fwto

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Sympathy for Lady Vengeance


Υπόθεση : Μετά από 13 χρόνια φυλακής για απαγωγή και φόνο ενός 6χρονου αγοριού, η όμορφη Geum-ja Lee (Yeong-ae Lee) αρχίζει να αναζητά εκδίκηση από τον άνθρωπο που είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για την δολοφονία του παιδιού. Με την βοήθεια των πρώην συγκρατουμένων της ξαναβρίσκει την κόρη της και σιγά σιγά έρχεται πιο κοντά στον στόχο της, αλλά οι πράξεις της θα της φέρουν την αναμενόμενη γαλήνη;

Με μια κουβέντα : Η εκδίκηση είναι γένους θηλυκού.

Γενικά : Ξέρεις ποια είναι η διαφορά αυτής της ταινίας από την ¨Τελευταία εκδίκηση¨; Σε αυτή την ταινία η εκδίκηση είναι μεν πιο συναισθηματική γιατί βασικός ήρωας είναι μια γυναίκα, αλλά είναι και πιο ύπουλη γιατί είναι η γυναίκα που εκδικείται. Η ταινία μας διδάσκει ότι η γυναίκα είναι ικανή να περιμένει ακόμα και 13 χρόνια για να πάρει την εκδίκηση της και αυτό συνήθως το κάνει με πλάγιο και ύπουλο τρόπο, σαν να λεμέ θα σου κάνει την δουλειά από μέσα και θα βγει λάδι. Έτσι λοιπόν η πρωταγωνίστρια μας όταν μπήκε στην φυλακή άρχισε να βοηθά συγκρατούμενες της με στόχο να μπορεί να ζητήσει την βοήθεια τους όταν βγει από την φυλακή. Μπορεί η Εκδίκηση Μιας Κυρίας να μην έχει ούτε μία σκηνή μάχης και το αιματοκύλισμα της να είναι ελάχιστο, δεν παύει όμως να έχει σαν πυρήνα της την εκδίκηση, για την ακρίβεια έχει τον πιο δυνατό τύπο εκδίκησης. Βλέπεις μέσα στην ιστορία εμπλέκονται παιδιά που έχουν δολοφονηθεί από έναν αρρωστημένο δάσκαλο και η Geum-ja Lee είναι η γυναίκα που μαζεύει όλες τις οικογένειες από τα χαμένα παιδάκια τις βάζει σε ένα δωμάτιο και τους δίνει δυο επιλογές, μπορούν να παραδώσουν το δάσκαλο στην δικαιοσύνη ή να πάρουν εκδίκηση για τα παιδιά τους. Πραγματικά εκείνες οι σκηνές ήταν πάρα πολύ δυνατές γιατί έβλεπες αυτές τις οικογένειες μαζεμένες, να κλαίνε για τα παιδιά τους και σε έπιανε και εσένα η κάρδια σου, γιατί σκάφτεσαι τι θα έκανες αν ήσουν στην θέση τους. Ακόμη μπορούμε να πούμε ότι το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας της εκδίκησης είναι και το μοναδικό που πάει πίσω και μπρος στον χρόνο, βλέπουμε την Geum-ja Lee να βγαίνει από την φυλακή και να ετοιμάζει το σχέδιο της, ενώ παράλληλα η σκηνοθεσία μας μεταφέρει στην περίοδο της φυλάκισης της, όπου μας παρουσιάζεται η σχέση που είχε με τις συγκρατούμενες της. Πολλοί θα που ότι δεν είναι η καλύτερη ταινία της τριλογίας, άλλα σίγουρα είναι η πιο συναισθηματική, ίσως η πιο αρτιστικά σωστή από σκηνοθετική πλευρά, με ωραία μουσικούλα και φυσικά με ένα λυτρωτικό φινάλε, όπου η ηρωίδα βρίσκει την εξιλέωση που χρόνια έψαχνε.

Η Ατάκα : Geum-ja Lee: «Γιατί δεν πας να γαμηθείς;»

Ποιον θα έπαιζα : Αν όχι τον πρωταγωνιστικό τότε ποιον;

Αγαπημένη σκηνή : Η πρώτη σκηνή όπου ένας Χριστιανός Ιάπωνας μαζί με κάτι Άγιο Βασίληδες περιμένουν την νεαρή Geum-ja Lee και όταν εκείνη τους συναντά λέει την παραπάνω ατάκα!

Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.

Δες την : Εφόσον είδες τις δυο πρώτες τότε πολύ απλά πρέπει να ολοκληρώσεις τον κύκλο της εκδίκησης. Αν πάλι δεν τις είδες, μπορείς να την δεις και μονή της καθώς είναι αυτοτελή ιστορία και δεν συνδέεται με τις άλλες. Αλλά ούτως η άλλως το θέμα είναι ένα, η ταινία είναι πολύ καλή σε όλους τους τομείς και πραγματικά αξίζει να την παρακολουθήσεις.

Μην την δεις : Αν το όλο θέμα γυναίκα – εκδίκηση χαλάει την αισθητική σου.

Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου, αλλά καλύτερα να κρύψεις τα αιχμηρά αντικείμενα.

Μην την δεις με : Ανθρώπους που έχουν συνηθίσει ανάλαφρες ταινίες.



7 σχόλια:

  1. de to exo dei an kai 8a eprepe...to ost pados einai poli poli kalo! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. prepei na thn deis kai na deis kai tis alles duo ths trilogias, oso gia thn mousiki einai men kalh, alla kata thn apopsh mou poli europaikh gia asiatikh tainia :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λοιπόν το θέμα της τριλογίας μ έπιασε καπως αδιάβαστη, δε μας διαφωτίζει επακριβώς κάποιος πέρα από γαλοπούλες; την είδα επιτέλους την ταινία χτες αφού την είχα "κατεβάσει" και σε μπλου ρέι μάλιστα για να τσεκάρω τη διαφορά από καιρό και την είχα ξεχασμένη στο φάκελο ΔΕΝ ΕΙΔΑ. Εγώ που είμαι γυναίκα και σας τα λέω αυτά τα πράματα θεωρώ ότι το γυναικείο πολυσχιδές είναι σαν τη Λερναία Υδρα!! Τι οασάρισμα της εκδίκησης μετά την πρώτη προσέγγιση με το θύμα θύτξ αξεπέραστο!! Ένα είδος άφεσης αμαρτιών ανατριχιαστικούλι.... Το καλύτερο με το μπόυ είναι εκεί που λέει " Η Τζέουμ αναρωτιόταν μήπως ο Τζέουν δεν ήταν βλάκας..." Άπαιχτο! Άπαιχτο! και βέβαια μετά το οριαντικό εξπρεςς "δείπνο εκκαθάρισης παιδοκτόνου" το ντεσέρτ γλυκάκι και Η ΑΤΑΚΑ Στη Γαλλία όταν η συζήτηση σταματάει λένε ότι περνάει κάποιος άγγελος.... πω πω πολύ πολύ... Τώρα θα ξέρει κανείς να μου πει αν το πρόσωπο αυτό η λαίδη Β υπήρχε και πριν την ταινία γιατί αυτή είναι η απορία μου; σε βιβλίο, κόμικ ή και πραγματικό; άντε ντε! καλή Κυριακή να χουμε, γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να πάρει! Πασάρισμα της εκδίκησης! φτου μες το ημίφως πάει και το θύμα - θύτης άπατο!
    πάλι εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. agaphth summertitime h alhtheia einai pws h eksomologish sou me mperdepse kai den eimai sigouros an sou arese h tainia h oxi..pantws oso gia ato pou me rwtas, den nomizw h lady V na htan komik 'h kati tetoio... pantws se euxaristoume gia tis polles anartiseis sou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα. στην ανάρτηση εκεί που λέει τριλογία άμα πατάς βγαίνει ένα πουλερικό. έτσι πρέπει;
    ωραία ταινία. ωραία μουσική.
    μ ένα ave maria είμαι εντάξει; χι χι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Summertime kalhspera kai sorry gia thn argoporimenh apantish! Xairomai poy soy arese...to pouleriko den eprepe na vgainei, htan mia foto poy edeixne to dvd set ths trilogias, alla mallon aposirthike apo to net kai mpike to pthno! twra to diorthosa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis