fwto

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

The Call

Υπόθεση :  Η Jordan Turner (Halle Berry) είναι μια έμπειρη τηλεφωνήτριατου 100, που δέχεται ένα τηλεφώνημα από την έφηβη Leah Templeton δηλώνοντας πως εκείνη την στιγμή της ληστεύουν το σπίτι. Η Jordan καθοδηγεί την Leah και την παροτρύνει να κλειδωθεί σε ένα δωμάτιο, αλλά εκείνη την στιγμή κάνει ένα λάθος με τραγικές συνέπιες που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην καριέρα της. Έξι μήνες μετά και έχοντας χάσει την θέση της, η Jordan δουλεύει πλέον ως εκπαιδεύτρια του τηλεφωνικού κέντρου της αστυνομίας. Μια μέρα, μια καινούργια τηλεφωνήτρια δέχεται μια κλήση από την έφηβη CaseyWelson η οποία μόλις έχει απαχθεί. Η τηλεφωνήτρια πανικοβάλλεται και αναλαμβάνει η Jordan προσπαθώντας να καθησυχάσει την κοπέλα. Στόχος της τώρα είναι να αποσπάσει πληροφορίες από την έφηβη κοπέλα και να την βοηθήσει,ώστε να βρει την εξιλέωση για το τραγικό περιστατικό της  Leah Templeton.
                     
Με μια κουβέντα :  Λίγο στο τέλος μας τα χάλασε, αλλά χαλάλι.

Γενικά : Η αλήθεια είναι πως δεν τρελαινόμουν να δω την ταινία. Καταρχήν μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση που είχε πολύ μεγάλη προώθηση, το τρέιλερ του έργου δεν σταματούσε να παίζει στην τηλεόραση και εγώ απορούσα με το πώς μπορεί μια ταινία για μια τηλεφωνήτρια του 100 να έχει ενδιαφέρον και πόσο μάλλον όταν ο μόνος πρωταγωνιστής του έργου είναι η Halle Berry. Μην με παρεξηγείτε καλή η Halle αλλά να δω μια ταινία που να παίζει μόνο αυτή και οι άλλοι να είναι γλάστρες δίπλα της; δεν λέει. Παρόλα αυτά, κάτω από πιέσεις εξωτερικών παραγόντων (wink wink) κάθισα και είδα την ταινία και μπορώ να πω ότι ξαφνιάστηκα και μάλιστα ευχάριστα. Το έργο είναι ένα καθαρό θρίλερ αγωνίας, που σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο κιόλας λεπτό. Δεν υπήρξε στιγμή που να βαρέθηκα, η υπόθεση έτρεχε σαν νερό και σε καμία φάση δεν κούρασε, σίγουρα υπήρξαν σκηνές που φάνηκαν λίγο υπερβολικές, αλλά αυτό δεν με πτόησε καθόλου. Βλέπεις, η ταινία ξεκινάει αμέσως με την ιστορία μιας ληστείας που πάει στραβά και ενώ όλοι νομίζαμε ότι η υπόθεση έχει να κάνει με το τηλεφώνημα της ληστείας, αποδειχθήκαμε λάθος, γιατί η συγκεκριμένη σκηνή ήταν απλά το ορεκτικό, μιας και η βασική ιστορία ήταν η απαγωγή μιας κοπέλας λίγο καιρό μετά. Έτσι στο μεγαλύτερο μέρος του έργου βλέπουμε την νεαρή κοπέλα που έχει απαχθεί, να επικοινωνείμε το 100 από το πορτ παγκάζ ενός αυτοκινήτου και με την βοήθεια της Jordan να προσπαθεί, πρώτα να ηρεμίσει την υστερία της, και δεύτερον να βρει τρόπο να βοηθήσει στον εντοπισμό της, μιας και το κινητό της ήταν μπακατέλα και δεν μπορούσαν να την βρουν μέσω δορυφόρου. Τέλος πάντων με τούτα και με εκείνα η ταινία έκλεισε μια ώρα καταιγιστικής δράσης και αγωνίας που σε κάνει να θέλεις να φας τα νύχια σου, αλλά κάπου εκεί περνάμε στην τελευταία μισή ώρα. Ο απαγωγέας έχει βρει το τηλέφωνο της πιτσιρίκας, το κλείνει και η Jordan πέφτει να πεθάνει που δεν κατάφερε να σώσει την κοπέλα, παράλληλα οι αστυνόμοι δεν βρίσκουν το απαγωγέα πουθενά. Να μην στα πολυλογώ, τα παίρνει στην κράνα η Jordan και φεύγει να βρει μόνη της τον απαγωγέα. Από εκείνη την στιγμή και μετά άρχισαν τα κουλά του τύπου: πώς θα τον βρει; Γιατί πήγε μόνη της; Γιατί δεν κάλεσε ενισχύσεις; Και αλλά πολλά που δεν τα αποκαλύπτω γιατί θα χάσετε το φινάλε. Το θέμα πάντως είναι πως το τέλος ή μάλλον η αρχή του τέλους δυσαρέστησε πολλούς και ήμουν ένας από αυτούς. Παρόλα αυτά το έργο ήταν αξιοπρεπέστατο, για μια απλή ταινιούλα που παίζει ,καλά μεν αλλά μόνη δε, η Halle Berry και ασχολείται με το τηλεφωνικό κέντρο του 100, δεν πέφτει στην λούμπα της ανίας, αλλά αντιθέτως καταφέρνει και κρατά το ενδιαφέρον και την αγωνία στα ύψη.

Η Ατάκα : Jordan Turner : «Και μην δίνεται υποσχέσεις… γιατί δεν μπορείτε να τις τηρήσετε.»

Ποιον θα έπαιζα :  Η αλήθεια είναι πως πολύ ζορίστηκε η Jordan στο έργο και δεν θέλω να πάθω κάτι τέτοιο. Μάλλον κάποιον συνάδελφο-γλάστρα θα κάνω που του τύχαιναν μόνο τροχαία… το μεροκάματο να βγαίνει.

Αγαπημένη σκηνή :  Η σκηνή στο βενζινάδικο.

Χειρότερη σκηνή : Όταν η Jordan ανακαλύπτει το κρησφύγετο του απαγωγέα από τύχη και παρόλα αυτά δεν κάλεσε την αστυνομία.

Δες την :  Γιατί θα σε κρατήσει στην άκρη του καθίσματος σου.

Μην την δεις :  Αν φοβάσαι εύκολα, αλλά πολύ εύκολα.

Με ποιον να την δεις :  Είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια, η μάμα μου και ο θείος μου που την είδαν έμειναν πολύ ευχαριστημένοι.

Μην την δεις με :  Άτομα που είναι του πιο ανάλαφρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis