fwto

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Matando Cabos (2004)

My profile:

Γεια σαααας! Θα αναρωτιέστε τώρα ποια είμαι εγώ... Και εγώ την ίδια απορία με εσάς έχω μην νομίζετε! Είμαι λοιπόν η Αναστασία και είπα μετά από προτροπή των παιδιών του Eulogison να γράψω κι εγώ μια ταινία και αν σας αρέσει να συνεχίσω να το κάνω. Για να δούμε λοιπόν!

Info:

Τι γίνεται όταν το αφεντικό σου, που είναι πλούσιος – πανίσχυρος - μοβόρος μεξικανός σε πιάνει στο κρεβάτι με την κόρη του? Το λογικό. Σε σπάει στο ξύλο και θέλει να σε σκοτώσει. Έλα μου όμως που ο Jaque (Tony Dalton) -ο τυχερός που φυστικώνει την κόρη- μέσα στην γκαντεμιά του είναι και πολύ κωλόφαρδος! Και έχει και παρέα του τον Μασκοφόρο και τον μπράβο του! Η ταινία είναι Μεξικάνικη, είναι μαύρη κωμωδία και πρόκειται για μια καταλάθος απαγωγή και μια προσχεδιασμένη... Η συνέχεια στις οθόνες σας.

Write a comment...

Έχω την αίσθηση για όλες (μα όλες) τις ισπανόφωνες ταινίες που έχω δει, πως στην αρχή τις βαριέμαι! Το πρώτο μισάωρο θέλω να σπάσω την οθόνη πραγματικά! Αλλά μετά όλα αλλάζουν και η ταινία αποκτά ενδιαφέρον! Κάπως έτσι είναι και τούτη. Στην αρχή μέχρι να πιάσεις το νόημα μπορεί να αναρωτηθείς “εγώ τώρα αυτό γιατί το βλέπω?”. Αλλά η συνέχεια σε αποζημιώνει. Βέβαια εγώ είμαι και λίγο dark & twisted όπως λέει “το αφεντικό” του Ευλόγησον, Κλέων Χ. οπότε δεν θα μου έδινα και πολύ βάση σε αυτό το σχόλιο! Την ταινία αριστούργημα δεν την λες αλλά και μόνο ο απολαυστικός Joaquín Cosio στο ρόλο του πρώην παλαιστή Μασκοφόρου αξίζει η μια ώρα και σαράντα λεπτά που θα αφιερώσεις! Η υπόθεση θυμίζει λίγο το “Δύο καπνισμένες κάνες” του Guy Ritchie αλλά σε πιο loca version. Θα το καταλάβετε από τον αλήθωρο αλλά και από τον γείτονα με το παπαγάλο! Μη με ρωτήσετε για σκηνοθεσία ιδέα δεν έχω! Καλή μου φάνηκε! Θα σταθώ λίγο στην μουσική της ταινίας γιατί έχω ένα θεματάκι με το σπορ. Έδενε πραγματικά πολύ καλά με την όλη ατμόσφαιρα της ταινίας το ισπανικό ροκ και άκουγες αυτό που έβλεπες if you know what I mean! If not, use your imagination! Γιατί η μουσική είναι ταξίδι στη φαντασία. Και αν μια σκηνή δεν έχει την κατάλληλη μουσική όσο καλή και να είναι δεν έχει νόημα!

Like!

Ο μονόλογος του Ruben Mascarita προς τον Nico στο τέλος της ταινίας.

http://www.youtube.com/watch?v=9OX-KUtcbeM

Dislike!

Αυτό το πουλί κι εγώ θα το είχα σκοτώσει!! Αλλά μόνο το πουλί ήταν σπαστικό. Η σκηνή ήταν θεϊκή.

http://www.youtube.com/watch?v=7pO2nAfP2VI

Share!

Ο τίτλος της ταινίας είναι ενα λογοπαίγνιο. Matando Cabos σημαίνει “Killing Cabos”, Cabos είναι το επίθετο ενός από τους χαρακτήρες της ταινίας. Όμως αν αφαιρέσεις το Μ γίνεται “atando Cabos” το οποίο σημαίνει “Tying lose ends”.



3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ... ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ... ΜΑΚΑΡΙ Ν ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ Ν ΓΡΑΦΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ, ΤΟ ''Η ΖΩ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ'' ΤΟΥ ROBERTO BENIGNI... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ για το ευγενικό και θετικό σου σχόλιο! Χαίρομαι που μπόρεσα να σου δώσω κίνητρο για να δεις την ταινία. Είναι πραγματικά πολύ καλή! Συνεχίζω να γράφω στο blog οπότε μπορείς να μου πεις αν συνεχίζεις να έχεις την ίδια άποψη. ;)
    Αν δεις την ταινία θέλω την γνώμη σου!

    Τώρα για το "Η ζωή είναι ωραία" θα πρέπει να σου πω ότι υπάρχει στο blog κριτική από τον Κλεάνθη και μπορείς να την διαβάσεις εδώ:
    http://eulogisontocinema.blogspot.com/2011/02/la-vita-e-bella.html
    Να σου πω ότι είναι από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει και νομίζω πως άξια πήρε Όσκαρ και ο Μπενίνι, και η ταινία ως καλύτερη ξενόγλωσση αλλά και όσκαρ καλύτερης μουσικής. Μελωδική και γλυκιά σαν τον μικρό γιο του Μπενίνι πραγματικά. Είναι λίγο βαρύ το θέμα της ταινίας αλλά αποδίδεται με τέτοιον τρόπο που δεν σε "ρίχνει". Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!! Keep reading us!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πληρωμενη απαντηση με την οποια συμφωνω απολυτα... CU! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis