fwto

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

For a Good Time, Call...



Υπόθεση :  Η Lauren (Lauren Miller) είναι μια νέα κοπέλα με στρωμένη δουλειά και έναν ωραίο σύντροφο, αλλά μια μέρα και εντελώς αναπάντεχα ο σύντροφος της της ζητά να περάσουν λίγο χρόνο μακριά, όσο εκείνος θα λείπει για δουλειές στην Ιταλία. Αυτό φυσικά ήταν πρόφαση γιατί το παλικάρι δεν την πάλευε άλλο με την Lauren ή οποία ήταν τόσο μα τόσο βαρετή όχι μόνο στο κρεβάτι αλλά και γενικότερα. Επειδή όμως ενός κακού μύρια έπονται, η Lauren χάνει και την δουλειά της και έτσι αναγκάζεται να φύγει και από το σπίτι της καθώς χωρίς τον γκόμενο δεν μπορεί να πληρώσει μόνη της το νοίκι. Ένας καλός της φίλος της προτείνει να μείνει μαζί με την Katie (Ari Graynor), μια παλιά γνωστή της από το πανεπιστήμιο, μιας και εκείνη αναζητά συγκάτοικο. Η Katie όμως είναι το άκρως αντίθετο από την Lauren, είναι ένα πάρτυ άνιμαλ που από τα φοιτητικά τους χρόνια είχε δείξει πόσο έξαλλο νιάτο ήταν, περιττό βέβαια να πούμε ότι τα δύο κορίτσια αντιπαθιούνται θανάσιμα. Δίνουν όμως τα χέρια και ξεκινά η αταίριαστη συγκατοίκηση, με την Lauren πολύ σύντομα να ανακαλύπτει το μικρό μυστικό της Katie, που δεν είναι άλλο από το ότι εργάζεται σε ροζ γραμμή.
                     
Με μια κουβένταOperator operator I’m so glad that you ring my phone (wing wing ;) )

Γενικά :  Μα ροζ τηλέφωνα το 2013; Μην σου φαίνεται περίεργο πουριτανέ μου φίλε, μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν θέλει το internet με τις κάμερες και  όλα τα συναφή. Υπάρχουν μερικοί που τους αρέσει η ανωνυμία και γι’αυτό, ακόμα και σήμερα, υπάρχουν αυτές οι δουλειές.  Και με αυτό το σχόλιο θα συνεχίσω στα του έργου. Η αλήθεια είναι πως το IMDb έχει πολύ χαμηλή βαθμολογία για το έργο, κάπου στο 5,8 αν δεν κάνω λάθος, που σίγουρα είναι ένας υπολογίσιμος ανασταλτικός παράγοντας, για να μην δεις ένα έργο. Παρόλα αυτά, το ρίσκαρα, έχω δει άλλα και άλλα, δεν θα κολλήσουμε τώρα σε αυτό. Έτσι λοιπόν είδα την ταινία και προς μεγάλη μου έκπληξη, μου άρεσε. Σίγουρα δεν είναι η κωμωδία που θα σε ρίξει από το κάθισμα από τα γέλια, αλλά είναι μια φρέσκια ταινία, δροσερή, νεανική, απλοϊκή και χιουμοριστική, ότι πρέπει δηλαδή για ένα βαρετό βράδυ, ειδικά τώρα που πιασαν και τα κρύα. Η ιστορία απλή και γνωστή: Άσπονδοι εχθροί συγκατοικούν, με τα διάφορα που περνάνε γίνονται φίλοι και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Το ενδιάμεσο αυτής της αλλαγής είναι και το ζουμί της ταινίας. Βλέπεις, η μια κοπέλα είναι με το ροζ ακουστικό στο χέρι και περιποιείται με την γλυκιά της την φωνούλα κάθε ¨στρεσαρισμένο¨ παλικάρι. Πολύ σύντομα η σεμνότυφη κοπέλα μαθαίνει το τι συμβαίνει στο σπίτι και μετά το αρχικό σοκ, αποφασίζει να βοηθήσει γιατί είχε έρθει η ώρα από ταπεινό χαμομηλάκι να μεταμορφωθεί σε τηλεφωνική γλωσσοκοπάνα. Φυσικά έπρεπε να γίνουν μαθήματα φωνητικής. Με την χρήση βοηθημάτων, όπως είναι οι δονητές, η πρώην βαρετή κοπέλα, έμαθε να μιλά με μπουκωμένο στόμα και να βγάζει ήχους και βογκητά που θα κόλαζαν ακόμα και τα πόμολα. Αναμενόμενα ήταν και τα μαθήματα της αγγλικής γλώσσας με την χρήση επιθέτων, ρημάτων και ορολογίας, του τύπου: « Τι μου κάνεις μάνα μου;», «Άκουσα πως ήσουν κακό αγόρι και ήρθα να σε σώσω, έχω κάνει καλόγρια», «Αχ κύριε λογιστή έχεις μεγάλο κομπιουτεράκι; Έλεγξε μου την φορολογική» και άλλα τέτοια. Να μην σας τα πολυλογώ η ταινία καταπιάνεται με ένα πολύ ιντριγκαδόρικο θέμα που προκαλεί το ενδιαφέρον του θεατή και παρόλο που, όπως είναι φυσικό, η γλώσσα που χρησιμοποιείτε είναι ¨πιπεράτη¨ δεν προκαλεί απέχθεια αλλά ρεαλισμό και ίσως και γέλιο, γιατί όχι;  

Η Ατάκα : «Ναι, είμαι σκλάβα σου. Μ’αρέσει να είμαι σκλάβα σου. Ναι, βαλε με στο κλουβί σου! Θέλω να μπω στο κλουβί σου…. Στάσου, είναι σκοτεινά εδώ μέσα, δεν θέλω πια να είμαι εδώ μέσα. Ναι, το πουλί σου φαίνεται τόσο μεγάλο κι είναι στραμμένο προς το μέρος μου! Άσε με να βγω! Φοβάμαι! Σε παρακαλώ, άσε με να φύγω…»

Ποιον θα έπαιζα : Ας μην μιλήσω καλύτερα.

Αγαπημένη σκηνή :  Η σκηνή όπου περιγράφω την παραπάνω ατάκα.

Χειρότερη σκηνή : Όταν έσκαγαν μύτη οι γονείς τις σεμνότυφης κοπέλας και φυσικά πάντα ακάλεστοι.

Δες την :  Για να ανακαλύψεις εναλλακτικούς τρόπος εργασίας.

Μην την δεις :  Γιατί την Κυριακή έχεις να κοινωνήσεις.

Με ποιον να την δεις :  Με τις κολλητές σου φυσικά.

Μην την δεις με :  Την πρεσβυτέρα της ενορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis