fwto

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Project X



Υπόθεση :  Τρεις φίλοι, των οποίων η σχολική φήμη είναι στα χαμένα, αποφασίζουν να οργανώσουν ένα πάρτι με σκοπό να γίνουν πιο δημοφιλής στους χώρους του σχολείου τους. Το αρχικό τους σχέδιο είναι σχετικά απλό, το μόνο που θελαν είναι να κάνουν ένα πάρτι που κανένας δεν θα ξεχάσει, έτσι είχαν μαζί τους και μια κάμερα για να βιντεοσκοπούν τα γεγονότα. Αλλά κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει το τι έγινε εκείνο το βράδυ, καθώς τα νέα για ένα μυθικό πάρτι άρχισαν να εξαπλώνονται ραγδαία.
                     
Με μια κουβέντα : Τόσο έξω από την δική μου εφηβική πραγματικότητα και ίσως όλων μας.  

Γενικά : Ουσιαστικά αυτό είναι η ταινία, όσοι από εσάς διαβάσατε την υπόθεση, λίγο πιο πάνω, τότε είστε πλήρως ενημερωμένοι για αυτήν και η ευθύνη είναι δική σας για το αν αποφασίσετε να την δείτε. Το έργο βασίζεται αμυδρά σε ένα πάρτι που έκανε ένας πιτσιρικάς στην Αυστραλία και  μαζευτήκαν καμιά 500αριά άτομα, προκλήθηκαν ζημίες που κοστολογήθηκαν γύρω στις 20 χιλιάδες δολάρια και τα νεύρα των γειτόνων να έχουν γίνει κρόσσια. Και δράττω της ευκαιρία να πω, πως δεν ξέρω για τα δικά σας μαθητικά πάρτι, αλλά τουλάχιστον αυτά που πήγα εγώ ή αυτά που έκανα δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα αντίκρισα στην 1 ½ ώρα του έργου. Μα τώρα πες μου, στα δικά σου πάρτι, υπήρχαν τόσο όμορφες κοπέλες, και άντε πες ότι υπήρχαν και όμορφες, ήταν όμως και τόσο εύκολες που χαμουρευόντουσαν με τον πιο τραγικό τύπο του σχολείου; Και αυτό δεν είναι τίποτα, μέσα στο έργο βλέπουμε το ξεσάλωμα της αμερικανικής νεολαίας σε όλο της το μεγαλείο, βασικά κάποια στιγμή απόρησα, νόμιζα ότι αυτά τα παιδιά τα είχαν κλεισμένα χρόνια ολόκληρα σε ένα υπόγειο, χωρίς να έχουν καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο και ξαφνικά μια όμορφη μέρα τους πέταξαν όλους σε ένα πάρτι και ότι δεν είχαν κάνει στην ζωή τους το έκαναν τότε. Για να μην στα πολυλογώ, βλέπουμε κοπέλες να χαμουρεύονται, να βγάζουν τα ρούχα τους και είτα να βουτάνε στην πισίνα είτα να παίζουν στο τεράστιο φουσκωτό κάστρο που υπήρχε στην αυλή, βλέπουμε διάφορα drinking games με τα επακόλουθα τους (και άλλα χαμουρέματα και λίγους εμετούς), βλέπουμε αυτοκίνητα να οδηγούνται στην πισίνα, κάποιους να πέφτουν από την οροφή του σπιτιού, τον σκύλοδεμένο με μπαλόνια από ήλιον να τον παίρνει ο αέρας και το κορυφαίο έναν γύψινο νάνο γεμάτο με έκσταση να σπάει στην μέση της άυλης, ε δεν ήθελαν και τίποτα άλλο να δαιμονισμένα και ξέφυγαν τελείως. Τέλος πάντων μαζεύτηκαν καμιά 1000 άτομα, ήρθε η αστυνομία με αμάξια αλλά και με άλογα, ένα ελικόπτερο των ειδήσεων και κάποια στιγμή ένας σαλεμένος τύπος που έβαλε φωτιά σε όλη την γειτονία, γιατί το μαγικό νανάκι ήταν δικό του και το ήθελε πίσω. Ουφ αυτά τα ολίγα, από σενάριο μην το σκέφτεσαι καν, σαν να είσαι ξανά στο λύκειο. Η σκηνοθεσία είχε το αρνητικό της αλλά και το θετικό, το αρνητικό ήταν πως όλα όσα βλέπαμε ήταν γυρισμένα με κάμερα στον ώμο, οπότε καταλαβαίνεις τι κούνημα φάγαμε... τα δαιμονισμένα πίνανε εγώ αναγούλιαζα. Το θετικό όμως όλης αυτής της φάσης ήταν η πιο άμεση επαφή που είχες με το πάρτι, ήταν σαν να ήσουν εκεί, νηφάλιος μεν αλλά εκεί. Από μουσικούλα μην φανταστείς ένα "Heads Will Roll" αναγνώρισα και φυσικά το "Intro" των αγαπημένων ¨The xx¨ που με λύτρωσε μουσικά. Κλείνοντας το Project X δεν θα σου προσφέρει απολύτως τίποτα σαν ταινία, είτε την δεις είτε όχι είναι το ένα και το αυτό, αλλά έχεις δει άλλα και άλλα σε αυτό θα κωλώσεις;

Η Ατάκα : Costa: « The next time your pool guy comes by for a clean, he's gonna say, "Excuse me Mr. Kub, but I think I may have found some water in your semen.»
Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να σας το μεταφράσω…

Ποιον θα έπαιζα :  Κανέναν.

Αγαπημένη σκηνή :  Μου άρεσαν οι σκηνές που μας έδειχναν το πάρτι από της κάμερες των κινητών των παρευρισκομένων, έχει να κάνει με την αμεσότητα που λέγαμε πιο πάνω.

Χειρότερη σκηνή : Ε δηλαδή χ**ε μας, δεν γίνονται τέτοια πάρτι.

Δες την :  Γιατί είσαι 17 χρονών πάνω στις τέτοιες σου και θέλεις να παίρνεις ιδέες.

Μην την δεις :  Γιατί είσαι 26 και άνω και δεν θες να δεις τι θα μπορούσες να είχες κάνει, γιατί κακά τα ψέματα αν την δεις, θα ζήλεψες λιγουλάκι.

Με ποιον να την δεις :  Με τον 17χρονο αδελφάκι σου που λέγαμε πιο πάνω.

Μην την δεις με :  Κανέναν, δεν θες να βάλεις κανέναν σε μια τέτοια διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis