fwto

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

AN AMERICAN CRIME(2007)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ!
Παίζουν:Ellen Page,Hayley Mcfarland,
Catherine Keener
Σκηνοθεσία:Tommy O'Haver
Η αληθινή ιστορία ενός 16χρονου κοριτσιού στην Αμερική που αφέθηκε εγληματικά από τους γονείς της, στα χέρια μιας ανίκανης ενήλικης μητέρας που την κλείδωσε στο υπόγειο του σπιτιού της, κακοποιώντας της βάναυσα.

  Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Σοκ, ανατριχίλα,δέος, τρόμος,ντροπή, αηδία,θυμός!Και μόνο στη σκέψη πως όσα βλέπεις είναι αναπαράσταση,  και προσπάθεια αναπαραγωγής, πετυχημένα ή μη, ενός αληθινού γεγονότος μόνο αυτά μπορείς να νιώσεις!Τελικά καταλήγουμε ξανά μανά στο συμπέρασμα οτι χειρότερο ζώο από τον άνθρωπο δεν υπάρχει!
Η ταινία είναι ρεαλιστικότατη, σκληρή ως και ωμή κάποιες φορές κάνοντας σε να θέλεις να ορμήξεις στην οθόνη να χώσεις κανά δυο μπουνιές στους υποτιθέμενους γονείς του κοριτσιού που αδιαφόρησαν για το παιδί τους  και στη συνέχεια για  όλους τους υπόλοιπους.
Οι ερμηνείες καταρχάς της πρωταγωνίστριας Ellen Page,που αν και μικρή ηλικιακά δίνει τρελά ώριμη και αληθινή ερμηνεία που τρίζει  κόκκαλα , η Katherine Κeener στο ρόλο της αθλιοτάτης,ανεύθυνης μάνας -βασανιστή σε κάνει να τη μισείς κυριολεκτικά μόνο που τη βλέπεις να ανασαίνει, και στη συνέχεια ακόμη και οι δεύτεροι ρόλοι είναι τόσο καλά δωσμένοι που δίνουν ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα.
Το κλίμα είναι άψογο καλλιτεχνικά και οπτικά με τις 60'ς κωμμώσεις , ρούχα , αυτοκίνητα, όλα αποπνέουν τον αέρα εκείνης της εποχής, αν και οι κριτικές έχουν διαφορετική άποψη!
Η ταινία κλείνει με την  υποθετική δήλωση του κοριτσιού, (που μας παρουσιάστηκε λίγο σαν Χριστός που σταυρώνεται , και οκ θα μπορούσες να το πεις κι έτσι), πως για όλους ο Θεός έχει ένα σχέδιο , αλλά στην περίπτωση της ακόμη ψάχνει να βρει τι σχέδιο είχε για αυτήν ο Μεγαλοδύναμος!
Σκέφτηκα όλους του πιθανους υπεύθυνους για την απάντηση, από τον απόντα Θεό μέχρι τον παντοδύναμο,  αυτάρκη ,αλλά και συνάμα τόσο αδύναμο  και ανίκανο ανθρωπο  και τα αδύναμα κοινωνικά συστήματα που ο ίδιος έχει δημιουργησει και συντηρεί,  και που ακόμη και με αυτά, δεν προλαβαίνει και ίσως δεν είναι δυνατό να προλάβει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός!
Νόμίζω  πως η απάντηση δεν βρίσκεται στο ποιος έχει την ευθύνη για αυτό που συνέβη εκ των υστέρων, αλλά τελικα στο τι καλλιεργούμε μέσα στην καρδιά και στην ψυχή μας οι άνθρωποι. Αν θρέφεις έναν άνθρωπο με μίσος, βία και ότιδήποτε αρνητικό από τη στιγμή που γεννιέται, εννοείται ότι συμβάλλεις στην διαχρονική δημιουργία ενός τέρατος!Μετά ότι και να συμβεί είναι ήδη πολύ αργά και θεωρώ κουτή την ανταπάντηση ότι ακόμη κι έτσι κάποιος ή κατι έπρεπε να είχε ήδη βρεθεί , για να σωθεί το κορίτσι, αυτό είναι απλώς δικαιολογία και ακόμη μια αργοπορημένη απάντηση στην πραγματική πηγή του προβλήματος!ANYWAY , προσωπικές σκέψεις!
Επιστρέφοντας στο κλίμα της ταινίας να αναφέρω πως το πραγματικό γεγονός συνέβη στην Ιντιάνα και είχε ως εξής :Ένας έφηβος τηλεφώνησε  στις 26 Οκτωβρίου 1965 από βενζινάδικο καταγγέλοντας το σημείο όπου βρίσκεται η 16 χρονη.Η αστυνομία ακολούθησε τις οδηγίες του νεαρού και αντίκρυσε το άψυχο κορμί της νεαρής έφηβης.Επάνω της υπήρχαν μελανιές και καψίματα από τσιγάρο, ενώ στο στομάχι της ήταν χαραγμένη η φράση ''είμαι πόρνη και είμαι περήφανη για αυτό''!Οι ένοχοι οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη.Μετἀ από αυτό , ξέρετε περίπου τι θα δείτε, εννοείται όλα μια υπόθεση είναι για το τι πραγμαικά συνέβη. Η πραγματικότητα συνήθως ξεπερνά τη φαντασία!Ώωωωωωχ,στεναχωρήθηκα λέμε!!!!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5
Aμφιβάλλω!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?5\5
Νά σαι προετοιμασμένος!Μη πεις ότι δε στο είπα!!!!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-1\5 
με την κακή έννοια!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-4\5
πφφφφ!τι πέρασε αυτό το κορίτσι!Κρίμα, σφίγγεται η καρδιά σου!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-5\5
καταπληκτική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας και άκρως σοκαριστική η ιστορία!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-5\5
τώρα ποιος φταίει?? ο Θεός ή η αμέλεια,αδιαφορία, έλλειψη  καλής ψυχής, καρδιάς, μυαλού κάποιων ανθρώπων?

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
μπα...

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-3\5
μελαγχολικό!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis