fwto

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

RABBIT HOLE(2010)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!
παίζουν:Nicole Kidman,Aaron Eckhart,
Dianne Wiest
Σκηνοθεσία:John Cameron Mitchell

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Η Μπέκα(Nicole Kidman) και ο Χάουι(Aaron Eckhart) είναι παντρεμένοι και έχουν χάσει το παιδάκι τους σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.Ο καθένας προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να ξεπεράσει την απώλεια και τον χαμό του μικρού τους αγγελου ξαναβρίσκοντας τις πρωσωπικές, κοινωνικές ισορροπίες!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Ξέροντας το θέμα της ταινίας περιμένεις πως θα ψυχοπλακωθείς , θα πρέπει να έχεις πάκους χαρτομάντηλα δίπλα σου για να μπορέσεις να συνέλθεις!Οχι από ένα πραγματικό γεγονός που οκ σε αγγίζει και έχει πραγματικό αντίκτυπο καμιά φορά, αλλά από μια καλοφτιαγμένη fucking movie στην τελική, που απλά έτυχε να σε πετύχει εκεί που ήθελε:στο συναίσθημα!
Μη τρομάζεις,η συγκεκριμένη αντιμετωπίζει το θέμα της απώλειας από άλλη οπτική!
Είναι η λεγόμενη φάση της αρνησης, έτσι θα την έλεγαν οι ψυχολόγοι ,όπου αντί να βλέπεις τον άλλο να καταρρέει ,αντιθέτως αυτός πάει τη θλίψη του κάπου βαθιά μέσα στο μυαλό του και προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια του φαινομενικά!Γιατί εσωτερικά και σε σχέση με τον περίγυρο του ένα μπάχαλο συμβαίνει(αν με ρωτάτε αυτό το βρίσκω χειρότερο γιατί διαρκεί παντα περισσότερο και γαμάει τα πάντα χωρίς να το καταλαβαίνεις)!Κάποιος άλλος σου ζητά να ξυπνήσεις και να συνειδητοποιήσεις τι έχει πραγματικά συμβεί, κάποιος άλλος στωικά σε δέχεται , άλλος απομακρύνεται από σένα και πάει λέγοντας!Σίγουρα το πως αντιμετωπίζει ο καθένας την απώλεια είτε είναι άμεση είτε έμεσση είναι μοναδικός!
Στο στόρυ μας λοιπόν η nicole Kidman είναι αυτή που βρίσκεται σε μεγαλύτερη φάση άρνησης εν αντιθέσει με τον aaron που τα έχει πάρει μαζί της (κατά μια έννοια),και νιώθει πως η απώλεια του γιου τους τους έχει επηρρεάσει σαν ζευγάρι!
Η Nicole Kidman μετά από πολύ καιρό σε μια από τις πιο ανθρώπινες ερμηνείες της (υποψήφια για α΄ γυναικείο)και επιτέλους άνευ bottox με την παλιά ομορφιά της να αναβλύζει ξανά στις οθόνες μας!
Ο Echhart επίσης πολύ καλός, και πάντα μετρημένος στο παίξιμο του!
Χαμηλών τόνων ταινία μου άρεσε αυτό, χωρίς υστερίες,υπερβολές, δράματα και κλάματα,έξυπνους διαλόγους, και καλές ερμηνείες που συνθέτουν την νέα ταινία του δημιουργού του short bus kai hedwig and the angry inch.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5
μπα...

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5
μακριά από μας!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-4\5
έντονα συναισθηματική!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
όχι

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-3\5
ισορροπίες,ψυχικές,σωματικές, πευματικές.Πόσο εύκολα μπορούν να γκρεμιστούν και να αποκατασταθούν??

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3,5\5

έξυπνη προσέγγιση ενός θλιβερού γεγονότος!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
όχι!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-1\5
μπα....

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis