fwto

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

BOYS DON'T CRY(1999)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ!
Παίζουν:Hillary Swank,Cloe Sevigny,
Peter Saasgaard
Σκηνοθεσία:Kimberley Peirce

 Ο Βrandon Teena,είναι ένας νεαρός που είναι φυλακισμένος σε γυναικείο σωμα.Γινεται δεκτός από μια ανδροπαρέα και όλα φαίνεται να κυλούν ήρεμα,μέχρι τη στιγμή που θα αποκαλυφθεί η τραγική για τη ζωή του αλήθεια.

  Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Δραματική ταινία αρκετά καλογυρισμένη,συγκλονιστική, ωμή ,ειδικά στο τέλος με τη σκηνή του βιασμού να μη φεύγει εύκολα από το μυαλό σου, ειλικρινής με ερμηνείες ανθρώπινες, ρομαντικές και συναμα τραγικές και σκληροτράχηλες.Η ξεδοντιάρα Hillary Swank σε ένα ρόλο που της χάρισε το oscar,πάιζει  πολύ καλά το ρόλο της σε όλα τα επίπεδα αφήνοντας σε άφωνο και να σκέφτεσαι πως μια κοπελίτσα που ξεκίνησε από το άδοξο karate kid κατάφερε να δώσει τέτοια ερμηνεία ζωής!
Θα μιλησω αφορμώμενη κυρίως  με το τραγικό φινάλε αυτής της αληθινής ιστορίας!
Μονο θυμός και απογοήτευση ειναι τα συναισθήματα που ένιωσα  κλείνοντας το dvd αναλογιζόμενη τον αδικο θάνατο ενός ανθρώπου που  τόλμησε να ζήσει τη ζωή που ήθελε και όχι αυτή που του επέβαλλε η  ''σωστη''κοινωνία.Βέβαια το περιβάλλον στο οποίο ζούσε ο Brandon Teena  δεν ήταν και το καλύτερο που θα μπορούσε να υπάρχει .Ανθρωποι χαμηλής παιδείας με την στενή και ευρύτερη έννοια που δεν μπορεσαν να δουν πέρα από αυτά που αντιλαμβάνονται με τα μάτια τους και το  μυαλό τους (όσο είχαν δηλαδή).Οκ δεκτό ότι το διαφορετικό τρομάζει κάποιους, αλλά η εξόντωση του συνάνθρωπου σου δεν είναι η λύση!
Βεβαια  πιστεύω, όπως πολλοί άλλοι φανταζομαι, πως είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση να αποκλείει με διάφορους τρόπους οτιδήποτε δεν της μοιάζει!Από πολιτικές και κοινωνικές επιλογές , θρησκείες, σεξουαλική ταυτότητα,νοημοσύνη, μέχρι τα πιο απλά, από το ότι επιλέγεις να  φοράς  διαφορετικά ένα ρούχο ίδιο στην κατασκευή και την εμφάνιση με το διπλανό σου ή ακόμη και το ότι τυλίγεις με διαφορετικό τρόπο την πετσέτα που έχει το ίδιο χρώμα και σχημα με τη δικιά μου.Κοινώς αυτό που θέλω να πω είναι ότι μερικοί άνθρωποι στηρίζονται αποκλειστικάστο μιμητικό πρότυπο : θέλουν να κάνεις ότι κάνουν,δεν τους αρέσει να βλέπουν κάτι άλλο από αυτό που ξέρουν, λες και  θα ξεφύγεις από τη σωστή πορεία, άρα θα βγάλεις και εκείνους από αυτή!
Αυτό όμως καταλήγει να είναι μια ζωή χωρίς δυναμική , μια ζωή στείρα και στάσιμη που δεν είναι ζωή τελικά, αλλά απλά μια αντιγραφή χωρίς βελτιώσεις(και μιλώ γενικά σε όλους τους τομείς)και εμείς τα ρομποτάκια που καλούμαστε να παίξουμε συκεκριμένους και προκαθορισμένους ρόλους.
Το BOYS DON 'T CRY είναι μια ταινία που σόκαρε , δίχασε,προβλημάτισε και μας έδειξε την φωτεινή και λίγο ουτοπική πλευρά του brandon που πίστεψε ότι έχει δικαίωμα στο όνειρο,σε μια ζωή που του ταίριαζε αληθινά και πως αν προσπαθούσε αρκετά θα έκανε και τους άλλους να τον αποδεχτούν , γιατί αυτό που έπραττε ήταν το αληθινό, αυτό που ένιωθε!
Φυσικά η αλήθεια πονάει και πολλοί δεν την αντέχουν με αποτέλεσμα να προτιμούν να την σκοτώσουν για να ξορκίσουν το κακό.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5
μπα....

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?3\5 
κρίμα κι άδικο ρε παιδί μου!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-4\5 
μια ιστορία εγλήματος που κρυβει μια τραγική ρομαντική ιστορία!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-3\5 
και βία και θυμός!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3\5  
ενδιαφέρουσα και συγκινητική!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-5\5 
κάντε χώρο στην διαφορετικότητα ρε αδερφοί!!!!!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-1\5
εμμμμ .....

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2\5 
μελαγχολικοί ήχοι!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7.5\10

3 σχόλια:

  1. χαίρετε! ετοιμάζομαι να πάω σινεμαδάκι, Τι θα δω; Κύριος οίδε! Πάνω που άρχισα να βλέπω την ταινία boys don t cry.. και τι έκπληξη! έχει ΜΟΝΟ αγγλικούς υπότιτλους! Για την ώρα, ο Μπράντον ζει ευχάριστα τον έρωτά του με την Λάνα και βλέπουμε..
    -τώρα εκτός ταινιών ρίξατε μια ματιά στο μπλογκ του Ελληνικού Ωδείου; Η κτρία Μαίρη λέγεται Τσαούση στο πατρικό. Μήπως έχουμε συγγένεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κρίμα. νόμιζα πως είστε επικοινωνιακοί τύποι. Μωρέ μπράβο ούτε μια απάντηση. Αποκλείεται να είμαστε συγγενείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. summertime blues ,na zitiso ena megalo suggnomi poy argisa toso na soy doso mia apantisi ,alla teleytaia logw kapoiwn peristasewn den exv xrono gia to blog,!eimaste anoixtoi stin epikoinwnia kai as min eimaste syggeneis!profanos prokeitai gia synomymia!elpizoyme to cinema na soy vgike se kalo! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis