fwto

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

WE BOUGHT A ZOO(2011)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!
Παίζουν:Matt Demon,Scarlett Johansson,Thomas Haden Church
Σκηνοθεσία:Cameron Crowe

Έχοντας χάσει πρόσφατα τη γυναίκα του ο Benjamin Mee(Matt Demon) αποφασίζει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα αγοράζοντας έναν.....ζωολογικό κήπο!!!!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Άργησα να δω την ταινία γιατί είχα την εντύπωση πως θα εβλεπα λογής λογής ζώα να περνάνε από την οθόνη μου μιλώντας ανθρώπινα και κάνοντας τα συνήθη ξεκαρδιστικά(ή και όχι τόσο)τερτίπια τους.
Αντ' αυτού είδα μια ταινία που μας μιλάει για την απώλεια και την προσπάθεια να βρεις το κουράγιο και το στήριγμα να κάνεις μια νέα αρχή βάζοντας σε μια τάξη το χάος που προκλήθηκε.
Η ταινία θίγει επιφανειακά μεν αλλά με ακρίβεια, θα έλεγα, ολα τα συναισθήματα τα στάδια και τις διακυμάνσεις που περνάμε όταν χανουμε ένα αγαπημένο πρόσωπο και στην περίπτωση μας , ένα από τα σημαντικότερα της ζωής μας, τη μητέρα από τη μία και τον άνθρωπο που υποτίθεται θα μοιραζόμασταν το υπόλοιπο της ζωής μας. 
O Benjamin με τα 2 του παιδιά είναι μουδιασμένοι από το χαμό της γυναίκας τους. Όλεθρος είναι η λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κατάσταση τους. Μη ξέροντας τι άλλο να κάνει αποφασίζει να ψάξει ένα καινούργιο σπίτι για μια νέα αρχή. Και καθώς ψάχνει βρίσκει το τέλειο σπίτι! Μόνο που αυτό είναι ένας ένας μισο εγκαταλελειμμένος ζωολογικός κήπος! (Ο βρυχηθμός του λιονταριού σε κάνει να το σκεφτείς πολύυυυυ σοβαρά! αν είσαι νοήμων!).
Ο Benjamin παρ όλες τις συμβουλές να σκεφτεί λογικά, παίρνει το ρίσκο ελπίζοντας πως αυτό ήταν το σημάδι που περίμενε για να μπορέσει να συνεχίσει. Μετακομίζει εκεί, ερχόμενος αντιμέτωπος με το θυμό του γιου του, ένα τελείως άγνωστο περιβάλλον γι'αυτόν, και με τη δυσπιστία των υπαλλήλων σχετικά με την αποδοτικότητα του και την προσκόλληση του στην αναγέννηση του κήπου. Μέσα από δυσκολίες, αμφισβητήσεις, τσακωμούς, εμπόδια που προκαλούν αισθήματα παραίτησης και  ματαιότητας για ότι κάνουμε χωρίς να φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τελικά ο Benjamin και η οικογένεια του καλούνται να πάρουν  επιτέλους την απόφαση να προχωρήσουν μπροστά και γιατί όχι να ελπίσουν σε μια ευτυχισμένη ζωή και πάλι!
Ξέρω πως τα περιγράφω κάπως μελοδραματικά απλά προσπαθώ να σας μεταδώσω  όσα μου μετέδωσε η ταινία. Για να σας προφυλάξω να πω ότι δεν θα δείτε καμιά βαριά ταινία, να μην έχετε και όρεξη να βγείτε σαββατιάτικα! Έχει και καλό καιρό όχι τίποτα άλλο! Απλά να ξέρετε ότι θα δείτε περισσότερο κοινωνική ταινία παρά κωμωδία!
O Matt Demon αν και έχει παχύνει επικίνδυνα (κομμένα τα βραδινά κοψίδια,Μatt!),!! παίζει πολύ καλά και νομίζω σ'αυτό συμβάλλει η εκφραστικότητα των συναισθημάτων που έχει, και βγαίνει όσο περνούν τα χρόνια.
Η Scarlett οκ καλά παίζει αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από το ύφος της σεξοβόμβας και της ντίβας όσο και αν το κυνηγά.
Kατά τα άλλα η ταινία μου άρεσε πολύ ίσως γιατί δεν περίμενα να δώ κάτι τέτοιο και τη βρήκα γλυκιά και συγκινητική!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?1\5
 Κάτι λίγα!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?2\5
 Συγκινητική! Ειδικά η σκηνή στο τέλος που ο Benjamin δείχνει τον τρόπο που γνώρισε τη μαμά τους αχ! Με λύγισε!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ(ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-3\5 
Γιατί θέλοντας και μη η ζωή προχωράει μπροστά!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
 Όχι εκτός και αν φοβάσαι τα μικρά αθώα ζωάκια!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3\5 
Δεν βαρέθηκα στιγμή ίσως γιατί 2 θέματα που τα έχουμε δει αρκετά στον κινηματογράφο(ζώα- απώλεια)συνδυάζονται πρωτότυπα!  

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-3\5 
5 λεπτά θάρρους μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
 Όχι.

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-1\5 
Για κάποιο λόγο τελευταία αδιαφορώ για το τι ακούω στην ταινία!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7.5\10

2 σχόλια:

  1. κάνε ανάρτηση και γράψε ΟΧΙ!!
    Όχι, Η παλιά διεπαφή του Blogger να ΜΗΝ καταργηθεί τους επόμενους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ'ότι κατάλαβα δεν σου άρεσε η νέα μορφή του Blogger ε?? Να σε πω την αλήθεια ούτε κ εγώ τρελάθηκα!!! Αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε και κάτι.... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis