fwto

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ice Age 4: Continental Drift (2012)


Πρωταγωνιστούν (φωνές): Ray Romano, Denis Leary, John Leguizamo, Queen Latifah, Jennifer Lopez
Σκηνοθεσία: Steve Martino, Mike Thurmeier
Εναλλακτικός τίτλος: "Τελικά σ' ένα...βελανίδι οφείλεται η σημερινή μορφή των ηπείρων!"

Υπόθεση: Ο χίλιο-ταλαιπωρημένος σκίουρος Scrat, σε μια ακόμη ανέλπιδα προσπάθειά του να κρύψει ένα βελανίδι, προκειμένου να μη του το πάρει κανείς, το σκάβει τόσο βαθιά ώστε φτάνει ως το κέντρο της Γης, προκαλώντας όμως έτσι μια τεράστια γεωλογική καταστροφή, με αποτέλεσμα να σκιστεί η Γη σε πολλά κομμάτια και να σχηματιστούν οι γνωστές σε όλους μας Ήπειροι!!! Με τις αλλαγές αυτές όμως και τις μετακινήσεις των Ηπείρων, ο Manny, ο Diego κι ο Sid απομακρύνονται από τους υπόλοιπους της παρέας και παρασύρονται με ένα παγόβουνο-πλοίο στην θάλασσα! Αλλά ο Manny υπόσχεται στην γυναίκα του, Ellie, και στην έφηβη, πλέον, κόρη του, την Peaches, ότι θα γυρίσει πίσω να τις σώσει! Στην προσπάθειά τους αυτή, έρχονται αντιμέτωποι με κακούς πειρατές, περίεργα θαλάσσια πλάσματα, ανακαλύπτουν νέους κόσμους...ερωτεύονται αλλά και γνωρίζουν νέους φίλους που προστίθενται στην τρελή, ιδιόρρυθμη αλλά πάντα δεμένη "οικογένειά" τους!!!

Για πες, για πες: Ακόμη ένα sequel της γνωστής, σε όλους μας πλέον, "Εποχής των Παγετώνων" είναι γεγονός! Τα γνωστά 3 παλιό-φιλαράκια ξανασμίξανε και μπλέκουν σε μια ακόμη τρελή περιπέτεια, με φόντο και πάλι τις κλιματολογικές και περιβαλλοντικές, αλλαγές του προϊστορικού πλανήτη μας! Και μπορεί αυτή την φορά να μην έχει...πάγους, υπερθέρμανση του πλανήτη ή δεινοσαύρους αλλά έχει πολύ νερό και μετακίνηση ηπείρων!!! Και, έχοντας δει όλες τις ταινίες της σειράς (κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για το 2, αν και νομίζω ότι το 'χω δει κι αυτό!), σας λέω με σιγουριά ότι, μετά την πρώτη και -ΦΥΣΙΚΑ-, καλύτερη ταινία απ'όλες τις υπόλοιπες που ακολούθησαν, αυτό είναι με διαφορά το αμέσως καλύτερο, πιο αστείο και διασκεδαστικό sequel που βγήκε έκτοτε! Πέρα από τις κλασσικές αξίες των 3 "πρωταγωνιστών" (προσωπικά πεθαίνω για τον αφελή, χαζούλη αλλά πάντα αισιόδοξο, Sid!) που εξακολουθούν να υπάρχουν και η χημεία τους καλά κρατεί, αυτή την φορά δίνεται περισσότερος χώρος στον, -κακά τα ψέματα!-, πραγματικό σούπερ σταρ της σειράς, τον ανεπανάληπτο Scrat!!! Μόνο αυτό σου λέω: πέρα του ότι, στην ταινία μας αποκαλύπτεται ότι σε αυτόν και στην εμμονή του στα βελανίδια, οφείλεται η σημερινή μορφή του πλανήτη μας και του σχηματισμού των Ηπείρων, ωστόσο, στο τέλος της ταινίας ο δόλιος ο Scrat, βρίσκεται στον προσωπικό του Παράδεισο, αφού φτάνει σ' ένα μέρος γεμάτο και χτισμένο από βελανίδια! Έλα όμως που οι υπόλοιποι σκίουροι που κατοικούν εκεί, κρατούν μία πιο...στωική στάση ως προς την επιθυμία τους για τα βελανίδια, προσπαθώντας έτσι να αποφεύγουν τον πειρασμό! Βέβαια ο Scrat δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με αποτέλεσμα να καταστρέψει όλο τον χώρο, πέφτοντας με ορμή πάνω στα βελανίδια που το διατηρούν...κι κάπως έτσι έχουμε τον μύθο της Χαμένης...Σκρατλαντίδας! Το βρήκα τόσο έξυπνο κι αστείο που δεν μπορούσα να μην το μοιραστώ μαζί σας!!! Επιπλέον, στους ήδη φευγάτους χαρακτήρες, έρχεται να προστεθεί και η τρελό γιαγιά του Sid, που απλά είναι όλα τα λεφτά! Τα γραφικά δε και η τεχνολογία είναι τόσο καλή (παρόλο που δεν είδα την ταινία στην 3D έκδοση), ώστε οι εικόνες που βλέπεις, συχνά μοιάζουν αληθινές κι σε καμιά περίπτωση με animation! Ειδικά η σκηνή όπου οι 3 ήρωες παλεύουν με τα κύματα και παρασύρονται στον ωκεανό, μπορώ να πω ότι με έσκιαξε κιόλας λιγάκι! Με ξενέρωσε μονάχα κάπως η χιλιο-παιγμένη, αν και άκρως εμπορική τελευταία, ιδέα των πειρατών και περισσότερο γιατί θύμιζε "Πειρατές της Καραϊβικής" (αλήθεια! Ειδικά ο κακός πειρατής Captain Gutt, έμοιαζε εμφανισιακά κιόλας με τον αντίστοιχο "κακό" των "Πειρατών της Καραϊβικής")! Κατά τ'άλλα όμως, όλα θύμιζαν ή, έστω, παρέπεμπαν στον παλιό καλό καιρό του Ice Age 1, με το ίδιο καλό χιούμορ, την περιπέτεια, την διασκέδαση και την ξενοιασιά να την διακρίνει ενώ θα προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους φίλους της σειράς ένα απολαυστικό 90λεπτο ταξίδι διασκέδασης! 

Με αρέσει: Όλοι οι διάλογοι με την τρελάρα την Γιαγιά, φυσικά ο Scrat κι ο Sid (τον αγαπώ! τον αγαπώ! τον αγαπώ!) και η "αίσθηση" που σου δίνεται στο τέλος ότι θα υπάρξει κι άλλη συνέχεια! Αρκεί βέβαια, να είναι το ίδιο καλή και εμπνευσμένη με αυτήν εδώ, γιατί στα προηγούμενα sequels, το 2 και το 3, το αποτέλεσμα ήταν χλιαρό και υπήρχε μια πτωτική καμπή, θα έλεγα, στην ποιότητα του περιεχομένου! Να βγει και 5 λοιπόν, αρκεί να βλέπεται!

Δεν με αρέσει: Που διάβασα κάποιες πικρόχολες κριτικές που το "θάβανε", λες και περιμένανε να δούνε την τριλογία του Κισλόφσκι!!! Έλεος δηλ.!!! Παιδική ταινία είναι στο κάτω-κάτω! Τι περιμένατε; 

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Το αρχικό σενάριο της ταινίας, ήθελε την παρέα να παγώνει και να μεταφέρεται σε ένα μουσείο στην σύγχρονη εποχή! Το στούντιο όμως δεν συμφώνησε με το σενάριο αυτό και το άλλαξε, δίνοντάς του αυτή την μορφή! Ποιος ξέρει όμως; Ίσως με κάποιες αλλαγές, αυτό να είναι το σενάριο της επόμενης ταινίας για την "Εποχή των Παγετώνων";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis