fwto

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Hellboy II: The Golden Army


Υπόθεση : Πολλούς αιώνες πριν, τα ξωτικά και οι άνθρωποι ήταν σε πόλεμο, ο βασιλιάς των ξωτικών έφτιαξε έναν χρυσό στρατό από πολεμιστές-μηχανές και κατέστρεψε των κόσμο των ανθρώπων. Μετανοιωμένος όμως από την πράξη του έσπασε το στέμμα, που πρόσταζε τον στρατό, σε τρία κομμάτια δίνοντας το ένα στους ανθρώπους και κρατώντας τα άλλα δυο. Αιώνες μετά ο εξόριστος πρίγκιπας Nuada βρίσκεται στην αναζήτησε των κομματιών του στέμματος για να ξυπνήσει τον χρυσό στρατό του πατέρα του και να καταστρέψει μια για πάντα το γένος των άπληστων και μοχθηρών ανθρώπων. Ο Hellboy και η παρέα του είναι οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν τον διαταραγμένο πρίγκιπα από το να καταστρέψει τον κόσμο.

Με μια κουβέντα : Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι, άλλα εμένα μου φάνηκε τρομερά πρόχειρη.

Γενικά : Η δεύτερη περιπέτεια του αγαπητού Hellboy τον θέλει μπλεγμένο σε μια ιστορία που τυπικά δεν έχει να κάνει με τον ίδιο, άλλα επειδή είναι ο μόνος αρμόδιος να αντιμετωπίσει δαίμονες, ξωτικά και τέρατα, θέλοντας και μη, προσπαθεί να βοηθήσει. Ψάχνει λοιπόν να βρει τον πρίγκιπα Nuada, που το στόρι τον θέλει να είναι ξωτικό, αλλά να σου πω την μαύρη μου αλήθεια, μόνο ξωτικό δεν ήταν ο τύπος. Ήταν πραγματικά ένα κουρέλι, ένα μάτσο χάλι, χλομός σαν το άρρωστο φάντασμα και γεμάτος ουλές σαν να μην έμαθε ποτέ να ξυρίζεται σωστά, είχε και το λευκό μαλλί της γιαγιάς και το κίτρινο μάτι της κουκουβάγιας και ήταν μια πραγματική οπτασία. Ετούτη η οπτασία είχε μια αδελφή, δίδυμη την πριγκίπισσα Nuala η οποία όπως ήταν αναμενόμενο ήταν για να την κλαίνε η ρέγκες. Τέλος πάντων, ο καλλονές πρίγκιπας αναζητά τα κομμάτια του στέμματος του πατερούλη του, λίγο αργότερα στην ιστορία μας τα βρίσκει και είναι έτοιμος να ξυπνήσει τον κοιμισμένο χρυσό στρατό της αρχαιότητας. Για κακή του τύχη όμως σκάει μύτη ο Hellboy και του χαλά τα σχέδια. Αυτή είναι πάνω κάτω η υπόθεση της ταινίας, που μπορεί να φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα από την πρώτη, αλλά πίστεψε με δεν είναι και αυτό οφείλεται μάλλον στην σκηνοθεσία, που λυπάμαι που το λέω κυρ. Del Toro μου, αλλά (σχεδόν) αποτύχατε. Αν αναρωτιέσαι γιατί τα λέω όλα αυτά κάτσε και δες την ταινία, θα παρατηρήσεις μια μεγαλύτερη αφέλεια στο μεγαλύτερο μέρος των σκηνών, πιο πολλά κωμικά στοιχεία από όσα χρηζόντουσαν και αρκετές σκηνές συζυγικών καυγάδων ανάμεσα στο Hellboy και την πυροκινήτρια Liz. Για να στο ξεκαθαρίσω ακόμα πιο πολύ θα σου πω ότι καθώς έβλεπα το έργο είχα την αίσθηση ότι έβλεπα μια καλή τηλεοπτική σειρά, παρά μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή. Η μόνη σκηνή που είπα: «Επιτέλους βλέπουμε τον πραγματικό Del Toro» ήταν όταν ο Hellboy συνάντησε τον Άγγελο του θανάτου. Μια ωραιότατη ατμοσφαιρική σκηνή, που θύμιζε κάτι από τον ¨Λαβύρινθο του Πάνα¨. Οι ερμηνείες ήταν ο-λ-ε-ς στα ίδια πλαίσια, δεν έχω κάτι να προσθέσω, παρόλο που βλέπουμε μερικούς νέους χαρακτήρες, που μάταια προσπαθούσαν να φρεσκάρουν την ταινία. Κλείνοντας, η ταινία είναι μέτρια προς το καλούτσικη και αυτό το λέω με μεγάλη επιείκεια, από την άλλη πάλι, γούστα είναι αυτά και είναι κατανοητό να έχεις μια διαφορετική άποψη, απλά αιτιολόγησε την μου.

Η Ατάκα : Prince Nuada: «Καθιστέ κάτω, ψωροπερήφανα, κενά πλάσματα. Ας είναι αυτό που θα σας θυμίσει γιατί κάποτε φοβόσασταν το σκοτάδι».

Ποιον θα έπαιζα : Κανέναν.

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή που προανέφερα πιο πάνω με τον Άγγελο του θανάτου.

Χειρότερη σκηνή : Όταν μας έδειξαν το Hellboy στην ηλικία των 12 χρονών. Πω πω τι χάλια που τον κάνανε τον πιτσιρικά, είχε και πεταχτά δόντια και τα μάτια του φαινόντουσαν με το ζόρι.

Δες την : Γιατί έχεις δει την πρώτη ταινία και θέλεις να δεις την συνέχεια και αν δεν έχεις τίποτα άλλο να δεις.

Μην την δεις : Γιατί δεν είναι τόσο καλή όσο η πρώτη και θα πέσει στα μάτια σου ο σκηνοθέτης.

Με ποιον να την δεις : Με φίλους που έχουν δει την πρώτη ταινία και τους άρεσε.

Μην την δεις με : Την μάμα σου, που όπως δεν είδε την πρώτη ταινία, έτσι δεν θα δει και την δεύτερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis