fwto

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Holy Water (2009)


Info:
Σε ένα μικρό χωριό της Ιρλανδίας το Kilcoulins Leap η ζωή έχει γίνει ανυπόφορη για τους κατοίκους. Το χωριό παλιότερα ήταν τουριστικό και είχε ζωή λόγω των σπα και ενός πηγαδιού που ήταν διάσημο γιατί είχε την Παναγία και έλεγαν πως το νερό του ήταν ιερό. Τα τελευταία χρόνια όμως και οι κάτοικοι έχουν αλλάξει αλλά και δεν υπάρχει άνθρωπος να περάσει από τούτο το έρημο χωριό... Η ζωή είναι βαρετή, μονότονη, δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχει το φλερτ... (πάλι κάτι μου θυμίζει όλο αυτό...) μέχρι που τέσσερις απελπισμένοι φίλοι που θέλουν να αλλάξουν την μονότονη και βαρετή καθημερινότητά τους αποφασίζουν να κλέψουν ένα φορτηγό γεμάτο με.. Viagra, ναι αυτά τα μπλε χαπάκια που κάνουν τους άνδρες χαρούμενους, και να τα εξάγουν στο Άμστερνταμ για να βγάλουν χρήματα. Έλα μου όμως που όταν δεν έχεις κλέψει ούτε τσίχλα και έχεις πάρει ιδέες μόνο από ταινίες που έχεις δει όλα μπορούν να πάνε στραβά... Και τα μπλε αυτά χαπάκια καταλήγουν στο ιερό αυτό πηγάδι που το νερό του υδροδοτεί όλο το χωριό... Τελικά αυτό που έλειπε από το χωριό ρε παιδιά ήταν το σεξ!!! Άλλωστε το λέει και το όνομα του χωριού Leap = πήδημα!!

Write a comment... 
Καταρχήν θα πρέπει να σας πω πως είναι παντελώς τυχαίο το γεγονός και ουδεμία σχέση έχουμε με πρόσωπα και καταστάσεις που οι τελευταίες ταινίες που γράψαμε εγώ και η συνάδελφος και εξαδέλφη Ελένη έχουν να κάνουν με βαρετή ζωή, άθλια χωριά και έλλειψη του σεξ.... απολύτως καμία!!! Δεύτερη Ιρλανδική ταινία παιδιά μου και πρέπει να ευχαριστήσω την Φιλιώ που μου την σύστησε γιατί έριξα πολύ γέλιο! Η ταινία είναι πολύ καλή. Θα γελάσετε αρκετά γιατί ακόμη και από το σενάριο καταλαβαίνεις την γελοιότητα του πράγματος! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Ιρλανδοί έχουν τέτοιες φαεινές ιδέες πραγματικά... πρώτα τα φονικά πλοκάμια που είναι αλλεργικά στο αλκοόλ και τώρα το φορτηγό με τα μπλε χαπάκια.... Θα ψάξω κι άλλες ιρλανδικές ταινίες παιδιά! Τέτοια φαντασία ούτε ο Walt Disney! Φυσικά και μιλάμε πάλι για άφθονη Guinness και τα κλασσικά αστειάκια τύπου “οι Αμερικάνοι είναι άτυχοι γιατί δεν έχουν καμιά μπύρα της προκοπής” αλλά και ένα απολαυστικό κουαρτέτο ανδρών οι οποίοι δίνουν απλά ρεσιτάλ βλακείας! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον! Ο Sean είναι αυτός που θέλει απεγνωσμένα να ξεφύγει από την μονότονη ζωή του και ας είναι κρυφά ερωτευμένος με την μοναδική όμορφη κοπέλα του χωριού.Είναι όμως πάρα πολύ ντροπαλός και δεν κάνει βήμα για να μπορέσει να την κερδίσει. Οπότε οι φίλοι του θα προσπαθήσουν να βρουν ένα σχέδιο να βγάλουν λεφτά... οι δυο που δεν ξέρω ποιος από τους δυο είναι ο πιο βλάκας, ο Tom και ο Podger είναι αυτοί που σκέφτονται πως πρέπει να κάνουν μια ληστεία. Ο Podger όμως είναι ο εγκέφαλος της μεγάλης ιδέας! Κορίτσια του blog αφήνω τελευταίο τον Donal... Ο Donal είναι ένας μηχανικός στο χωριό που πιάνουν τα χέρια του, φτιάχνει αυτοκίνητα, ρολόγια, υπολογιστές, γυναίκες εεε, με συγχωρείτε παρασύρθηκα! Ακόμα και να μην σας αρέσει η ταινία δείτε την για τον Donal... αυτός λοιπόν απλά ακολουθεί τους άλλους τρεις γιατί δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει! Η ληστεία είναι παντελώς αστεία, χωρίς καν αληθινό όπλο αλλά λόγω κωλοφαρδίας τελικά το φορτηγό το κλέβουν. Όταν όμως εμφανίζονται οι Αμερικανοί για να βρουν τους ληστές εκεί η παράνοια τους κυριεύει και αρχίζουν τα ευτράπελα! Η ταινία έχει πολύ γέλιο και είναι μόλις 90 λεπτά η διάρκειά της δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω... Η μουσική της ταινίας δεν υπάρχει και πολύ η αλήθεια είναι. Δεν βρήκα soundtrack και δεν άκουσα τίποτα γνωστό και αξιόλογο. Οι τέσσερις παλικαράδες παίζουν Ιρλανδική μουσική στο μπαρ κάθε Σάββατο αλλά δεν παίζουν κάτι γνωστό ή κάτι που να αναγνώρισα τέλοσπαντων. Πάντως δεν είναι πως δεν έχει και καθόλου μουσική! Το μόνο που κατάφερα να βρω είναι το τραγούδι των τίτλων τέλους αλλά δεν με εντυπωσίασε κιόλας, This life scandal - the great bank robbery

Like!
Πέρα από το γκομενάκι που έχει στην ταινία τον Donal (δυστυχώς δεν βρήκα καμιά φωτογραφία της προκοπής για το παιδί) είναι μια πολύ ευχάριστη ταινία που βλέπεται άνετα και είναι και μικρής διάρκειας.

Dislike! 
Που δεν είδα περισσότερη μπύρα και μουσική Ιρλανδίας! 

Share! 
Η ηθοποιός που παίζει την αστυνομικό από την Αμερική είναι η ηθοποιός Linda Hamilton η οποία έχει παίξει στις πρώτες ταινίες του “Εξολοθρευτή” αλλά και σε μια παλιά σειρά (μιλάω για ηλικίες άνω των 30 θα την θυμούνται) Beauty and the Beast που πραγματικά την έβλεπα ανελλιπώς! Η  συγκεκριμένη ταινία προφανώς ήταν ρόλος απελπισίας γιατί φαίνεται αισθητά το πόσο έχει μεγαλώσει. Και κάτι ακόμη... στους τίτλους τέλους μέσα στους συντελεστές και ηθοποιούς πρόσεξα πως έχει συνταγές μαγειρικής... ναι καλά διαβάσατε! Το θέμα είναι πως δεν βρήκα πουθενά την εξήγηση! Απλά έχει συνταγές! Και να φανταστείτε πως σε Ιρλανδικά blogs και sites η ταινία κατατάσσεται στις 5 χειρότερες Ιρλανδικές ταινίες από την άλλη όμως έχει κερδίσει το βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Νέα Υόρκη! Ρε είναι τρελοί αυτοί οι Ιρλανδοί σας λέω! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis