fwto

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

BANDITS (2001)


ΤΙΤΛΟΣ: Bandits
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Cate Blanchett
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Barry Levinson
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: "Απ' την Κική και την Κοκό...ποια να διαλέξω;"

Υπόθεση: Δύο ληστές, ο γοητευτικός και ακαταμάχητος Joe (Bruce Willis) και ο υποχόνδριος και περίεργος Terry (Billy Bob Thornton) δραπετεύουν από την φυλακή και σχεδιάζουν να συνεχίσουν να κλέβουν τράπεζες όπως έκαναν και πριν. Έτσι πραγματοποιούν μια σειρά ληστειών που τους κάνει διάσημους σε όλη την χώρα εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο τις κάνουν: επισκέπτονται από το προηγούμενο βράδυ τους διευθυντές των τραπεζών και έτσι αποκτούν το παρατσούκλι "Μουσαφίρηδες Κλέφτες". Όμως, μετά από μια ακόμη ληστεία ο Terry πέφτει πάνω σε μια απελπισμένη και δυσαρεστημένη από το γάμο και την βαρετή ζωή της νοικοκυρά (Cate Blanchett) και "αναγκάζονται, λόγω της επιμονής της, να την απαγάγουν και να την πάρουν μαζί τους. Σταδιακά όμως την ερωτεύονται και οι δύο όπως και αυτή το ίδιο και δεν μπορεί να αποφασίσει με ποιον από τους δυο θα παραμείνει. Παράλληλα γίνεται μέλος της συμμορίας τους ενώ η καταδίωξη και οι ληστείες συνεχίζονται...

Για πες, για πες: Μια light περιπέτεια με αρκετή δόση χιούμορ!!! Αυτό είναι το πρώτο που σου ρχεται στο μυαλό για να περιγράψεις αυτήν την ταινία. Ένα φαινομενικά αταίριαστο...τρίο που όμως, κατά περίεργο τρόπο, δένει τέλεια στην ταινία! Ένας μπρουτάλ και γόης (βλ. Bruce), ένας κακομοίρης και υποχόνδριος (βλ. Thornton) και μία τόσο διασκεδαστική απελπισμένη γυναίκα (βλ. θεά-Cate)! Μοιάζουν τόσο διαφορετικοί, όπως και οι χαρακτήρες που υποδύονται στην ταινία αλλά και οι ίδιοι, ως στυλ ηθοποιών, που όμως καταφέρνουν να καλύψουν υπέροχα αυτή την διαφορετικότητα. Βέβαια, κάποιες στιγμές, ιδίως προς το τέλος, υπάρχουν κάποιες υπερβολές αλλά οι εξαιρετικοί ηθοποιοί τις καλύπτουν τόσο καλά με το παίξιμό τους που σχεδόν τις εξαφανίζουν ή, τουλάχιστον, τις κάνουν να μη φαίνονται τόσο ενοχλητικές! Ωραίο soundrack, σχετικά γρήγορη πλοκή με ορισμένη δόση σασπένς, μερικές έξυπνες ατάκες και μια Cate Blanchett τόσο χαλαρή, τόσο αστεία και πειστική που για μία ακόμη φορά σε πείθει ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να παίξει τα πάντα!!!

Με αρέσει: Η Cate με κόκκινο μαλλί!!! Την κάνει να δείχνει νεότερη!!! Ξέρω...Άσχετο!!!

Δεν με αρέσει: Ο Willis με μαλλί! Γιατί βρε άνθρωπέ μου; Αφού γουλί είσαι καλύτερος, πως να το κάνουμε;

Η άσχετη πληροφορία της ημέρας: Πρώτον: η ταινία βασίζεται στην ιστορία δύο πραγματικών ληστών που λήστευαν με τον ίδιο τρόπο όπως και οι πρωταγωνιστές και 2ον: ο Billy Bob Thornton έχει μια φοβία με τις αντίκες στην πραγματική του ζωή και έτσι οι παραγωγοί το χρησιμοποίησαν ως στοιχείο και στον χαρακτήρα που υποδύθηκε! Αυτό είναι που λένε "βασισμένο σε αληθινά γεγονότα"!!!

P.s. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε μια κριτική για αυτή την ταινία από την συνάδελφο-Blogαγωνίστρια Κατερίνα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis