fwto

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

LET THE RIGHT ONE IN(2008)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
JUNIOR VAMPIRE!
Παίζουν:Kare Hedebrant,Lina Leandersson,
Per Ragnar
Σκηνοθεσία:Tomas Alfredson

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΤΡΟΜΟΥ, ΘΡΙΛΕΡ,ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Ο Όσκαρ είναι ένα δωδεκαχρονο αγόρι που ζει στην παγωμένη Σουηδία!
Είναι μοναχικό αγόρι,κλεισμένο στον εαυτό του, και οι συμμαθητές του, τον πειράζουν!ο ίδιος νιώθει την ανάγκη να ξεσπάσει με βία αλλά ποτέ δεν το εξωτερικεύει!
Όταν στην πολυκατοικία θα έρθει να εγκατασταθεί ενα επίσης παράξενο και μοναχικό κορίτσι μαζί με τον πατέρα της,ο ΄΄Οσκαρ νιώθει πως βρήκε επιτέλους κάποιον να επικοινωνεί!Τα 2 παιδιά κάνουν παρέα,αλλά παράξενοι φόνοι έχουν άρχισει να συμβαίνουν στην γειτονιά σπέρνοντας τον τρόμο!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Χμμ , παράξενη ταινία!ή θα τη λατρέψεις ή θα τη μισήσεις!Οι ευρωπαιοι και ειδικότερα οι παγωμένοι Σουηδοί βάζουν τα γυαλιά στους αμερικάνους δημιουργούς και τα ποτάμια αίματος που μας πλημμυρίζουν οπτικά για να εντυπωσιάσουν και να σκορπίσουν έναν υποτιθέμενο τρόμο!Με ελἀχιστες σκηνές που παραπέμπουν στον τρόμο όπως τον γνωρίζουμε αυτή η ταινία κάνει τη διαφορά!
σεναριακά,έχουμε δυο λειτουργικά επίπεδα !ένα είναι αυτό του ρομάντζου μεταξύ των 2 παιδιών και στο άλλο επίπεδο η ταινία διαπραγματεύεται μέσα απο την σχέση των 2 αυτών παιδιών τη φύση του καλού και του κακού!Γεννιόμαστε καλοί ή γινόμαστε στην πορεία??είναι το κακό κάτι που το επίλέγουμε ή όχι??
το κοριτσάκι είναι αρκετά creepy κι ας μη γυαλίζουν επιδεικτικά στις οθόνες μας τα κοφτερά του δοντάκια !ενώ το αγόρι παιζει τον οργισμένο φλούφλη με μεγάλη επιτυχία!και είναι τόσο μα τόσο σουηδός!!το μαλλί κατάξανθο μιλάμε!
Είναι ένα άκρως ενδιαφέρον παραμυθι τρόμου και φαντασίας που μάλιστα όπως πιθανόν θα γνωρίζετε βγήκε προσφάτως και σε αμερικανική version!(ζήλεψαν οι ατιμούληδες!)
Αν και δεν γνωρίζω το περιεχόμενο της αμερικανικής , ευτυχώς έχουν εκφραστεί θετικά σχόλια, θεωρώ επιβεβλημένο να δείτε πρώτα τη σουηδική και μετα δείτε οτι άλλο θέλετε!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5
ειμαι 100% σίγουρη πως όχι!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5
όχι!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-4\5
ένα ιδιότυπο love story!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-4\5
ξέχνα όλα όσα ξέρεις , μιλάω για άλλο είδος τρόμου!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-3\5
όλο και κάτι θα σκεφτείς!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5

δεν είναι ταινία για όλους αλλά αν τελικά σε κρατήσει νομίζω θα μείνεις ικανοποιημένος!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2\5
όχι τρελά πράγματα!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2\5
ανάλογο του κλίματος!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis