fwto

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

SCENT OF A WOMAN


ΤΙΤΛΟΣ: SCENT OF A WOMAN

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Al Pacino, Chris O’ Donell

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Martin Brest

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: «…Με τα μάτια της ψυχής…»

Υπόθεση: Ένας μαθητής (Chris ODonell) που μαζεύει χρήματα για τις διακοπές των Xριστουγέννων δέχεται να φυλαξει μερικές μέρες τον Φρανκ Σλέιντ (Al Pacino), έναν τυφλό απόστρατο αξιωματικό. Όμως ανήμερα της γιορτής των Ευχαριστιών, ο Φρανκ βαζει τα καλα του και αποφασίζει να βγει και να διασκεδαζει στην Νέα Υόρκη…Βόλτες, καλό φαγητό, ακριβό κρασί, γνωριμίες, χορός και όμορφες γυναίκες αποτελούν το πρόγραμμα του Φρανκ και του νεαρού· ένα διήμερο γεματο συγκινήσεις που θα τους φέρει απρόσμενα κοντα…


Για πες, για πες: Ένας απότομος, δύστροπος, φωνακλας μεσήλικας και ένα αμούστακο, ήσυχο, αβουλο και αβγαλτο αγόρι περνούν ένα δυνατό και γεματο συγκινήσεις διήμερο που θα αλλαξει την ζωή και των δύο. Η ταινία υμνεί την δύναμη και την θέληση του ανθρώπου για την ζωή, ακόμη και υπό δύσκολες και περίεργες συνθήκες, όπως π.χ. να μην έχεις το φως σου. Δείχνει πόσο σημαντικό είναι να ακολουθείς τα θέλω σου, τις επιθυμίες σου και να ζεις έντονα την καθε στιγμή της ζωής σου…σαν να ήταν η τελευταία… Εξαιρετικός και μοναδικός στον ρόλο που του χαρισε και το Oscar Α’ Ανδρικού ρόλου ο Al Pacino, σε πείθει αμέσως ότι είναι ένας ανδρας αποφασισμένος να περασει καλα, παρα την αναπηρία του που στα πρώτα δευτερόλεπτα ξεχνας κιόλας ότι υποδύεται τον τυφλό, αφού τον υποδύεται εξαιρετικα. Και μπορεί η ταινία να μην έχει απίστευτες ανατροπές ή εκπλήξεις, κυλα ωστόσο ευχαριστα και σου δημιουργεί μια περιέργεια να δεις τι θα κανουν στην συνέχεια οι πρωταγωνιστές.


Με αρέσει: Η κλασσική σκηνή με το ταγκό που χορεύει στο εστιατόριο ο Al Paccino με μια νεαρή. Πέρα απ’ το ότι ήταν πολύ ωραία γυρισμένη, περιελαμβανε και το εξαιρετικό μουσικό θέμα της ταινίας που έκτοτε έχει γίνει κλασσικό κομματι.


Δεν με αρέσει: Θεώρησα λίγο ασκοπο όλο αυτό με το θέμα του σχολείου και την τιμωρία του μαθητή Chris ODonell. Και να μην γινόταν δηλ. δεν νομίζω ότι θα έχανε κατι σημαντικό η ταινία. Δηλ. δεν το θεώρησα σκόπιμο και απαραίτητο όλο αυτό, αλλα τι λόγος μου πέφτει εμένα; Ο σκηνοθέτης αποφασίζει….


Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Για να αποδώσει στον ρόλο του ο Al Paccino πήγε σε σχολή τυφλών και δήλωσε αργότερα οτι για να μοιαζει όσον το δυνατόν πιο πειστικός ως τυφλός, απλα δεν εστίαζε σε κανένα αντικείμενο ή ανθρωπο. Ε, ρε βούτες που θα πήρε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis