fwto

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Into The WIild


Υπόθεση: Βασισμένη σε αληθινή ιστορία η ταινία αυτή μιλά για τον Christopher McCandless (Emile Hirsch) ο όποιος μόλις αποφοιτεί από το πανεπιστήμιο αποφασίζει κρυφά από τους γονείς του να κάνει ένα οδοιπορικό. Τελικός προορισμός του η Αλάσκα όπου εκεί θα ζήσει από κοντά την άγρια φύση μακριά από την υποκρισία του σύγχρονου κόσμου. Στο ταξίδι αυτό θα συνάντηση πολλούς χαρακτήρες που θα διαμορφώσουν την προσωπικότητα του και θα τον κάνουν να καταλάβει πως η ευτυχία είναι αληθινή μόνο όταν μοιράζετε.

Γενικά: Ελάχιστες ταινίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα δεν είναι καλές. Το Into The Wild ευτυχώς δεν είναι μια από αυτές. Μια ταινία που κρατάει το ενδιαφέρον του κοινού από την αρχή μέχρι το τέλος της, με συνεχής εναλλαγές τοπίων. Η ταινία σε ταξιδεύει μια στο νότο και μια στο βορά της Αμερικής την δεκαετία του 90. Ο Emile Hirsch ανταπεξέρχεται άψογα στις απαιτήσεις της ταινίας κυρίως όταν καλέστηκε να χάσει παρά πολλά κυλά για την έκβαση του έργου. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί ήταν όλοι του καταπληκτικοί ο καθένας στον ρόλο του, κυρίως ο Hal Holbrook που ήταν υποψήφιος για osar Β ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του. Η Kristen Stewart κάνει και αυτή ένα πέρασμα στην ταινία με το γνωστό ερωτικό-βαριεστιμενο ηφάκι που τελικά το είχε από μικρή Την σκηνοθεσία και το σενάριο τα έκανε όλα ο Sean Penn, ο όποιος περίμενε 10 χρόνια για να γυρίσει την ταινία θέλοντας να είναι σίγουρος ότι έχει την συγκατάθεση της οικογένειας του McCandless.

Αγαπημένη σκηνή:Δεν νομίζω πως έχω κάποια αγαπημένη σκηνή σε αυτή την ταινία. Πιστεύω πως από την στιγμή που ξεκίνα το ταξίδι η ταινία σε παίρνει μαζί της.

Χειρότερη σκηνή : Όταν χτύπησε το τηλέφωνο και σταμάτησα την ταινία.

Δες την : Οι λόγοι πολλοί, όποιον θες διάλεξε. Θες τα εναλλασσόμενα τοπία; θες το μήνυμα που περνά στο τέλος η ταινία; Θες ότι σε κάνει να θέλεις να σηκωθείς και εσύ να φύγεις; Θες για τα μαλλιά του Hirsch που ακόμα και άλουστα είναι τέλεια; Όλα τα έχει ο μπαχτσές.

Μην την δεις: Δεν υπάρχει λόγος για να μην την δεις…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis