fwto

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Unfaithful


Υπόθεση : Η Connie Sumner (Diane Lane) είναι μια γυναίκα που με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι τα έχει όλα, όμορφο σύζυγο, καλό παιδί, σπίτι στα προάστια και οικονομική άνεση, αλλά παρόλα αυτά νοιώθει ένα κενό μέσα της. Μια μέρα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες γνωρίζει τον γοητευτικό και πολύ νεότερο της Paul Martel (Olivier Martinez). Το πάθος που νοιώθουν ο ένας για τον άλλον είναι μεγάλο και σύντομα μπλέκονται σε μια σχέση γεμάτη μυστικές συναντήσεις και ερωτικά παιχνίδια. Σύντομα όμως ο Ed (Richard Gere), ο άντρας της Connie αντιλαμβάνεται την αλλαγή στην παράξενη συμπεριφορά της γυναίκας του και όταν ανακαλύπτει την απιστία τα πράγματα παίρνουν τρομακτική τροπή.


Με μια κουβέντα : Κυρά Diane Lane δεν μας τα πες αυτά!


Γενικά : Κοίταξε, η αλήθεια είναι πως δεν είναι και η απολυτή ερωτική ταινία, πρώτον δεν δείχνει πολλά πράγματα (καταλαβαίνεις) αλλά και οι ερωτικές σκηνές τελειώνουν από την μέση της ταινίας και αυτό γιατί από ερωτική ταινία μετατρέπεται σε δράμα. Η Diane Lane είναι από τις 40αρες του Hollywood που καταφέρνει να παραμένει όμορφη και σέξι όταν πρέπει, χωρίς αισθητικές επεμβάσεις και παραμορφώσεις. Σε αύτη λοιπόν την ταινία βλέπουμε την Diane να βγαίνει από τα γνωστά λημέρια της και να ερμηνεύει έναν ρόλο που της χάρισε την μια και μοναδική της υποψηφιότητα για Oscar. Πιστεύω πως αυτή η ταινία είχε τόσο μεγάλη επιτυχία γιατί η Diane Lane κατάφερε να μπει τόσο βαθειά στο ρόλο της που πραγματικά πίστευες ότι έχει μια ερωτική σχέση με έναν άλλο άντρα και κάνει σαν ζαλισμένο κοριτσάκι, άσε δε τις ερωτικές σκηνές, τέτοιο βογκητό και αναστεναγμό δεν το περίμενα με άναψε η αθεόφοβη. Στο ρόλο του τρίτου προσώπου βλέπουμε τον Olivier Martinez, ο οποίος με αυτή του την συμμετοχή κατάφερε να γίνει ο κρυφός πόθος χιλιάδων γυναικών που έχουν πρόβλημα με τον γάμο τους. Βεβαία ο χαρακτήρας του Olivier είναι λίγο παρατραβηγμένος γιατί και τόσο όμορφος και τόσο κουλτουρέ δεν γίνεται. Στον ρόλο του κερατά, σας έχω τον –για αυτή την ταινία- λαπά Richard Gere, ο οποίος έχει το κληρονομικό χάρισμα, γιατί δεν εξηγείτε αλλιώς το πώς ανακάλυψε ότι η γυναίκα του έχει γκόμενο. Κοίταξε λοιπόν τα καινούργια κομπινεζόν, είδε και κάτι καινούργιες γόβες και σκέφτηκε ότι η γυναίκα του τον άπατα, μέντιουμ σου λέω ο Richard, επικοινωνεί με το υπερπέραν. Α! μέσα σε αυτή την τριάδα των ηθοποιών σκάει μύτη ο πιτσιρικάς Erik Per Sullivan, που εκτός από μεγάλο όνομα έχει και μεγάλα αυτιά, τεράστια για την ακρίβεια! Το σενάριο λοιπόν δεν είναι τίποτα το ξεχωριστό, μια απλή ιστορία απιστίας που απλά παίρνει μεγάλες διαστάσεις, αλλά κατά την άποψη μου θα μπορούσε να έχει μικρότερη διάρκεια. Η σκηνοθεσία είναι καλούτσικη, τίποτα τρομερό, αλλά η μουσική είναι πραγματικά άπαικτη! Κλείνοντας θα αναφέρω πως αυτή η ταινία μπήκε στο αισθησιακό αφιέρωμα μόνο και μόνο για τα βογκητά της Lane που σώζουν την κατάσταση.


Η Ατάκα : Connie Sumner: «Γίνε ευτυχισμένος γι΄ αυτή την στιγμή, αυτή η στιγμή είναι η ζωή σου »


Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα τον ρόλο του αυταρά γιου, γιατί πολύ απλά είχε άγνοια κινδύνου.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή στην καφετέρια και το γρήγορο πήδημα στις τουαλέτες.


Χειρότερη σκηνή : Καλά όλα τα άλλα, αλλά αν δεν το πω θα σκάσω, πόσα μποφόρ είχε την μέρα που γνώρισε η Connie τον Paul; Είναι δυνατόν να φύσαγε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να περπατήσει; Να της σηκώνει ο αέρας την φούστα (και αυτή η αθεόφοβη, φούστα πήγε να βάλει με τέτοιο αέρα;) και να πέφτει (δήθεν) τυχαία πάνω στο κουλτουρέ πιπίνι;


Δες την : Για τους τρεις πολύ κάλους ηθοποιούς, για την μουσική και για τον αισθησιασμό της Diane Lane!


Μην την δεις : Αν ντρέπεσαι με τις πονηρές σκηνές ή πάλι θες μια πιο καυτή ταινία.


Με ποιον να την δεις : Είναι πιο γυναικεία ταινία, οπότε προτείνεται σε όλες τις γυναίκες κυρίως παντρεμένες για να ταυτιστούν.


Μην την δεις με : Τους άντρες αυτών των παντρεμένων γυναικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis