fwto

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Never Let Me Go



Υπόθεση : Όταν ήταν μικροί, η Ruth (Keira Knightley), η Kathy (Carey Mulligan) και ο Tommy (Andrew Garfield), πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια σε ένα ψευτό - ειδυλλιακό Αγγλικό σχολείο. Καθώς μεγαλώνουν, ανακαλύπτουν πως πρέπει να βρουν την μέση λύση για την αγάπη που νοιώθουν ο ένας για τον άλλον, ενώ την ίδια ώρα θα πρέπει να προετοιμάσουν τον εαυτό τους, να δεχτεί την μοίρα, που τους έχει προκαθοριστεί από το σχολείο που ήταν εσώκλειστα τόσα χρόνια.

Με μια κουβέντα : Τζάμπα η αναμονή.

Γενικά : Είχα λυσσάξει να δω αυτή την ταινία, μόνο και μόνο για την υπέρτατη Keira Knightley, αλλά όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι κοκκινοσκουφίτσα! Η ταινία αυτή για άλλη μια φορά είναι παρμένη από ένα μυθιστόρημα του Kazuo Ishiguro το οποίο πουλάει σαν ζεστό φραντζολάκι, αποφασίστηκε λοιπόν να το γυρίσουν ταινία, καλά όλα εδώ, αλλά αποδεικνύεται πως δεν έχει και ΤΟ μεγάλο ενδιαφέρον. Καταρχήν να αναφέρω πως στα 28 πρώτα λεπτά δεν βλέπουμε κανέναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές, αλλά τα παιδάκια που υποδύονται τους χαρακτήρες τους, κατά την παιδική τους ηλικία. Κάπου εκεί γίνεται και η μεγάλη αποκάλυψη, ότι τα παιδάκια που είναι εσώκλειστα στο σχολείο, δεν είναι γόνοι πλούσιων οικογενειών, αλλά απλά καθημερινά παιδιά που ως σκοπό της ύπαρξης τους έχουν την παροχή των ζωτικών τους οργάνων σε συνανθρώπους τους. Το ξέρω είναι τρομερό, να γνωρίζεις πως δεν θα ζήσεις, δεν θα ερωτευτείς, δεν θα κάνεις τίποτα σημαντικό στην ζωή σου, γιατί πολύ απλά εκείνη έχει προκαθοριστεί πριν από εσένα από κάποιους άλλους. Περά από αυτό το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο στην πλοκή, το έργο βουλιάζει, έχει κάτι διαλόγους αλλά μην περιμένεις να δεις το Oscar σεναρίου. Έχει μια ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία, με την απεικόνιση μουντών χρωμάτων και θλιμμένων τοπίων για να σε παραπέμψει στην θλίψη των ηθοποιών, αλλά μέχρι εκεί. Έχει μια όμορφη φωτογραφία και ένα ενδιαφέρον Soundtrack να δένει άνετα με την εικόνα. Πάμε τώρα στους ηθοποιούς. Η Carey Mulligan, το καινούργιο αυτό μουτράκι του κινηματογράφου, έχει κάνει πολύ έξυπνες και ενδιαφέρουσες επιλογές όσο αναφορά τους ρόλους της. Το έχω ξαναπεί πως έχει μια πολύ βαθειά φωνή που έρχεται σε αντίθεση με την εύθραυστη παρουσίαση της και πιστεύω πως αυτό είναι που την κάνει μοναδική, σίγουρα βέβαια παίζει ρόλο και το ταλέντο, που στην συγκεκριμένη κοπέλα είναι μπόλικο. Στον ρόλο του Tommy, του αγοριού της παρέας, συναντάμε τον Andrew Garfield ο οποίος έχει ένα υπερφυσικά μακρύ λαιμό και μοιάζει με πουλί, είμαι ακόμα σε αναζήτηση για το είδος του πουλιού, πέρα από τον λαιμό του βέβαια, παίζει εκπληκτικά και έχει αρκετές εκρήξεις έντασης και θυμού μέσα στην ταινία ,που τον κάνουν αξιοπρόσεκτο. Και φτάνουμε στην πυγή του κάκου, την Keira Knightley. Καλή, χρυσή, έχει τις χάρες όλες, αν έρθει να με παρακαλέσει να την παντρευτώ θα το κάνω και θα πω και ευχαριστώ, αλλά η αλήθεια να λέγετε, δεν έπρεπε να παίξει σε αυτή την ταινία. Ήταν λάθος της πιστεύω να παίξει διπλά σε μια πιο νέα και ελαφρώς πιο ταλαντούχα ηθοποιό από αυτήν, άσε δε που ο ρόλος της είναι λιγάκι αντιπαθητικός. Από την άλλη βέβαια υπάρχουν σκηνές που την δείχνουν τόσο εξουθενωμένη από τις επεμβάσεις που μοιάζει πραγματικό ράκος, για αυτόν και μόνο τον λόγο σώζεται η κατάσταση της. Κλείνοντας η ταινία είναι στενάχωρη και βαριά, δεν την συστήνω σε όλους, πάρα μόνο σε εκείνους που θέλουν να δουν τις δυο πρωταγωνίστριες μαζί!

Η Ατάκα : Miss Geraldine: «… Αλλά για εσάς, ξέρετε… κανένας δεν θα πάει στην Αμερική, κανένας δεν θα δουλέψει σε σουπερ μάρκετ, κανένας από εσάς δεν θα κάνει τίποτε άλλο, από το να ζήσει την ζωή που του έχει ήδη, σχεδιαστεί γι αυτόν. Θα ενηλικιωθείτε, αλλά μόνο για λίγο. Πριν γεράσετε, πριν καν γίνετε ενήλικες, θα αρχίσετε να δωρίζετε τα ζωτικά σας όργανα… γι αυτό είστε προορισμένοι…»

Ποιον θα έπαιζα : Κανέναν!

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου η καθηγήτρια των παιδιών τους λέει το μακάβριο τέλος τους.

Χειρότερη σκηνή : Δεν μου άρεσε το τέλος, πως λέμε happy end.. καμία σχέση!

Δες την : Για την Keira Knightley και την Carey Mulligan, που δείχνουν πόσο ταλαντούχες είναι, ακόμα και σε μια ταινία που δεν λέει και πολλά.

Μην την δεις : Αν δεν θέλεις να πέσεις σε κατάθλιψη, βλέποντας την.

Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου.

Μην την δεις με : Με τους κολλητούς σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis