fwto

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Olympus has fallen (2013)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΦΕΡΤΕ ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΧΑΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ!
Παίζουν : Gerald Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman
Σκηνοθεσία: Antoine Fuqua

Μια κρύα χειμωνιάτικη νυχτα ο Πρόεδρος της Αμερικής( Αaron Eckhart) ετοιμάζεται για μια γιορτινή έξοδο με την γυναίκα (Ashley Judd) και το παιδί του ,  με τη συνοδεία πάντα του έμπιστου σωματοφύλακα του, Mike(Gerald Butler) και της ομάδας του.Δυστυχώς, λόγω κακοκαιρίας , ένα τρομερό ατύχημα συμβαίνει. Συντετριμμένος ο Mike αποχωρεί, μια ξαφνική όμως τρομοκρατική επίθεση εναντίον του προέδρου θα τον αναγκάσει να αναλάβει δράση.

Έχω κάτι να σας πω....

   Για εκατομμυριοστή φορά τα κινηματογραφικά στούντιο αποφασίζουν να βάλουν τον πρόεδρο της Αμερικής να περνάει τα πάνδεινα..Αυτή τη φορά δεν του έφταναν οι τρομοκράτες, αλλά ο καημένος έχει ήδη περάσει μια προσωπική τραγωδία,απαραίτητη φυσικά για να τους βγει το σενάριο!
   Τέλος πάντων, καταιγιστική δράση σας λέω και κυριολεκτώ!!!Τέτοιο πατιρντί καιρό είχα να δω!Οι σφαίρες να πέφτουν βροχή, στρατιές ολόκληρες να προσπαθούν να σώσουν τον πρόεδρο, αλλά τίποτα!Όλοι να πέφτουν σαν τις μύγες! Μόνο ένας φαίνεται να έχει το χάρισμα και αυτός δεν είναι άλλος από τον Gerald! Στο ρόλο του σωματοφύλακα , τι πρωτότυπο θα πει κανείς!-γενικά θεωρώ ότι τέτοιοι matso ρόλοι του πάνε γάντι-, ο οποίος είναι και φιλαράκι με τον πρόεδρο μας! Αμέ ! Έχοντας όμως αποχωρήσει από την ομάδα δεν προλαβαίνει το κακό,την τρομοκρατική επίθεση δηλαδή!Μόλις όμως το μαθαίνει??? Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε!!!Ολομόναχος αναλαμβάνει να προσπαθήσει να εισχωρήσει στον Λευκό Οίκο και να τους ξεκάνει όλους! Τι σημάδι, τι ευλιγισία , τι ζιου ζίτσου , όλα τα κάνει και συμφέρει! Αμείωτη δράση και φυσικά κωλοφαρδία κυριαρχούν! Και? αυτάαααααα..Θες κι άλλα????Δε νομίζω να σου χρειαστούν!Αν γουστάρεις μπαμ μπουμ και  καταιγιστικές καταστάσεις τα άλλα είναι περιττά,διάβασες πόσες φορές τη λέξη δράση, οπότε καταλαβαίνεις!!!
   Κλισέ η ιστορία μας,με έναν πιο ανθρώπινο Πρόεδρο, που έχει φίλους, αγαπάει την οικογένεια του και νοιάζεται για το καλό των άλλων και της ανθρωπότητας, κλασσική αμερικανιά δηλαδή!Αλλά προσωπικά, πέρασα πολύ ευχάριστα και ανάλαφρα χωρίς να προσπαθώ να εμβαθύνω είτε ερμηνευτικά, είτε σαν νόημα....Γεια σας λοιπόν!!!!

Ας μιλήσουν και τα νούμερα!

Θα γελάσω ? 0\5

Θα κλάψω? 0\5

Θα θέλω καρδούλες και έρωτες (αίσθημα- sex) 0\5

Δεν θα παίρνω τα μάτια από την οθόνη?(δράση- αγωνία) 4\5

Θα κλείνω τα μάτια?(φόβος- βία) 3\5

Θα αναρωτηθώ που πάμε ώς κοινωνία?(σκέψη) 0\5

Θα δω αστεράκια?( εφέ) 4\5

Θα την ακούσω?( Ο.S.T) 2\5

Συνολική Βαθμολογία: 7\10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis