fwto

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Gazon maudit (1995)

Info:

Ο Laurent (Alain Chabat) είναι ένας κτηματομεσίτης ο οποίος είναι παντρεμένος με την όμορφη και πιστή σύζυγό του Loli (Victoria Abril) και τα δυο τους παιδιά. Την οποία όμως έχει κάνει τάρανδρο γιατί όπως πιστεύει ο άνδρας μπορεί να ξενοπηδάει! Άλλο το πήδημα άλλο η αγάπη! Μια φορά τον έκανε τσακωτό και φυσικά τον συγχώρεσε και από τότε είναι πολύ προσεκτικός! Πόσο σίγουρος είναι όμως για την γυναίκα του? Ειδικά όταν εμφανίζεται... μια άλλη γυναίκα η Marijo (Josiane Balasko) η οποία είναι λεσβία και κατακτά την καρδιά της Loli? Η ιστορία περιπλέκεται ακόμη πιο πολύ όταν η Loli μαθαίνει τις απιστίες του Laurent και συγκατοικούν και οι τρεις (ναι καλά διαβάσατε) στο ίδιο σπίτι. Είμαστε, μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε!!!

Write a comment...

Καταρχήν πρέπει να πω πως αυτήν την ταινία την είχα δει πριν αρκετά χρόνια με την φίλη μου την Αναστασία και την θυμήθηκα πρόσφατα γιατί μου είχε πει σαν φιλόλογος και πολυ-σπουδαγμένη που είναι αυτό που σας αποκαλύπτω στο Share της κριτικής μου... Και μου είχε φανεί τόσο αστείο! Η ταινία επίσης είναι πάρα πολύ καλή και έξυπνη με καλές ανατροπές στο τέλος. Ναι δεν είναι μόνο μια η ανατροπή... Δείτε τα τελευταία 5 λεπτά της ταινίας και θα καταλάβαιτε. Βέβαια τώρα αν ρωτήσετε την ξαδέρφη μου την Νικολέτα που είδε μαζί μου την ταινία θα ακούσετε το ακριβώς αντίθετο! Συγγνώμη μικρή μου... αλλά εμένα μου άρεσε πάρα πολύ! Ο Laurent είναι ένα φαλλοκρατικό γουρούνι που πολύ χάρηκα που επιτέλους του φόρεσε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι η σύζυγος και μάλιστα με μια άλλη γυναίκα. Βέβαια το σενάριο είναι τραβηγμένο δε λέω. Ντάξει το παράκανε η Josiane Balasko η οποία πέραν του ότι υποδύεται την Marijo είναι και σεναριογράφος και σκηνοθέτης! Τα κάνει όλα και συμφέρει ένα πράμα! Να σας ενημερώσω πως όσο ανδροπρεπείς και να φαίνεται στην ταινία, είναι παντρεμένη και ο σύζυγος της παίζει έναν πάρα πολύ μικρό ρόλο στην ταινία, στην αρχή της, πουλάει τριαντάφυλλα σε ένα καφέ. Έχουν και μια κόρη επίσης ηθοποιό αλλά αυτή δεν έπαιζε στην ταινία! Παραλίγο να ήταν οικογενειακή παραγωγή! Πάντως η ταινία αν και θίγει ένα θέμα που ακόμα και σήμερα εν έτη 2011 -οσονούπω 2012- κρίνεται και κρύβεται σε πολλές μικρές και μικρόμυαλες κοινωνίες ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1996 (Golden Globes, USA) και κέρδισε την ίδια κατηγορία την ίδια χρονιά, βραβείο κοινού στα βραβεία Palm Springs International Film Festival. Η μουσική είναι γλυκιά και ρομαντική με το γαλλικό ταμπεραμέντο μιας όχι γεννημένης γαλλίδας αλλά κορυφαίας τραγουδίστριας Dalida με το Histoire D'un amour το οποίο είναι και το κυρίαρχο τραγούδι της ταινίας αλλά και το κλασσικό a whiter shade of pale των Procol Harum σε μια διαφορετική εκτέλεση στην αρχή της ταινίας. Είναι μια χαλαρή πρόταση πάντως για να περάσετε καλά και να γελάσετε όσο μπερδεμένη κι αν είναι η ιστορία της. Δεν είναι και almodovar βρε αδερφέ που μπλέκει τα μπούτια του!! (Βλέπε από κάτω την κριτική της συναδέλφου και εξαδέρφης Ελένης Τσαούση).

Like!

Όταν εμφανίζεται η πρώην της Marijo και η Loli σκάει από την ζήλια της. Ο Laurent είναι απολαυστικός και πάρα πολύ αστείος γιατί απλά το απολαμβάνει! Δυστυχώς δεν έχω απόσπασμα για να πάρετε μια γεύση.

Dislike!

Η συμπεριφορα του συζύγου στην αρχή της ταινίας αλλά και μέχρι να γυρίσει στο σπίτι με την γυναίκα του και την γκόμενα της γυναίκας του. Ήθελα να του σπάσω το κεφάλι!!

Share!

Ο τίτλος της ταινίας κυριολεκτικά σημαίνει καταραμένο γκαζόν (γρασίδι). Μεταφορικά όμως και σε γαλλική αργκό αναφέρεται στο αιδοίο. Καταραμένο γκαζόν λοιπόν!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis