fwto

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

127 HOURS(2010)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ!
Παίζουν:James Franco,Kate Mara,
Amber Tamblyn
Σκηνοθεσία:Danny Boyle

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ,ΔΡΑΜΑ, ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Aron Arlston είναι αναρριχητής και αποφασίζει να πάει σε ένα φαράγγι της Γιούτα.Για κακή του τύχη όμως πέφτει σε ένα από τα απομωνωμένα αυτά φαράγγια και το ένα του χέρι πλακώνεται από ένα βράχο!Ο ίδιος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να απελευθερωθεί αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο!Μέσα σε 127 ώρες λοιπόν προσπαθεί να βρει τρόπο διαφυγής και επανεξετάζει τη ζωή του!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Τι ψυχικές ,πνευματικές και σωματικές αντοχές είχε αυτός ο άνθρωπος??
Από τη μια παρακολουθώντας την ταινία από την αρχή λες είσαι βλάκας , πανηλίθιος και άλλα πολλά που δεν λέγονται, φιλαράκι, τα ήθελες και τα έπαθες, αλλά από την άλλη φτάνοντας στο τέλος της, το ξανασκέφτεσαι και με το στόμα ανοιχτό, το στομάχι σου σφιγμένο και την ανάσα σου να έχει κοπεί εύχεσαι να τον είχες μπροστά σου και να υποκλινόσουν μπροστά του!!
Η ταινία ως γνωστό είναι βασισμένη σε αληθινό γεγονός και νομίζω ακόμη θυμάμαι αμυδρά μέσα στο μυαλό μου την ανακοίνωση στις ειδήσεις της σωτηρίας αυτου του αξιοθαύμαστου πανίβλακα!
Η σκηνοθεσία της ταινίας απλά καταπληκτική από τον δημιουργό του slumdog millionaire σε συνεπαίρνει από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με τον γρήγορο εως και ιλλιγιώδη ρυθμό της το γρήγορο μοντάζ , τα παιχνιδίσματα με το φως και άλλες ευρεσιτεχνίες!
Οι ηθοποιοί κατά ανάγκη περιορισμένοι με κύριο πρωταγωνιστή τον james franco σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του, που ίσως του χαρίσουν και το πολυπόθητο αγαλματάκι φέτος(α΄ ανδρικός).
Ο aron , είναι ο ήρωας μας που νομίζει πως δεν χρειαζεται τη βοήθεια κανενός!Δεν υπολογίζει κανένα και τίποτα, ούτε ακόμη και τη δύναμη της φύσης!Αυτή όμως, έρχεται να τον τιμωρήσει και τον κάνει να περάσει 127 ώρες αγωνίας και πάλης για επιβίωση!Καθώς εξελλίσεται η ταινία ο aron κάνει μια ανασκόπηση της ζωής του , κάτι που οκ φαντάζει κλισέ θα έλεγα ,διότι το έχουμε δει σε αρκετές ταινίες ,αλλά ευτυχώς χάρη στην άψογη σκηνοθεσία ξεχνιέσαι και δεν νομίζω ότι θα εππηρεαστείς αρνητικά!
Καθώς λοιπόν κυλά η ταινία και εσύ έχεις φάει τα νύχια σου από την αγωνία , γίνεται το συνταρακτικό!
Νομίζω πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα σε ταινία, το στομάχι μου να γίνεται κόμπος και να ανακατεύεται!! Και όχι τόσο από την αηδία όσο γιατί εκείνη τη στιγμή έχοντας περάσει όλα όσα γίνονται μαζί με τον πρωταγωνιστή ένιωσα, για εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή πάντα, πως είμαι εκείνος, βλέποντας τον με περίσσιο θάρρος και τέτοια ψυχική δύναμη να προσπαθεί και να αποφασίζει πως θα ζήσει!
Είναι μία από τις συγκλονιστικότερες ταινίες που έχω δει ποτέ και σίγουρα δεν πρέπει να τη χάσει κανείς!
Με την ευχή μου για πολλά αγαλματάκια στα όσκαρ!Αμήηηηηηην!!!!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5
μπα....

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5
ευτυχώς όχι!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-1\5
μπα....

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-2\5 μάλλον δέος θα νιώσεις!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-5\5
να τον βρίσω τον τύπο ή να τον συγχαρώ??Η ασέβεια στη φύση πληρώνεται!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-5\5

ἀκρως ενδιαφέρουσα η αγωνία στα ύψη!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2\5
καλή φωτογραφία!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-3\5
ταιριαστή μουσική με το κλίμα!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8,5\10

1 σχόλιο:

ShareThis