fwto

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

THE HOURS (2002)


ΤΙΤΛΟΣ: The Hours
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Stephen Daldry
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: "Να αυτοκτονήσω τώρα ή μετά;"

Υπόθεση: Η ταινία περιγράφει το πώς, τρεις γενιές γυναικών σε διαφορετική εποχή, έχουν επηρεαστεί από το βιβλίο της Virginia Wolf "Mrs. Dalloway". Η πρώτη είναι η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου (Nicole Kidman) η οποία αντιμετωπίζει διάφορα ψυχολογικά προβλήματα και έχει απομακρυνθεί (έπειτα και από την προτροπή των γιατρών) στην εξοχή,μακριά από την πόλη του Λονδίνου, μαζί με τον σύζυγό της αλλά σύντομα νιώθει απογοητευμένη και μπερδεμένη και παλεύει μέσα της με αυτά τα συναισθήματά της. Από την άλλη, η Laura Brown (Julianne Moore) είναι μια μητέρα της δεκαετίας του '50 που φοβάται ότι δεν έχει πετύχει στον γάμο της και ότι δεν είναι καλή μητέρα. Διαβάζοντας το βιβλίο "Mrs. Dalloway" παλεύει μέσα της με το γεγονός αν πρέπει ή όχι να φύγει ή να συνεχίσει την μίζερη ζωή με τον άντρα της και την οικογένειά της. Η Clarissa (Meryl Streep) από την άλλη, είναι μια σύγχρονη γυναίκα, ομοφυλόφιλη που ετοιμάζει ένα πάρτι για τον πολύ καλό της φίλο και ποιητή ο οποίος όμως πεθαίνει από AIDS, κάτι που την έχει συγκλονίσει μιας και συνειδητοποιεί ότι τρέφει συναισθήματα γι'αυτόν και βρίσκεται σε δίλημμα. Και οι τρεις γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το δίλημμα της αυτοκτονίας και αναρωτιούνται αν είναι καλύτερα να ζεις την ζωή σου για την δική σου ευτυχία ή για αυτή των άλλων.

Για πες, για πες: Από όλα αυτά που έγραψα παραπάνω στην υπόθεση....εεε εγώ δεν είχα καταλάβει ούτε τα μισά! Να ναι καλά το IMDB που με διαφώτισε λιγάκι γιατί αλλιώς.... Δηλ. πάνω-κάτω και γω αυτό το συμπέρασμα΄έβγαλα: ότι δηλ. είναι 3 σαλταρισμένες και απογοητευμένες από την ζωή τους και διαβάζουν το ίδιο βιβλίο σκεπτόμενες αν θα πρέπει να αυτοκτονήσουν ή, έστω, να αλλάξουν την ζωή τους με κάποιο τρόπο! Αλλά να σας πω την αλήθεια, δεν πολυκατάλαβα γιατί μπλέξαν στην ιστορία και την δόλια την Virginia Wolf! Και να μην γινόταν κάποια αναφορά σ'αυτήν δεν θα χανόταν και ο κόσμος! Δηλ. με λίγα λόγια, δεν έγινε και απόλυτα σαφές ο τρόπος με τον οποίο συνδέονταν οι τρεις ιστορίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν αυτοτελείς ή τουλάχιστον δεν ήταν και τόσο επαρκής ως "σύνδεσμος" το βιβλίο "Mrs. Dalloway". Όσο για τις ηθοποιούς, πολύ καλές (αν και ξέρω πως θα σας συγχύσω τώρα μιας και υποτίθεται ότι γράφω για αυτή την ταινία εξαιτίας της Meryl) αλλά νιώθω ότι οι άλλες δύο σαν να επισκίασαν λιγάκι το κορίτσι μας! Η', για να το θέσω πιο κομψά, μάλλον ο ρόλος της Meryl δεν ήταν τόσο δυνατός όσο των άλλων δυο! Όσο για την Nicole, το Όσκαρ δεν το πήρε για την ερμηνεία ή για την μύτη...το πήρε γιατί ήταν ίσως η μοναδική φορά που έπαιξε σαν ανθρώπινο ον με συναισθήματα και όχι ως παγοκολώνα!!! Ουφ!! Τα πα και ξεθύμανα!!!

Με αρέσει: Που, αν και πρόκειται για τρεις ιστορίες αλληλένδετες και συνδεδεμένες μεταξύ τους, μπορούσες να τις παρακολουθήσεις και ως αυτούσιες. Επίσης, η μουσική και η εναλλαγή των εποχών έδινε μία ατμοσφαιρική νότα στην πλοκή της ταινίας.

Δεν με αρέσει: Που, αν και πρόκειται για τρεις ιστορίες αλληλένδετες και συνδεδεμένες μεταξύ τους, μπορούσες να τις παρακολουθήσεις και ως αυτούσιες... Sorry guys...

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: "The Hours": έτσι ήταν ο αρχικός τίτλος που είχε δώσει η Virginia Wolf στο βιβλίο της που μετέπειτα ονόμασε "Mrs. Dalloway".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis