fwto

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ(2009)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ :
KAHKE TO MOYNI!(H ΛΑΜΠΑ!)
Παίζουν:Χρήστος Στεργιόγλου,Αγγελική Παπούλια,Μαίρη Τσόνη,Χρήστος Πασσαλής, Michelle Valey
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λανθιμος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΤΥΡΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Μια οικογένεια ζει απομωνωμένη απο την υπόλοιπη κοινωνία κάπου στα προάστια της Αττικής.
Ο πατέρας είναι αρχηγός της οικογένειας και ελέγχει τα πάντα. Τα τρία παιδιά του, ηλικίας από 25 μέχρι 30 ζουν εντελώς αποκομμένα από την ελληνική πραγματικότητα. Πιστεύουν ότι τα z;ombie είναι μικρά κίτρινα λουλούδια και τα αεροπλάνα παιχνίδια. Επειδή ο γιος της οικογένειας είναι και ο μεγαλύτερος και οι ορμές του πρέπει να κατευναστούν ο πατέρας μισθώνει μια φύλακα του εργοστασίου του για να κάνει την δουλειά! Η απόφαση του όμως αυτή θα επιφέρει το χάος!!!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Αθάνατο ελληνικό σινεμά!!!Μεγάλη η ιστορία του! Ξανθόπουλος, Βούρτση με το κλάμα και τη μοίρλα να ρέει άθονο,Βουγιουκλάκη , Βλαχοπούλου,,Βουτσάς κτλ στη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά, αργότερα Γαρδέλης, Ψάλτης και όλη η γενιά των βιντεοκασσετών στα 80 's !
όλα καλά ως εδώ ώσπου φτάνουμε στα 90 's και κατ ΄ επέκταση στον 21ο αιώνα, και αρχίζει η κατρακύλα!!
οκ δεν είναι όλες οι ελληνικές ταινίες μάπα μην τρελαθούμε υπάρχουν και κάποιες πάρα πολύ καλές και μακάρι να βγαίνουν πάντα και να τις στηρίζουμε και να τις βλέπουμε, αλλά νομίζω πως στους περισσότερους έχει χαραχτεί η σκέψη πως ελληνική ταινία χωρίς τσόντα (δηλαδή πήδημα κτλ) δεν πουλάει αλλιώς!!!!
Κάτι τέτοιο παίζει και εδώ σε ένα κομμάτι και ένα βαθμό ,τουλάχιστον!
Είναι αρκετά παράξενη σαν στόρυ για να στην περιγράψω ξεκάθαρα,πάντως η πρώτη εντύπωση που σου δίνεται στα πρώτα λεπτά είναι θεέ μου τι μπαρούφα είναι !στη συνέχεια(και μιλώ υποκειμενικά) κάτι αρχίζω να καταλαβαίνω και παρότι δεν θέλω να το παραδεχτώ την παρακολουθώ με ένα κάπως ενδιαφέρον!τελικά στο τέλος επιστρέφω σε μια μπερδεμένη συναισθηματική κατάσταση για το αν τελικά άξιζε όλο αυτό ή όχι!
Καταλαβαίνω τον πυρήνα και το σκεπτικό της ταινίας!
Η δυναμική της ελληνικής οικογένειας με έναν πατέρα αρχηγό , που υπερπροστατεύει τα παιδιά της δήθεν για να τα προστατέψει προκαλώντας όμως άλλα προβλήματα, όπως επιβράδυνση κοινωνικής και συναισθηματικής νοημοσύνης, σεξουαλικότητας, ανεξαρτησίας,αυτοεκτίμησηε και άλλα μύρια!Καθόλου άγνωστες έννοιες και καταστάσεις και σίγουρα χρείαζεται μια καυστική ματιά πάνω της η δυναμική της οικογένειας που τελικά προσπαθεί να περάσει τη δική της πραγματικότητα μέσα στην πραγματικότητα με τραγικές συνέπειες για τους νέους!
Όμως θα ξαναέρθω στο βασικό μου ερώτημα είναι ανάγκη να μου το πλασάρει με αυτό το φτηνιάρικο τρόπο!η ταινία δημιουργήθηκε με πολύ χαμηλό budget και αυτό νομίζω φαίνεται ξεκάθαρα παντού!στα σκηνικά στις ερμηνείες κτλ΄!
Τωρα θα μου πεις οι ερμηνείες έχουν ένα λόγο και ερμηνεύονται κάπως στην ταινία αλλά και πάλι το ερασιτεχνικό του πράγματος φαίνεται!(ειδικά στα παιδιά, οι γονεις στην ταινία καθότι και παλαιότεροι έπαιξαν καλύτερα!!
τελικά με δίχασε σαν ταινία , κρατώ το σκεπτικό της όπως είπα αλλά σκοντάφτω στον τρόπο που μου το πασσάρει και δεν είναι ότι με ενοχλεί αυτό που βλέπω, με την έννοια ότι με πονά γιατί δείχνει μια αλήθεια !είναι το ότι θεωρώ ότι δεν καταφέρνει να περάσει αυτό που πραγματικά θέλει να πει και καταφεύγει στην εύκολη λύση του σοκαριστικού!!!!!!
Κάποιοι μιλούν για αριστούργημα(βραβεύτηκε στις Καννες και θα προταθεί σαν ελληνική συμμετοχή στα όσκαρ σε κάποιους δεν άρεσε! το σίγουρο είναι πως προκαλεί και σε βάζει σε σκέψεις που να την κατατάξεις!ίσως αυτό να ήθελε ο δημιουργός, τι να πω εγώ η θνητή!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-3\5
Κάποιες φορές γέλασα με το καυστικό χιούμορ της ταινίας!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ(ΚΛΑΜΑ)-0\5
μπα...

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-5\5
σόδομα και γόμμορα!!!!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-5\5
εντάξει το ξέρουμε ότι η ελληνική οικογένεια είναι καταπιεστική και έχει απίστευτη δυναμική επάνω στα παιδιά είναι ανάγκη να δω όλο αυτό για να το καταλάβω!!!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ - ΒΙΑ)-0\5
δεν θα το έλεγα!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3\5
κοίτα μπορεί να αντέξεις μπορεί και όχι!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
μη τρελαθώ και τα σπάσω τώρα!!!!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-0\5
εε όχι!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-6,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis