fwto

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

FRIED GREEN TOMATOES(1991)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ!
παίζουν:Kathy Bates,Mary -Stuart Masterson,Mary Louise Parker,
Jessica Tandy,Chris O'Donnell
Σκηνοθεσία:Jon Anvet

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΔΡΑΜΑ

Η Έβελυν Κάουτς έχει προβλήματα με το γάμο της και τον εαυτό της όμως κανείς δεν της δίνει σημασια!Μια μέρα θα επισκεφτεί μαζί με το σύζυγο καποιους συγγενείς σε ένα γηροκομείο.Εκεί θα συναντήσει τη Νίνυ, μια συμπαθητική και αξιαγάπητη ηλικιωμένη κυρία που θα αρχίσει να της διηγείται την ιστορία της προγόνου της Ίτζυ στα τέλη της δεκαετίας του 30!οι 2 γυναίκες θα συμπαθήσουν ιδιαίτερα η μια την άλλη και μια ισχυρή φιλία θα γεννηθεί!
Η Έβελυν θα αρχίσει να επισκέπτεται συχνά την Νίνυ, μια ξένη ουσιαστικα και μέσα από τις ιστορίες της θα αρχίσει να βλέπει με τελείως άλλο μάτι τη ζωή και τον εαυτό της!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Είχα ακούσει πολλές φορες τον τίτλο της συγκεκριμένης ταινίας αλλά δεν είχε τύχει να τη δω!Ένα βραδυ λοιπόν επειδή δεν είχα τη να δω και επειδή πάλι από κάπου την άκουσα εε λέω νυσάφι θα τη δω!
Δεν ενθουσιαστηκα, αλλά δεν θεωρώ ότι έχασα και χρόνο από τη ζωή μου!
τη λες αξιοπρεπή ταινία,αρκετά μεγάλη σε διαρκεια βέβαια, αλλά με ανθρώπινες και βαθια συγκινητικές ερμηνείες των kathy bates και jessica tandy που πήρε και όσκαρ ερμηνείας στα γεράματα!
Η ταινία εξελίσσεται σε 2 χρονικά επίπεδα από την μία το παρον, δεκαετία 90 με την kathy bates, μια νοικοκυρά της αμερικανικής επαρχίας που δεν έχει και πολλούς σκοπούς στη ζωή της αφού μετά το γάμο εεε, εκεί ειδικά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά!
και από την άλλη έχουμε την αφήγηση της Νίνυ μιας ηλικιωμένης κυρίας που μας μεταφέρει στη δεκαετία του 30!
Μέσα από την ιστορία 2 γυναικών που ανέπτυξαν μια ισχυρή φιλία που κράτησε μια ζωή, βλέπουμε τον ρατσισμό της εποχής, την υποτίμηση και την κακοποίηση των γυναικών τότε αλλά και τη δυναμικότητα και την παλικαριά της μιάς εκ των ηρωίδων που δεν δίσταζε να τα βάλει με το κατεστημένο της εποχής!
Η συμπεριφορά της γίνεται έμπνευση για την έβελυν (kathy bates) και η ζωή της αρχίζει να παίρνει άλλη μορφή , αφού από την παθητική και άβουλη στάση της αρχίζει να γίνεται μαχητικότερη και αλλάζει όλη της η κοσμοθεωρία!
Αρκετά αισιόδοξη ταινία,δεν θα ψυχοπλακωθείς δηλαδή,και αξίζει να προσέξεις τις ερμηνείες των 2 γυναικών που προανέφερα, και ύστερα το στόρυ της που έχει πολλές κοινωνικές αναφορές και βραβεύτηκε με όσκαρ σεναρίου!


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-1\5
ψιλοπράγματα!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-2\5
ίσως!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-2\5
έτσι και έτσι , κάτι αιωρείται αλλά δεν φαίνεται ξεκάθαρα!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
μπα..

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-3\5
τι εποχές και εκείνες ρατσισμός φυλετικός, χρωματικός και δεν συμμαζεύεται!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3\5

το στόρυ κάποια στιγμή κουράζει αλλά οι ερμηνείες των 2 γυναικών σε καρατουν και είναι βαθια συναισθηματικές!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
μπα...

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-0\5
όχι!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-6,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis