fwto

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

GONE WITH THE WIND(1939)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΑΥΡΙΟ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ!
Παίζουν:Clark Cable,Vivian Leigh,
Thomas Mitchell
Σκηνοθεσία:Victor Fleming,George Cukor,Sam Wood

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ

Η ιστορία της Scarlet O'hara(Vivian Leigh)μιάς κακομαθημένης και δύστροπης κοπέλας στον Νότο που πιστεύει πως μπορεί να έχει όποιον άντρα θέλει αλλά η πορεία και τα γεγονότα της ζωἠς της δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

4 ώρες ταινία, 4 ώρες μαραθώνιες! Τελειώνοντας η ταινία ένιωθα το κεφάλι μου έτοιμο να σκάσει και μια ζαλούρα να με περιτρυγυρίζει(αν ποτέ τη δείτε , με δόσεις να το κάνετε, αυτό μόνο σας λέω).
Η ταινία είναι γυρισμένη το 1939 κάτι που αγνοούσα, και αυτόματα εφόσον είδα ότι είδα σκέφτηκα πως έχουμε να κάνουμε με ένα αριστούργημα της εποχής και όχι μόνο!
Ωραίες ερμηνείες, εντυπωσιακά κοστούμια,καθημερινοί διάλογοι, ίντριγκες πιασάρικο σενάριο, εφέ πρωτοποριακά για την εποχή!
Η μεγαλύτερη ιστορία αγάπης στην ιστορία του κινηματογράφου μαζί με τον τιτανικό!Βέβαια με τα σημερινά δεδομένα αυτό που βγαίνει είναι κάτι χλιαρό και ξενέρωτο, αλλά η ιστορία μας έχει πολλά νοήματα!Μιλά για τον εγωισμό, την αλαζονεία, τη φρίκη και το χάος του πολέμου που κατέστρεψε περιουσίες και ζωές στο λεπτό, την φτώχεια, την πείνα, την ανθρώπινη συντριβή και άλλα πολλά!
Αυτή η scarlet που λέτε ήταν ένα κακομαθημένο, άλλο να σας το λέω και άλλο να το βλέπετε!Για την εποχή της περνιόταν ωραία και λογικό νόμιζε ότι θα είχε όποιον ήθελε!Αλλά δε!Ο πρώτος άντρας που αγαπούσε πήγε και παντρεύτηκε μια άλλη!Τη Melanie, που ήταν και ψυχούλα!
Οπότε τη την θες τη scarlett ?ζήλια και κακό!Αυτός βέβαια ,πλην κάποιων στιγμών,δεν νοιαζόταν μια!Αλλά εκείνη εκεί!Τα χρόνια περνούσαν και σκέφτεσαι εσύ σαν έρμος θεατής που θα πάει θα γνωρίσει τον ret (clark cable) θα ξεκολλήσει!Αλλά όχι αγαπητέ θεατή είσαι γελασμένος !Αυτή μάτια δεν είχε για κανέναν άλλο πλην του πρώτου της έρωτα , που την έγραφε το ξανατονίζω!
Ε, οπότε κάπου εκεί ξεσπάει και ο πόλεμος, φτώχεια, πείνα, αρρώστιες, και εκεί που νομίζεις για άλλη μια φορά σαν έρμος θεατἠς πως η scarlett θα βάλει μυαλό ,!όχι! Αυτή γίνεται ακόμη πιο αδίστακτη, κλέβει τον αραββωνιαστικό της αδερφής της, και το κόλλημα,κόλλημα!
ΑNYWAY ,για να μην πολυλογώ και σας πω και όλες τις λεπτομέρειες τελικά η scarlet παντρεύτηκε ton ret αλλά όχι επειδή τον αγαπούσε, όσο για τα λεφτά!Και εκείνος βέβαια μέγας βλάκας, αλλά τι τα θες??δεν βγήκε η φράση τυχαία το μ...ί σέρνει καράβι, καλά να πάθει λοιπόν!Τη συνέχεια και την εξέλιξη τους να τη δείτε μόνοι σας,(είναι όμως καλή και δίκαια, σας δίνω ένα clue)!
Πάντως, όπως θα διαπιστώσατε η βάση της μαραθώνιας ιστορίας μας είναι τελικά ένα κόλλημα, χωρίς αντίκρισμα κιόλας,(αν είχε άντε να πἀει στον διάκο) που είχε ένα κακομαθημένο, και εγωιστικό κοριτσάκι που ήθελε 5 10 φάπες για να συνέλθει και να γλιτώναμε και εμείς έτσι τόσες ώρες!
Μου άρεσε όμως παρόλα αυτά, το ομολογώ , αν και όπως προείπα θεωρώ ξεπερασμένες τις καταστάσεις που διαδραματίζονται!
Οι πρωταγωνιστές Vivian Leigh και Clark Cable ήταν όντως άψογοι ερμηνευτικά, αν και όπως διάβασα αυτοί ήταν λέει ζευγάρι, αλλά κάποια στιγμή χώρισαν, και στα γυρίσματα ούτε που μιλιόντουσαν, ενώ στις σκηνές με τα φιλιά υπήρχε ο φόβος ότι δεν θα δέσει η χημεία τους αλλά τελικά όλα ήταν φευγαλέοι φόβοι και οι 2 τους έδωσαν 2 από τις καλύτερες ερμηνείες!
Με 8 αγαλματάκια, η ταινία ανήκει δικαίως στις ταινίες -θρύλους και στις μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές στην ανθρώπινη ιστορία!


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-1\5
εμ..ίσως!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-2\5
ίσως εγώ είμαι αναίσθητη, εσύ μπορεί και να κλάψεις!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-4\5
κόλλημα αυτή η scarlett!αλλά και πολύ bitch ρε παιδί μου!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
ε!Όχι!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-1\5
4 ώρες ταινία για έναν έρωτα που δεν υπήρχε κάν!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5

αν και ξεπερασμένη ένα ενδιαφέρον το χει, αλλά θέλει μεγάαααααλη υπομονή!4 ώρες είναι αυτές!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2\5
αν σκεφτείς ότι η ταινία είναι του 1939 άψογη τη λες!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-3\5
εε, έτσι κι έτσι!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis