fwto

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

AMADEUS(1984)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
AYTH H ROZ ΠΕΡΟΥΚΑ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!
παίζουν:F.Murray Abraham,Tom Hulce,
Elizabeth Berridge
Σκηνοθεσία:Milos Forman

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ,ΕΠΟΧΗΣ

H ζωή και το έργο του Amadeus Motzart, μέσα από μια υπερπαραγωγή των 80 's και την διαμάχη του με τον επίσης μουσικό Salieri.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Καλέ τι υπερπαραγωγή ήταν αυτή?κοστούμια περούκες σκηνικά, πλούτος χλιδή , όλα τα έχει ο μπαξες!
Με το που ξεκινά η ταινία καταλαβαίνεις πως βρίσκεσαι στα θρυλικά 80's,μυρίζουν από παντού!.
H ζωή του Amadeus δωσμένη μέσα απο μια μυθοπλαστική ιστορία!Δεν ξέρω τι είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί αλλά μάλλον ήθελαν να παρουσιάσουν και να απομυθοποιήσουν την εικόνα που είχαμε για το διάσημο μουσικο, παρά να προσεγγίσουν κάτι το πιο ρεαλιστικό,σοβαρό και ίσως ξενέρωτο!Παρουσιάζεται ως ένας κακομαθημένος νεαρός που έχει επαναπαυτεί στο ταλέντο του , κάνει ότι θέλει, και έχει ένα εκνευριστικότατο γέλιο που ήχει στα αφτιά σου ακόμη και όταν τελειωσει η ταινία, ενώ η περούκα με την ροζζζζουλί απόχρωση ήταν όλα τα λεφτά και τον έκανε πολύ rock!!!!!!
Πολύ εύστοχα η ζωή του παρουσιάζεται μέσω του μεγάλου του αντιπάλου και αντίζηλου(πραγματική λεπτομέρεια) Salieri , που του έκανε τη ζωή μαύρη στην ταινία και ουσιαστικά τον οδήγησε στο θάνατο, αφού τον σαμποτάριζε συνεχώς με αποτέλεσμα να αρρωστήσει!τς τς τς!
Η πλοκή του έργου έχει ενδιαφέρον και σε συνδυασμό με τα σκηνικά που πραγματικά με θάμπωσαν,γρήγορα μπαίνεις στο παιχνίδι και την παρακολουθείς.Από ένα σημείο όμως και μετά επειδή υπάρχουν πολλές μουσικές αναφορές με οπερέτες, κονσέρτα κτλ αρχίζει και καταντάει λίγο κουραστική εώς ανυπόφορη,ειδικά αν δεν είσαι και λάτρης της κλασικής μουσικής!
Από κει και έπειτα όλα είναι σχεδόν άψογα δεν μπόρεσα να βρώ κάτι αρνητικό πραγματικά, όλοι οι ηθοποιοι από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο ρόλο δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό χαρίζοντάς μας ένα πραγματικά καλλιτεχνικό αριστούργημα αισθητικής κομψοτεχνίας και μουσικής επένδυσης!
Η ταινία βραβεύτηκε με 8 όσκαρ σε συνολικά 11 υποψηφιότητες παρακαλώ, μεταξύ των οποίων ήταν αυτά των :καλύτερης ταινίας,σεναρίου,σκηνοθεσίας, α'ανδρικού(F.Murray Abraham)!


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-1\5
με το γελοίο γέλιο του motsart!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5
'οχι!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-2\5
μπα....

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
όχι!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-0,00005
ε τον amadeus ,πολύ κακομαθημένο μυξιάρικο!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5

έχει ενδιαφέρον αλλά από ένα σημείο και μετά καταντά πολύ κουραστική!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-5\5 αψογη!!!!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-5\5
τι παραπάνω θες δηλαδή?amadeus λέμε!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-9\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis