fwto

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Jamon Jamon


Υπόθεση : Ο José Luis είναι μεγάλο κεφάλι στο εργοστάσιο εσωρούχων των γονιών του. η Silvia (Penélope Cruz) είναι η κοπέλα του και εργάζεται επίσης στην οικογενειακή επιχείρηση του καλού της. Όταν η Silvia μαθαίνει ότι είναι έγκυος, ο José Luis της υπόσχεται γάμο, ενάντια στις επιθυμίες της οικογένειας του. Η μητέρα του, η Conchita, αποφασίζει να τον χωρίσει από την Silvia επειδή αρνείται να κάνει νυφούλα της ένα κορίτσι από την εργατική τάξη. Προσλαμβάνει λοιπόν τον Raul (Javier Bardem), έναν παραλίγο ταυρομάχο, που θέλει να γίνει μοντέλο εσωρούχων, για να γητεύσει την Silvia. Αλλά η πεινασμένη για έρωτα Conchita, που για την ηλικία της κρατιέται πολύ καλά, ερωτεύεται τον νεαρό Raul, ενώ ο José Luis έχει κάνει στέκι του τον οίκο ανοχής, όπου δουλεύει η μαμά της Silvia. Όταν όλα θα αποκαλυφθούν οι δυο άντρες θα πρέπει να μονομαχήσουν για τις γυναίκες που αγαπούν.


Με μια κουβέντα : Δεν με θέλει η πεθερά μου, επειδή είμαι φτωχιά.


Γενικά : Καταρχήν η ταινία είναι λίγο ότι να ναι από άποψη σεναρίου. Μια κοπέλα έχει μια μάνα, η οποία είναι πουτάνα. Η κοπέλα τα έχει με ένα πλούσιο νεαρό, ο νεαρός αυτός γκάστρωσε την κοπέλα, ενώ όταν έχει σηκωμάρες πηγαίνει με την μάνα της κοπέλας. Η πεθερά με τις πέρλες, από την άλλη, βάζει έναν νεαρό με πλούσια προσόντα να κατακτήσει την κοπέλα, ώστε εκείνη να αφήσει τον γιο της. Επειδή όμως είναι στεγνή σαν την έρημο, πηδάει τον νεαρό με το μεγάααααλο ταλέντο φορώντας πάντα πέρλες γιατί είναι κυρία. Στο τέλος όταν όλες αυτές η αλαξοκωλιές αποκαλύπτονται, η νεαρή κοπέλα τα μπλέκει με τον πεθερό της, γιατί η γυναίκα του (η ξαναμμένη με την πέρλα) τα έχει μπλέξει με τον νεαρό με το μεγάααλο ταλέντο!! Ουφ τα είπα, ελπίζω να έβγαλες άκρη, αν όχι δες την ταινία, είναι πολύ πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Η ταινία πάρα το άκυρο σενάριο, προσφέρει άπλετο μάτι, βλέπεις φάτσα κάρτα το βυζάκι της Penélope Cruz, που σε εκείνη την ηλικία ήταν σαν κατσιβέλα, ενώ παράλληλα οι άντρες του έργου δεν είναι διόλου σεμνοί και μας δείχνουν και αυτοί το κατιτίς τους. Βλέπω λοιπόν την ταινία και το μόνο που θέλω να κάνω είναι να γελάσω με την χύμα κατάσταση όλων των ηρώων. Ξέρω πως δεν σε έχω βοηθήσει με αυτά που έχω γράψει, για αυτό σου λέω πως αξίζει να την δεις για τον Javier Bardem και την Penélope Cruz στους βασικούς ρόλους, γιατί είμαι σίγουρος πως στην Ισπανία θεωρείτε cult και παρόλο το σενάριο τύπου δυναστείας και τις άπλετες σκηνές τύπου Εμανουέλα, καταφέρνει να έχει μια αρτιστική ματιά… νομίζω….. μάλλον…


Η Ατάκα : Raul «Είσαι σεξουλιάρα.»


Ποιον θα έπαιζα : Θα έκανα τον Raul γιατί έχει μεγάαααλο ταλέντο.


Αγαπημένη σκηνή : Α έχω πολλές! Η μάνα-πουτάνα στην σκηνή με τον παπαγάλο (Μα τι μεγάλο στόμα που είχε η ρουφιάνα!). Η σκηνή με την μονομαχία των δυο ανδρών με τα αλλαντικά. Και η κορυφαία σκηνή όπου η Silvia φιλάει στο στόμα τον πεθερό της και τσουπ έρχεται μια άτιμη μύγα και κολάει στο πρόσωπο του και δεν έλεγε να φύγει. Όση ώρα φιλιόντουσαν οι άνθρωποι η μύγα εκεί, έκοβε βόλτες, κόντεψε να μπει στην μύτη του στο τέλος.


Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή όπου το μηχανάκι του Raul χτυπά το γουρουνάκι και μετά το κάνουν ψητό στα κάρβουνα.


Δες την : Για να πάρεις μάτι και για να γελάσεις με το παράλογο.


Μην την δεις : Αν είσαι πολύ σεμνότυφος.


Με ποιον να την δεις : Με φίλους για να γελάσετε.


Μην την δεις με : Καμία θεούσα φίλη σου από το 4Ε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis