας και διασκευασμένου σεναρίου.

3. Ο σκηνοθέτης Neill Blomkamp εμπνεύστηκε το σενάριο αφορμώμενος από την ζωή του ως παιδί στην Αφρική τα χρόνια του APARTHEID.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis